E3 2023 er aflyst

Efter den ene store udgiver efter den anden har meldt ud, at de ikke ville være at finde på årets E3, har arrangørerne fra ESA nu draget den logiske konklusion. Der bliver ikke noget E3 i år.

Det var IGN, der var først ude med nyheden, og kort derefter blev det officielt bekræftet fra medarrangørerne ReedPop.

E3 blev senest afholdt i 2019. Covid-19-pandemien satte en stopper for messen i både 2020 og 2021, og i 2022 valgte ESA selv at aflyse for at fokusere på fornye messen til 2023.

I optakten til det nu aflyste E3 har blandt andet Microsoft, Sony, Nintendo og senest Ubisoft meddelt, at de ikke ville være at finde på messegulvet. Indie-udgiveren Devolver Digital har også meldt ud, at de ikke ville være at finde på parkeringspladsen på den anden side af gaden fra messecenteret i Los Angeles, som de ellers har haft for vane.

Forside Fora E3 2023 er aflyst

Currently, there are 0 users and 0 guests visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  EvilDonut
  Rusher
  Offline

  Efter den ene store udgiver efter den anden har meldt ud, at de ikke ville være at finde på årets E3, har arrangørerne fra ESA nu draget den logiske k
  [Læs hele nyheden her: E3 2023 er aflyst]

  One Donut to rule them all, one Donut to find them.
  One Donut to bring them all, and in the darkness bind them

Viser 15 svar - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  NightBreaker
  Moderator
  • 1481 Indlæg
  Offline

  Damm !!!! Det er noget af en ørkenvandring E3 er igennem.

  Håber det kommer op igen. Men selvfølgelig svært når de store hopper fra.

  Synes dog der er mærkeligt de gør det. Der er da et par store titler på vej i år. Eller er det bare mig ?

  #2
  EvilDonut
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 58 Indlæg
  Offline

  Det er dyrt at have en stor stand på en messe som E3, og de fleste udgivere er nok nået frem til at det ikke er pengene værd.

  E3 har rødder i en tid hvor detailhandlen var konge og video på internettet ikke rigtig fandtes. Dengang handlede det for branchen om at vise spillene frem for indkøbere hos de store kæder, og også lidt til pressen nu man alligevel var samlet.

  Detail-delen er næsten ligegyldig i dag, sociale medier og influencers har overtaget meget af pressens rolle, og generelt har udgiverne langt, langt flere muligheder for at kommunikere direkte til slutkunderne.

  Så vidt jeg har forstået, holder Microsoft fast i deres Xbox showcase dagen før E3 normalt ville starte. Den har langt større værdi for dem end selve messen, fordi de her kommer direkte ind i folks stuer. Ingen mellemmænd, bare direkte stream fra Twitch, YouTube osv.

  One Donut to rule them all, one Donut to find them.
  One Donut to bring them all, and in the darkness bind them

  #3
  JesperBlomkaal
  Rusher
  • 305 Indlæg
  Offline

  Messer er slet ikke pengene værd for dem der køber stand pladser.

  #4
  NightBreaker
  Moderator
  • 1481 Indlæg
  Offline

  Bare synd. Kunne godt lide at der var en dag hvor der kom en masse nyt.

  #5
  Nickell
  Moderator
  • 1748 Indlæg
  Offline

  Æv…

  Nu var messen jo mere end de store præsentationer. Jeg har altid elsket reportagerne fra PC Player, når de tog derover. Jeg svor som teenager, at jeg selv skulle prøve det en dag.

  Jeg er ked af alt det, som vi taber på den digitale udvikling, men der er ikke så meget at gøre.

  • Dette svar blev ændret 1 år, 2 måneder siden af Nickell.
  #6
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  Synes det er et dumt argument at “Messer koster penge og er dyre” når vi taler om selskaberne med milliardomsætninger, det er jo nok ikke derfor de har valgt ikke at gøre det, de ville kunne spare 10.000 gange så meget hvis de købte lokums papir der kostede 50 øre mindre pr. rulle til alle deres fysiske lokationer hvis det her var en del af en større spareøvelse.

