Forside Fora Off-topic Mini rusher skal lære at sove i normal seng

 • Dette emne har 21 svar og 17 stemmer, og blev senest opdateret for 4 måneder siden af VampiricEye.
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Zchez
  Rusher
  Offline

  Hej Rusher forældre. Min datter er bliver 3 år om få måneder. Vi købte derfor en ny seng til hende, men beholdte den gamle tremmeseng, bare for en sikkerhedsskyld.

  Alt gik godt og kunne puttes helt uden problemer. Så valgte vi at gå af med tremmesengen, for vi vurderede at så måtte den da være unødvendig nu, men ak.. som med et trylleslag, så synes hun pludselig at det er meeega fedt at stå op igen og igen 😩

  Hvad er jeres erfaringer med denne udfordring? Hvor mange timer gik der fra putning til barnet sov og hvor mange dage ca?

  Var i også ved at få spat og genovervejede jeres beslutning om at få barn? (Bare rolig, jeg elsker den lort, men Gud hvor er jeg træt af at bruge 19-21 på at føre hende i seng igen og igen, mens hun griner lystigt)

Viser 21 svar - 1 til 21 (af 21 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Peldrol
  Rusher
  • 81 Indlæg
  Offline

  Hehe, velkommen i klubben. Den har vi godt nok også haft med den første… Vi fik et råd af svigermor, som vi fulgte 99%. Det gik på, at sidde i døren, og HVER gang hun rejste sig, gik man hen og lagde hende ned. Og det skulle konsekvent være hver eneste gang. Hvis det ville tage 50 gange, og du gav dig på 49 gang, så startede du tilbage til 0. Det fulgte vi, og efter et par dage var det ovre. Tror det meste vi var oppe på var en 20-25 gange. Men det er konsekvent, hver gang.

  Om jeg vil give rådet videre, ved jeg ikke. Det er hårdt imens det står på, men der kommer flere af den slags “udholdelses kampe” med årene. Jeg er langt mere konsekvent og regel ret end min kone, og det kan mærkes. En putning fra min kones side har somme tider taget 1½-2 timer, med renden frem og tilbage imellem værelser, læsning, sange, fadervor, og jeg skal komme efter dig… Hun siger så hun godt kan lide det, men at det somme tider tager for lang tid. Jeg putter dem på et givent tidspunkt, læser 10-15 minutter (Satser på 10, øger til 15 hvis det passer med histore/kapitel) Ligger dem ned, siger godnat, og går ind ved siden af, i tilfælde af at de kalder. De sover uden problemer efter 10 minutter 99% af tiden, fordi de ved jeg er striks, og deres afpræsselses metoder ikke virker. Min kone kan godt rende lidt frem og tilbage, hente lidt vand, gå med den ud og tisse og alt det der pjat. Det gider jeg ikke, så der er jeg fast. Måske kunne jeg godt være lidt mere large ind i mellem, men det virker.

  Så de får 2 forskellige oplevelser af at blive lagt i seng, og det kan de sådan set godt finde ud af at navigere i. Den ælste er 9, den yngste er er 6. Tror vi gik fra tremmeseng til den øverste fra en køjeseng vi havde savet til, så der stadig var den der sengegavl, de ikke kunne trille ud af. Den sover den mindste stadig i, og det er først nu at vi snart overvejer om hun skal over i en rigtig seng. Men det er mest fordi den er ved at være træls og så har den blot en skumgummi madras, og vi vil gerne give hende lidt bedre seng at sove i.

  Anyway, tag det du kan bruge, og glem resten. Keep up the good work, at du spørger betyder du ikke er ligeglad med dit afkom, godt gået!

  #2
  Gyldenglad
  Rusher
  • 27 Indlæg
  Offline

  Nu er vi på et gamer forum, så selvfølgelig får du de bedste, men også uetiske råd 😆

  Brugte selv telefon, satte Netflix på og så fik de den med i seng. Efter 10 min falder de i søvn.

  Og nej, her når de er 6 år og forstår reglerne bedre er det ikke nødvendigt med tlf i sengen mere.

  Hilsen far til 2 6-årige og en mere på vej.

