Forside Fora Off-topic Voksenuddannelse – IT-Supporter

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  kongkim
  Rusher
  Offline

  Hey.

  Som nogen af jer måske kan huske har jeg førhen snakket om jeg måske godt ville skifte arbejde og måske starte på noget voksenuddannelse.
  Har gået længe og tænkt over det, og lige nu er planen måske at hoppe ud i det en gang i 2022.
  Og har kikket meget på at tage IT-Supporter uddannelsen.

  Har kunne læse mig frem til den uddannelse er på statens lister over uddannelser hvor man kan få tilskud så man ikke skal på SU.
  Læser jeg herinde kan jeg også se der står man kan få løn under både skole og praktik, men gælder det også grundforløbet?
  https://www.ug.dk/efteruddannelse/tilskud-til-ansaettelse-som-voksenlaerling
  Havde nemlig en snak med en her i går som 100% mente at man kun fik det når man var i praktik…

  Og kan huske inde fra DR at nogen snakket om de havde været igennem et forløb som voksenlærling

  Så håber nogen kan forklare mig hvordan det var?

  Tager også gerne imod oplevelser fra uddannelsen hvis nogen af jer har taget den <span class=”wp-font-emots-emo-happy”></span>

  Nobody is perfect, and i'm nobody.

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 30 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Schalde
  Rusher
  • 880 Indlæg
  Offline

  Tog grundforløb i 2015 og der var der kun SU. Ved ikke under skoleforløb

  #2
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  IT-Supporter bedre end det lyder/læses?

  Igen, du er jo S-togs..øh..’fucable’, k’kim ♥

  Men, vudden’ skulle ovenstående give; mindre stress/mere livsglæde? Og var du ikke ganske ferm mht. noget IT-halløj i fordums tider? (susker hikkert fejl)

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #3
  TormDK
  Rusher
  • 443 Indlæg
  Offline

  #2 Der er fine muligheder inden for IT i forhold til arbejdstider osv., men det handler selvfølgelig også om at tage det seriøst, for som du nævner så er supporterne de laveste i den fødekæde.

  Men man skal jo starte et sted, jeg startede min gloværdige IT karriere som autodidakt telefon supporter for Dell i sin tid, and I turned out just fine.

  #4
  TormDK
  Rusher
  • 443 Indlæg
  Offline

  #0 Jeg vil klart anbefale dig at gå “above and beyond” I forhold til det her. Du har som voksen truffet et aktivt valg, og det giver dig muligheden for langt mere fokus end da vi var unge og dumme.

  Benyt lejligheden til at lære at kode mere end hvad de viser dig, kik på Cloud automation og scripting i langt højere grad end hvad der bliver lagt op til, og tænk ikke på serverne som et husdyr der skal passes og plejes helt så meget som det bliver lagt op til.

  #5
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  #3 Mnjah…nu er DU jo så lige: 1 ud af…mange!? Men hvilken en ♥

  PS. Jeg har stadig et par af de dersens plader som at der altså drejer rundt, så’en hurtig-agtigt og som lissom’ er en slags LANGSOM(#afewat5400RPMsTOO) form for lager/gemme-dimser..noget

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #6
  kongkim
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 124 Indlæg
  Offline

  #1 Hmm lyder ikke godt, skal gerne få det hele til at løbe rundt

  #2 Har sq ikke mere at komme efter i DSB, har 13 år der inde nu, og sidder bare fast.
  Ud af de job som staten har lister over man kan tage som voksenlærling hælder jeg mest til IT-Supportern, men vikke skal også være åben for andet. Ved dog bare ikke lige hvad.
  Vil ikke tilbage og lave det samme som før DSB, hvor jeg arbejdet med det grafiske til hjemmesider og meget lidt kode, samt en masse 3D grafisk.

  #3-4 Det jo lige det, man skal starte et sted, og nu har jeg muligheden og har jo en del livs effering mere med i bagagen nu
  Må indrømme at selve kode delen tror jeg måske er lidt tung for mig, er nok mere til det tekniske.
  Er ordblind, selv om det er blevet MEGET bedre end for 20 år siden. Så tror ikke det bliver et problem. Men at side og glo på tekst i for af kode konstant er jeg bange for bliver hårdt, selv om jeg finder det spændende.

  Har dog en lønsikring som træder i kraft fra den nye år af, og så har jeg et år hvor jeg kan gå og finde ud af hvad jeg vil og måske begynde at forberede mig som #4 er inde på

  Nobody is perfect, and i'm nobody.

  #7
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  #6 Modtaget. Og der er INTET af det – du har i bagagen, der kan bruges til noget som helst – nu?