  Det handler sgu ikke om pengene, jeg tror de har fået storhedsvanvid og tendensen mere ligger i at alle føler sig så store at de lige så godt kan holde deres egne præsentationer, messer er også efterhånden et gammeldags koncept der mere er til fornøjelse for forbrugerne, Blizzard gik jo for lang tid siden ud og valgte at holde deres egen Blizzcon, det var ligesom starten på det hele, jeg tror da også økonomisk det er klogt nok ikke at deltage, jeg tror bare ikke det er hovedargumentet fort deres valg, men E3 skal nok overveje om ikke de skal være “the showcase of the unknown small indies” da de store giganter ikke har brug for eksponeringen, tror i hvert de skal gentænke konceptet hvis de vil rejse sig igen fra asken.

  #7
  Kenkari
  Moderator
  • 2840 Indlæg
  Offline

  Men. Det er jo ikke kun spilbranchen der oplever at Messer er noget af fortiden. Generelt, af hvad jeg oplever og hører fra min omgangskreds, så bruges messer slet ikke på samme måde mere. Det at skulle præsentere sine værker, varer og fremtidsvisioner, sker meget mere online, eller i egne rækker, hvor f.eks. bilbranchen laver deres egne shows inden for deres eget mærke eller ejerkreds.

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #8
  hausner
  Moderator
  • 759 Indlæg
  Offline

  Selvfølgelig er det af økonomiske årsager. For de firmaer handler alt om økonomi. hvis de ikke ken stille en business case op der viser at de samlet set kommer til at øge deres indtjening som direkte følge af E3 vil de med stor sandsynlighed undlade at stille op. Og så koster den MINDSTE booth i 2014 $10.000 så med alle udgifter rundt omkring standen løber det op i et anseligt beløb, selv for de små.

  #9
  Festival_H
  Rusher
  • 820 Indlæg
  Offline

  Hvis boothbabes kommer tilbage, kommer messerne også tilbage.

  Vi ve’ ha’, vi ve’ ha’, boothbabes tilba’!
  Vi ve’ ha’, vi ve’ ha’, boothbabes tilba’!

  Kom nu allesammen i kor!

  Vi ve’ ha’, vi ve’ ha’, boothbabes tilba’!
  Vi ve’ ha’, vi ve’ ha’, boothbabes tilba’!

  #10
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  #8 Selvfølgelig er det IKKE af økonomiske årsager, ved at bruge dit eget argument imod dig så vil jeg påstå at det ikke har været økonomisk forsvarligt at deltage i E3 i MANGE år så hvorfor pludselig nu?, du har totalt misset pointen med E3 for firmaernes synspunkt, er du klar over hvor meget PR koster? og hvor billig PR. en Messe som E3 er?

  Disse firmaer bruger millioner på PR. og her får de muligheden for at få hele verdens opmærksomhed omkring deres produkter i indeværende år og det eneste de skal gøre er at stille op med en latterlig messebås?

  Please, der har måske lidt med økonomi at gøre men det er LANGT fra den primære årsag, billiger PR. kan man simpelthen ikke købe for penge, man kan godt hoste sit eget net show men du kan ikke garantere at du kan samle det samme antal øjne som en verdenskendt messe som E3 kan skrabe sammen, der er omtale og rygter og PR. i 3-4 dage i streg, både for fysisk fremmødte men især også for alle dem som følger med verden over, E3 bruger jo deres tid og energi på at reklamere for hvornår de her shows løber at stablen så du ikke behøver gøre det, det er jo win/win for alle.

  Jeg tror mere her er tale om en domino effekt hvor visse firmaer melder fra og så begynder alle andre også at falde på stribe indtil E3 er sådan, fuck it så gider vi sku slet ikke holde det, jeg tror ikke på de får samme “bang for the buck” rent PR. mæssigt ved at holde en 2-3 timers livestream hvor de bare høvler et par trailere af og så det slut, som en hel uge/weekend hvor hele branchen mødes på neutral E3 grund og viser hvad de kan for hele verden, det skaber så meget mere buzz omkring deres produkter end hvad de har gang i pt.