  #3
  Ledetvede
  Rusher
  • 15 Indlæg
  Offline

  Et er sikkert, jo mere frustreret du er over at ungen ikke vil sove jo større et show bliver det. Sig til dig selv at det kun er for en periode at du skal bruge længere tid på putning, og ja jeg ved det er træls når ens aften forsvinder fordi ens yngel synes det er spændende at eksperimentere med hvad de nu kan slippe afsted med.
  Jeg har ikke erfaring med at side udenfor døren, men sad i stedet ved sengen så jeg havde en hånd parat når ungen forsøgte at hoppe ud.
  Jeg tog en bog med at læse i så tiden ikke bare føltes som spild, nogen gange læste jeg højt fra den, også selv om det var en voksenbog, fordi det så holdt min dreng i ro og at han kunne lytte til min stemme, så måtte han leve med at det var en samtalebog imellem Naser Khader og Kathrine Lilleør Måske derfor han faldt hurtigt i søvn.
  Det gik hurtigt fra at det kunne tage 3 timer før der var ro og til at der måske kun gik en time og så derefter måske en halv osv.
  Til sidst var det ikke spændende mere og ungen faldt i søvn af sig selv uden det store bøvl, tror det tog tre uger i det hele.
  Det vigtigste er nok som #1 siger at i er konsekvente, ikke noget frem og tilbage, vand osv, bare tilbage i seng igen hele tiden.
  Og som sagt spar på frustrationen, det har en dårlig effekt på hele projektet.

  #4
  Bams
  Rusher
  • 355 Indlæg
  Offline

  Tag det som en mand. You can do it 19-21 er den tid, lige nu, hvor du lærer dit barn at putte. Det går over igen. Hvis du selv kobler dig af computer eller fjernsyn, så er det ikke noget problem at blive forstyrret.
  – Læs en bog uden for døren
  – Læg tøj sammen
  – Lav Mindfullness
  – Snak med din kæreste
  – Læg en kabale
  – Lav lidt gymnastik / træning på gulvet

  Ps. jeg havde det på samme måde som dig med den første, men nu er jeg gammel og klog af skade
  PPS. #2‘s råd vil jeg ikke bakke op om, da det kan give andre problemer.

  • Dette svar blev ændret 4 måneder, 2 uger siden af Bams.
  #5
  Cancerman
  Head Rusher
  • 3099 Indlæg
  Offline

  Har nul erfaring med børn (har ingen og skal ikke have – elsker dog børn alligevel)

  Men hold kæft jeg elsker, at et af de topics her der instantly “trender” er er om hvordan man får børn til at sove 😀

  Jep, vi er blevet nogle gamle røvhuller 😁

  #6
  Deadlights
  Rusher
  • 1232 Indlæg
  Offline

  Forbered sleep som the første når du står op. Sørg for det er den gamle udgave, der varer 40-160 minutter (den nye varer kun 1 minut).

  #7
  Snowball42
  Rusher
  • 223 Indlæg
  Offline

  Vores første var også slem til ikke at ville sove uden der var en ved siden af, hvis der ikke var, så var det enten gråd, eller løben ind til os.

  Så jeg har brugt ufatteligt mange timer på at sidde fuldstændigt stille indtil han faldt i søvn, og sneget mig ud i forhåbning om at kunne gøre det uden gulvet knirkede, for så var det forfra igen. Havde jeg tlf tændt så forstyrrede det og han var oppe med det samme.

  Sidde i mørke og vente .. puha det var svært at holde øjnene åbne. Men det tog et stykke tid, hvor jeg dag for dag sad længere og længere væk, og til sidst så sov han uden jeg skulle være der. Der skulle være 100% stille både i huset og udenfor ellers var det som en trold i en æske..

  Han var også bøvlet da han var endnu mindre, nogen gange var det bare skrig og skrål og intet virkede selv efter flere timer, så ud i barnestolen i bilen, og køre en tur til han sov og så snige ham tilbage ind i sengen.. Puhaa.. desperate forældre og desperate metoder.

  Nu er de til gengæld begge teenagere, og så er det helt andre problemer, hvor jeg godt kunne ønske mig tilbage til de “små” problemer der var den gang i stedet.

  Hele barndommen for begge var det dog svært for dem at sove. Nr 2 kom også rendende hele tiden, det gør hun for så vidt stadigvæk. Da hun var mindre læste jeg den der kaninen der så gerne ville sove, igen og igen. Men selv med faste rytmer hver dag incl. weekender, rolig neddrosling til sengetid og alle de forskellige råd man hører/googler osv. så gik der nærmest år inden det blev bedre.

  Jeg håber det går bedre med jeres putning. Jeg er i hvert fald glad for at jeg ikke skal igennem det igen.

  #8
  hausner
  Moderator
  • 757 Indlæg
  Offline

  Vi kørte samme procedure som Pedtrol beskriver. Det virkede også rigtig fint her på begge unger.

  #9
  VampiricEye
  Rusher
  • 3698 Indlæg
  Offline

  Var i også ved at få spat og genovervejede jeres beslutning om at få barn?

  Mine bliver henholdsvis 4 og 6 her til juni. Jeg overvejer stadig, om det er muligt med en senabort.😅

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #10
  hqx
  Rusher
  • 332 Indlæg
  Offline

  Hmm…

  For mine på 6 og 2 år virker følgende og har altid gjort det uden problemer.