  Om end ikke andet: Held og Lykke, herfra.

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #8
  kongkim
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 124 Indlæg
  Offline

  #6 Hvis du tænker på om jeg kan bruge det til at finde arbejde, så kunne jeg sikker men vil godt lave noget andet.
  Om jeg kan bruge til noget som IT-Supporter håber jeg da, er ikke 100% blank når det kommer til IT og kodning samt hvordan det hele fungere

  Nobody is perfect, and i'm nobody.

  #9
  Cancerman
  Head Rusher
  • 3042 Indlæg
  Offline

  #6 Jeg læste i sin tid til ingeniør med en der var ordblind og han var en fremragende koder. Så du skal ikke afskrive det på forhånd

  #10
  anden145
  Rusher
  • 44 Indlæg
  Offline

  #0
  Som udgangspunkt, får du ikke løn under grundforløbet – det er normalt på SU. Den eneste undtagelse er, hvis du starter IT-Supporter uddannelsen som ‘Ny-Mesterlære-forløb’. Dette betyder i praksis, at du får en praktik/uddannelses-aftale med en virksomhed inden du starter grundforløb, og at de er villige til at tage dig ind under et Mesterlære-forløb. Det er ikke alle virksomheder der vil det, men det vil betyde, at du vil få praktikløn fra dag 1 og at du – i stedet for at gå i skole på grundforløb – tager uddannelsen hos ‘Mester’/virksomheden i stedet.

  Jeg var engang selv i Ny-Mesterlære forløb – men de aftalte (så vidt jeg husker det) med skolen, at jeg i stedet for at tage hele Grundforløbet hos dem, i stedet gik i skole og TEC overtog den undervisning jeg skulle have. Jeg havde mere tid hos dem, men jeg tror virksomheden, eleven og skolen kan aftale hvordan et sådant forløb kan skrues sammen.

  Du kan læse mere om Ny-Mesterlære her

  • Dette svar blev ændret 2 år, 10 måneder siden af anden145.
  #11
  Fisker
  Rusher
  • 437 Indlæg
  Offline

  Det er godt nok mange år siden jeg tog uddannelsen, men kan kun bekræfte hvad andre ellers har sagt, du får ikke lærlingeløn under grundforløbet. Derudover da jeg tog hovedforløbet kunne jeg ikke finde en elevplads, så jeg blev som en af de eneste sat på en ny ordning der gjorde min lærlingeløn blev ca. den samme som SU, perfekt at sidde med mindre udbetalt om måneden end mit månedskort kostede, mens de andre bare skovlede penge ind men den ordning var ret hurtigt væk igen.

  #8 Min arbejdsplads har en IT-Supporter og Datatekniker, og det jeg hører fra vores Datatekniker vedrørende TEC i Ballerup at uddannelsesmaterialet åbenbart er mega outdated (stadigvæk Windows Server 2003-baseret), og at scripting/programmering er åbenbart en by i Rusland.

  Jeg har netop skulle hjælpe vores IT-Supporter lærling som er på ZBC i Ringsted med både Powershell og SQL, samt en smule Linux, og det så ud til at være nogenlunde tidssvarende fra det materiale jeg fik udleveret.

  • Dette svar blev ændret 2 år, 10 måneder siden af Fisker.
  #12
  anden145
  Rusher
  • 44 Indlæg
  Offline

  #11
  Det kan jeg kun bekræfte efter at have gået på TEC i 2014/2015. Det er ikke nye computere eller software. De benytter stadig Windows 7, Windows Server 2003 (for størstedelen) osv… trist. Ledelsen på TEC Ballerup er – efter min egen mening – nogle klaphatte, som fyrer de bedste lærere og ting som forberedelsestid er stort set forsvundet. Trist. Kan du finde et andet uddannelses-sted (som ikke er lang-pokker-i-vold) som ville det anbefales.

  #13
  Fisker
  Rusher
  • 437 Indlæg
  Offline

  #12 Det er nærmest ord for ord hvad jeg har hørt fra vores lærling, øv

  #14
  Human
  Rusher
  • 72 Indlæg
  Offline

  Uddannelsen er på mange skoler en joke og hvis du ikke har tiden og lysten til at lære det hele selv, så lærer du det ikke. Det sagt er det din vej ind i en virksomhed hvor du kan arbejde med it.
  Størstedelen af uddannelsen foregår alligevel i en virksomhed.
  Drop skolepraktik. Du spilder dit liv der.

