Sony skal afsløre deres eksklusivaftaler

Der har det sidste års tid været ført en mindre stillingskrig omkring Microsofts erhvervelse af Activision Blizzard. Sony er langt fra tilfredse med opkøbet, som vil afskære dem fra at have titler på deres platform, som kan defineres som sværvægtere i spilindustrien. Microsoft har lovet, at den største spilserie (Call of Duty) forbliver PlayStation-aktuel, den vil endda udkomme til Switch. Andre spil står til at udkomme kun på Xbox, heriblandt Starfield og Redfall i år, Elder Scrolls 6 på sigt.

Slagene har været udkæmpet i forskellige instanser, som skal godkende milliardopkøbet, og gennem en masse passende læk, så har begge sider fodret pressen med deres syn på sagen. Sony har indrømmet, at deres fokus er på at ødelægge handlen, mens Microsoft har stået fast på berettigelsen af dette opkøb, da Sony har for gode spil på deres platform, som nødvendiggør dette opkøb for at forblive konkurrencedygtige.

Sonys modstand har dog ført til, at den amerikanske handelsinstitution, FTC, har givet Microsoft lov til at granske Sonys aftaler med udviklere og udgivere fra 2019 og frem til i dag, da man har brug for et indblik i spilbranchens aftalemetoder. Følger Microsoft gældende praksis, hvilket berettiger deres opkøb, eller vil denne aftale være urimelig i et konsolmarked, hvor Sony faktisk har overtaget.

Dermed kan vi måske lære mere om aftalerne gældende Final Fantasy (16 og remaket af 7’eren) og de mange tidseksklusive perioder, hvor Microsoft ikke får multiplatformsspil udgivet før senere. Microsoft skal dog lige holde op med at blande Superman ind i det, da de tydeligvis taler om de ganske glimrende Spider-Man-spil.

Storbritaniens CMA har dog godkendt handlen, mens EU og FTC bliver klogere i slutningen af maj måned.

Forside Fora Sony skal afsløre deres eksklusivaftaler

Currently, there are 0 users and 0 guests visiting this topic.
Viser 4 svar - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  Synes det er så gammeldags alt det der OS og DEM… MS vs. Sony.

  Jeg synes spilbranchen og verden har bevist der sagtens kan laves en kæmpe stor og fornuftig forretning ud af at udgive alle spil på alle platforme, de sælger stadig mere med denne model end de gør i den nuværende, og det handler jo heller ikke om konsol salg længere da disse sælges med tab i håb om så at skrabe fotjenste ind på PS plus xbox game pass etc. hvad de nu elles har af produkter.

  De burde alle sammen være hver deres brand men udgive deres ting på kryds af alle platforme og så lad konkurrencen ligge i hvem der kan producere det bedste produkt, det der med at man skal EJE en fysisk kasse for at spille 1 bestemt spil er simpelthen så år 2000 agtigt.

  Kom nu med i ind nutiden for pokker da også og mød jeres kunder hvor de er.

  #2
  Ghidora
  Rusher
  • 1213 Indlæg
  Offline

  Exclusives skal netop fastholde kunderne på en platform frem for en anden, det er hele ideen i det!?

  Det er længe siden man har tjent penge på hardwaren, det handler igen om at få folk til at vælge en platform som man så kan sælge en masse software på.

  Husk at de tjener penge på alle spil, ikke kun deres egne!

  GL & HF

  #3
  LiberNull
  Rusher
  • 481 Indlæg
  Offline

  Kom nu med i ind nutiden for pokker da også og mød jeres kunder hvor de er

  Det prøver Microsoft også… de har sagt at de vil gøre deres cloud gaming tilgængelig på nærmest alle platformer. Det er så bare ikke lige alle der gerne vil lukke dem som f.eks. Sony, Apple og sikkert også Nintendo.

  The multiplication of our kind borders on the obscene; the duty to love them, on the preposterous.

  #4
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  #3 Præcis, MS har set lyset det er også min vurdering, men de andre halter stadig i deres gammeldags vaner.

  #2 Det handler om at sælge software? JA PRÆCIS, hvorfor så afskærme sig selv fra et kæmpe marked, der vi altid være folk der ikke har råd til et kæmpe gaming pc og som fortrækker controller så de skal sgu nok sælges deres hardware alligevel hvor de kan pushe alt det software de vil på, men hvorfor ikke sælge spillene på samtlige platforme og tjene 3-4 gange så meget.

  Det er jo bevist gentagende gange at spil der udigves på flere platforme ikke mindsker salget overhoved tvært imod, i gamle dage ville man ikke udgive til PC fordi langt de fleste de piratkopierede alle spillene, men sådan er det jo langt fra længere, der skal da nok være et par stykker endnu men det er klart ikke flertallet.

Viser 4 svar - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...