  1. Lig dem i seng.
  2. Sæt Radionauterne podcast på (https://radionauterne.dk/ – det er genialt)
  3. De sover (den store i løbet af 5-15 minutter, den lille på mellem 15-45 minutter)
  3a. En gang i mellem skal den lille lige have en tår vand eller 2, og så kalder han bare og så har vi en lille
  tudkop stående ved siden af hans seng, men ellers er vi aldrig på deres værelser når de skal til at sove.

  Søvn har sjovt nok aldrig været et problem, begge børn har altid gerne ville i seng og der har aldrig været konflikter omkring lige præcis det.
  Begge børn lærte at sove selv i egen seng da de var omkring 10-12 mnd gamle. Begge havde vi den babynest de sov i i vores seng da de var helt små med i deres egen seng så det blev til en flydende overgang.
  Fungerede perfekt.

  #11
  Ghidora
  Rusher
  • 1212 Indlæg
  Offline

  Bare rolig, den tremmeseng skulle udskiftes uanset hvad! når de først når en størrelse hvor de kan kravle ud af den selv, så er det bedre ikke at have den!

  #9 – Kan du undersøge om det også kan lade sig gøre med en på 15?

  GL & HF

  • Dette svar blev ændret 4 måneder, 2 uger siden af Ghidora.
  #12
  Hell.on.earth
  Rusher
  • 28 Indlæg
  Offline

  Hvad med en lille skarp. Det virker for mig…

  #13
  hqx
  Rusher
  • 332 Indlæg
  Offline

  Bare rolig, den tremmeseng skulle udskiftes uanset hvad! når de først når en størrelse hvor de kan kravle ud af den selv, så er det bedre ikke at have den!

  #9 – Kan du undersøge om det også kan lade sig gøre med en på 15?

  • Dette svar blev ændret 4 måneder, 2 uger siden af Ghidora.

  Bortadoption er også en mulighed

  #14
  Jeppe
  Rusher
  • 363 Indlæg
  Offline

  Vi kørte samme løsning som #1.

  Det handler om at være konsekvent. Også når de vågner om natten – følg dem tilbage til deres egen seng. Det er mega-hårdt i den periode det varer, men du finder ikke en investering i dit liv med højere ROI når først barnet bare lægger sig til at sove + sover i sin egen seng hele natten.

  PS: Jeg har også altid været bedre end min kone til at putte fordi jeg er mere “hård” og ikke giver plads til alle mulige svinke-ærinder undervejs i putningen.

  #15
  Ghidora
  Rusher
  • 1212 Indlæg
  Offline

  #13 kræver det ikke man kan finde en aftager? 🤭

  GL & HF

  #16
  hqx
  Rusher
  • 332 Indlæg
  Offline

  Adoption fra udlandet er vidst nok gået helt i stå, ergo burde det være muligt

  #17
  ProctoR
  Rusher
  • 8 Indlæg
  Offline

  Super nemt.

  Vi tog en aften skiftevis, og holdte “vagt” på en stol uden for døren, så snart han stod op, så blev han lagt igen og fik af vide at det er sovetid.
  Jeg sad med telefonen uden lyd og konen sad med en bog. det tog 20-30 min, og efter 5-7 dage vidste han at når han skulle sove, så skulle han sove.

  Sværere er det ikke

  #18
  Ghidora
  Rusher
  • 1212 Indlæg
  Offline

  Adoption fra udlandet er vidst nok gået helt i stå, ergo burde det være muligt

  Du kender hende ikke!…

  GL & HF

  #19
  Puppetmaster
  Rusher
  • 17 Indlæg
  Offline

  Samme som #1 og #14.

  Når vores søn stod op og natten og jeg hørte ham så nåede jeg tit at “fange” ham i gangen, det endte med at han selv vendte om og gik tilbage i sengen da han godt vidste at jeg ville følge ham derind igen. Det var ikke fordi han var ked af det eller bange. Hvis han var ked af det og havde haft en træls drøm så fik vi det løst.

  Det er så hårdt når det står på, men det betaler sig virkeligt af at have gode rutiner omkring søvn!

  #20
  Kassen
  Rusher
  • 76 Indlæg
  Offline

  Samme som #1 og #14.

  Når vores søn stod op og natten og jeg hørte ham så nåede jeg tit at “fange” ham i gangen, det endte med at han selv vendte om og gik tilbage i sengen da han godt vidste at jeg ville følge ham derind igen. Det var ikke fordi han var ked af det eller bange. Hvis han var ked af det og havde haft en træls drøm så fik vi det løst.

  Det er så hårdt når det står på, men det betaler sig virkeligt af at have gode rutiner omkring søvn!

  Ja faste routiner med børn giver virkeligt pote. Hæng i!

  Og godt arbejde

  #21
  VampiricEye
  Rusher
  • 3698 Indlæg
  Offline

  Kan du undersøge om det også kan lade sig gøre med en på 15?

  Hold ud i et par år mere. Så flytter hun vel ud helt af sig selv.:)

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

Viser 21 svar - 1 til 21 (af 21 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...