  #15
  Aben
  Rusher
  • 38 Indlæg
  Offline

  Jeg går med præcis de samme overvejelser som dig #0, jeg er bare lidt længere i forløbet. Mit bedste råd er: drop grundforløbet. I stedet tag et CompTIA A+ certifikat og du kan derved skippe grundforløbet(i hvert fald ved Aarhus TECH).

  Du skal til en RKV(realkompetencevurdering) samtale hos uddannelsesstedet, hvor du kan spørge mere specifikt ind til det.

  Ift CompTIA certifikatet er det ret nemt. Det koster dog lidt penge, ca 2500-3000 alt efter om du køber uddannelsesmaterialer ved siden af. Jeg kan anbefale følgende bog: https://www.amazon.de/-/en/Mike-Meyers/dp/1260454037/ref=mp_s_a_1_1?dchild=1&keywords=Comptia+a%2B&qid=1624314634&sr=8-1

  Bogen er ret tung, men du kan sikkert skippe meget af den. Et tip er at svare på kapitelspørgsmålene inden du påbegynder et kapitel. Derved kan du pejle dig ind på, hvor meget du skal nærlæse hvert kapitel.

  Et andet tip er at tage en masse prøveeksaminer. Der følger en del med til den bog, jeg linkede, men ellers kan jeg anbefale følgende to pakker:

  https://www.udemy.com/course/comptia-a-220-1001-practice-exams-over-500-questions/

  https://www.udemy.com/course/comptia-a-1002-exams/

  Når du så har fået kredit for dit grundforløb, så er det bare igang med at søge lærepladser, drop skolepraktikken som andre i tråden også siger. Jeg vil også anbefale dig at læse lidt op på Cisco, da det vist er det, som de fleste dumper på under uddannelsen.

  Held og lykke

  #16
  Mart33N
  Rusher
  • 354 Indlæg
  Offline

  #0

  Jeg har både studiejob og elevplads til dig. Sæt i gang!

  #17
  anden145
  Rusher
  • 44 Indlæg
  Offline

  #14
  Meget enig med det du siger. Det er meget selvstudie! Selve niveauet og uddannelses-materialet på TEC er til grin. Lær det selv og være pro-aktiv. Virksomheden er det sted, hvor du reelt tager selve uddannelsen, efter min mening.

  Jeg vil dog sige, at jeg synes det er en fed måde at tage en uddannelse på. Men selve skole-forløbene… *suk*!

  #16
  Wow! Thumbs up!

  #18
  SturmWolfDK
  Rusher
  • 562 Indlæg
  Offline

  #16
  God rusher stil 👍

  #19
  kongkim
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 124 Indlæg
  Offline

  Hey tak for alle de gode svar Der er i hver fald nok at tænke over.
  Men tænker jeg først skal have snakket med uddannelsesstedet og lavet en realkompetencevurdering som #15 også er inde på.

  Dog skal det siges jeg kun var ved overvejelserne og egentlig først havde tænkt mig at gå igang med det fra næste år af, men alt det kan jo ændre sig.

  #16 Har sendt dig en privat besked

  Nobody is perfect, and i'm nobody.

  #20
  Mart33N
  Rusher
  • 354 Indlæg
  Offline

  #19 Har svaret

  #21
  kongkim
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 124 Indlæg
  Offline

  Så kom jeg lidt videre og har fået snakket med en vejleder fra TEC, og det lyder ikke til at blive et problem at komme ind på uddannelsen

  Skal nu ind og søge om uddannelsen på optagelse.dk og så vente til at høre fra dem.
  Og skal bare søge om “optagelse” omkring det tidspunkt hvor jeg kommer til at stå ude job.

  Fik at vide at alle der søger ind over 25 skal til en realkompetance samtale som ikke er en prøve ifølge hende jeg snakket med.
  Hvad det så mere precis går ud på ved jeg ikke helt, nogen her der ved det? Kan man dumpe eller ikke blive egnet der?

  De tilbød mig også hjælp med min ordblindhed under uddannelsen, dog tor jeg ikke jeg får det store behov for det.

  Og af uddannelsessteder kan jeg se TEC Frederiksberg er tættest, og Ballerrup også er nemt nok at komme til.
  Med ud fra hvad mange af jer har sagt så skal jeg have fokus på Frederiksberg
  Nogen af jer der kender TEC Frederiksberg på godt og skidt? Er der parkeringspladser nu det er inde i byen?

  Nobody is perfect, and i'm nobody.

  #22
  aff3
  Rusher
  • 165 Indlæg
  Offline

  Den kompetence samtale er nok for at se om du skal have et kortere uddannelsesforløb og/eller merit for nogen fag.