  Men det er klart når Sony og MS melder fra så falder det hele fra hinanden.

  #11
  EvilDonut
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 58 Indlæg
  Offline

  I forhold til økonomi, er der noget man skal huske: det handler ikke kun om hvad det koster at være på E3, det handler også om hvad man i stedet kan få for de penge.

  Messegulvet på E3 er en konkurrence om at råbe højest. Alle udstillerne kæmper for gæsternes opmærksomhed, og der er en reel risiko for at drukne i mængden. Og selv når du trænger igennem til presse og influencers, er det helt ude af dine hænder hvad de vælger at dele videre.

  Alle spilsites kæmper med læsertallene, for udbuddet af meninger er blevet meget større. Og Twitch-streamere og YouTubere er ikke på E3, for en messe passer slet ikke til deres format. Derfor falder værdien i at tale med pressen på en messe.

  Og som sagt kan Nintendo, Microsoft og Sony alle nå deres kunder meget mere effektivt via deres egne platforme. De kan alle smide et stort banner med nedtælling på startsiden på deres konsoller, og livestreame deres præsentationer direkte til maskinen, på Facebook, på Twitch, på YouTube. Og i dagene efter kan de så plastre til med “fik du set den? Ellers er den her” og trailere i lange baner.

  E3 var fedt engang, men det har udspillet sin rolle.

  One Donut to rule them all, one Donut to find them.
  One Donut to bring them all, and in the darkness bind them

  #12
  LiberNull
  Rusher
  • 481 Indlæg
  Offline

  Det er gået ned af bakke lige siden at de fjernede booth babes.

  The multiplication of our kind borders on the obscene; the duty to love them, on the preposterous.

  #13
  VampiricEye
  Rusher
  • 3699 Indlæg
  Offline

  Ærgerligt, men ikke overraskende. E3 var vildt fedt engang. Men personligt, så er det ikke så vigtigt for mig længere. Af tidsmæssige grunde, så er jeg blevet Nintendo-exclusive de seneste år. Og deres format (Nintendo Direct) klarer sig ganske fremragende uden E3.

  #10 Jeg tror, du undervurderer, hvor meget buzz eksempelvis Nintendo er i stand til at generere med deres Directs. Jeg har svært ved at forestille mig, at E3 ville hjælpe dem på nogen måde her i 2023.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #14
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  #13 Jamen det er jo heldigvis tilladt at være uenige, jeg tror ikke på producenterne kan nå meget længere ud end til dem der allerede er kunder igennem deres egne platforme alene, jeg er sådan set enig i at en MESSE som sådan er utrolig gammeldags, men jeg tror stadig på det kan noget at branchen som helhed mødes den ene gang om året, alt fra HW producenter til Spilfirmaer og alt midt imellem og viser frem hvad de går og brygger på.

  Husk på E3 har HELE verdens øjne, det er klart alle de kæmpe store sagtens kan klare sig uden E3 som MS, Sony og Nintendo, men hvad med alle de mellemstore og små? og det skal de STORE jo også bakke op om da det vil være i BRANCHENS bedste interesse, om E3 så skal være et mere digitalt format i fremtiden… tjaaee måske, men jeg synes bestemt det er synd hvis ikke man holder fast i det her kæmpe samlingspunkt for branchen hvor alle møder op på neutral grund og viser hvad de kan og udveksler ideer og erfaringer og møder kunderne i øjenhøjde.

  #15
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  Så kommer jeg altså også til at savne publikum “poppe” når der kommer en fed trailer eller en afsløring af større kaliber, det er altså lidt federe når man kan hører andre som er lige så hyped som en selv give den op for det man oplever og ser, end bare at se en trailer alene i stilhed over en live stream eller en youtube video uden publikum reaktioner eller noget som helst.

Viser 15 svar - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...