  #23
  Aben
  Rusher
  • 38 Indlæg
  Offline

  #21
  #22 har ret. Under RKV’en kigger man på hvad arbejde og uddannelsesforløb, som du har været på tidligere. Fx hvis du har haft engelsk, dansk og matematik på minimum D-niveau, slipper du for at skulle have det under grundforløbet.

  Derudover kan relevant arbejdserfaring også skære ned på uddannelsen, men det sker meget sjældent ifølge den vejleder, som jeg snakkede med.

  Som jeg skrev tidligere kan jeg dog virkelig anbefale at tage et certifikat i stedet for grundforløbet. Du kan tage CompTIA A+ certifikatet på en måned, hvormed du slipper for et halvt år på grundforløbet.

  #24
  kongkim
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 124 Indlæg
  Offline

  #22 #23 Tak for svaret

  Var lidt bange for det var noget hvor de kikket på om man var egnet eller ej.

  Tænker dog jeg godt vil ha selve uddannelsen med grundforløbet også.

  Nobody is perfect, and i'm nobody.

  #25
  Kenkari
  Moderator
  • 2732 Indlæg
  Offline

  Nogen af jer der kender TEC Frederiksberg på godt og skidt? Er der parkeringspladser nu det er inde i byen?

  TEC Frederiksberg ligger lige ved Metroen. Brug dog den

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #26
  kongkim
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 124 Indlæg
  Offline

  Nogen af jer der kender TEC Frederiksberg på godt og skidt? Er der parkeringspladser nu det er inde i byen?

  TEC Frederiksberg ligger lige ved Metroen. Brug dog den

  Haha ikke hvis jeg kan blive fri, har arbejdet i offentlig transport i snart 14år, så kan jeg slippe for det vil jeg godt det haha

  Nobody is perfect, and i'm nobody.

  #27
  Kenkari
  Moderator
  • 2732 Indlæg
  Offline

  Nogen af jer der kender TEC Frederiksberg på godt og skidt? Er der parkeringspladser nu det er inde i byen?

  TEC Frederiksberg ligger lige ved Metroen. Brug dog den

  Haha ikke hvis jeg kan blive fri, har arbejdet i offentlig transport i snart 14år, så kan jeg slippe for det vil jeg godt det haha

  Så kommer det an på hvor længe du skal være der. Det er omkring 90 kr for 7 timer og det gælder hele Frederiksberg

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #28
  Parus
  Rusher
  • 116 Indlæg
  Offline

  #21
  Da jeg læste mediegrafiker i en periode, så kæmpede mange om at få merit for det ene og det andet. Her var nogle af lærerne der ikke bare at søge merit for at slippe, hvilket jeg blev glad for. Jeg havde inden haft Dansk A fra HTX, men Dansk D lærte mig gode ting i forhold til at stave bl.a. så alt efter hvad der betyder noget kan der godt komme gode ting ud af ikke at tage merit.

  #29
  kongkim
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 124 Indlæg
  Offline

  #27 Hmm det pænt dyrt hvis man skal det hver dag, Er der ikke noget pakering som høre til skolen?

  #28 Er faktisk lidt i den stil jeg tænker, det er længe siden jeg har været på skolen bænken, og jeg har ikke specialt travlt med at jeg skal ud og lave en masse penge som når man er ung, bare det køre rundt for mig. Så tænker også lidt grundforløbet nok ikke er en skidt ting at få med

  Nobody is perfect, and i'm nobody.

  #30
  SvenBent
  Rusher
  • 271 Indlæg
  Offline

  IT supporter kan vaere en fin stillinger til at faa gang i ens karrier.
  da jeg flyttede til US-texas var mit foerste rigtige IT jb you IT supporter. jeg arbejder stadigvaek inden for felter men PT feder jeg den af med ca 2 timers arbejde om dagen og en helt fint loen. ja jeg faa ikke laege eller advokat loen. Men det er nok til at holde hus og 2 biler

  Jeg vil ogsaa anbefale at kigge paa comptia certificater. det er maaske ikke det mest bedste og hardeest men det er ret velkendte (isaer herovre). jeg har selv taget 5 af dem samt 4 smaa MTA certificater. jeg har dog skifter lidt vael fra de tekniske og mere smaa drift saa jeg tog en ITIL foundation og pt arbejder jeg paa min project+ certificering.

  naar du sider som it supporter. saa foer for at laere saa mange administrative ting om de systemmer du roer som muligt og tag nogle flere certificater hvis dit firma betaler for det. saa kan du sennere rykke ud til system administators og hvad ved jeg af titler

  - Sven Bent

  • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af SvenBent.
Viser 30 svar - 1 til 30 (af 30 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...