Rygte: Valve på vej med standalone VR headset

Det er efterhånden blevet en sportsgren at grave og finde interessante informationer i Valves officielle datafiler. Og denne gang lader det til, at Youtuber Brad Lynch har fundet tegn på, at Valve er på vej med et standalone VR headset bærende kodenavnet Deckard.

Et af rygterne går på at det skulle have foveated rendering. Tag det hele med et gran salt, selvfølgelig. Og læs et resumé hos The Verge.

Billedet herover er dog fra en Valve Index.

Forside Fora Rygte: Valve på vej med standalone VR headset

Currently, there are 0 users and 0 guests visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  ElSenator
  Rusher
  Offline

  Det er efterhånden blevet en sportsgren at grave og finde interessante informationer i Valves officielle datafiler. Og denne gang lader det til, at Yo
  [Læs hele nyheden her: Rygte: Valve på vej med standalone VR headset]

Viser 7 svar - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Canis_lupus
  Rusher
  • 786 Indlæg
  Offline

  Er luften ikke gået lidt ud af de der VR sæt?

  Det eneste spil man hørte om som var fantastisk var Half-life Alex som fik 10.. for 1 år siden.

  Jeg synes det er en lidt halv peberet fornøjelse at give 1000vis af kroner, for et platform hvor der desværre ikke bliver udgivet nok gode spil.

  #2
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #1, Jeg er tildeles enig. Der er for få rigtig gode spil, og det gør hele konceptet alt for dyrt. Men samtidig oplever jeg, at spil som Alyx og Walking Dead: Saints & Sinners (mit favorit VR spil) har overbevist mig om, at teknologien kan noget som der er værd at arbejde videre på. Og det vi ender ud med vil ikke bliver det bulky VR som vi kender fra nu. Det bliver langt mere streamlinet. Husk på at VR stadig er i et tidligt stadie. Tænk bare på hvor computere var i 60’erne og 70’erne. Det tog 20 år før vi havde noget der blev accepteret ude i de små hjem. Både grundet pris, design og funktionalitet.

  Så luften er ikke gået ud af det; tværtimod. Adoption rate er stigende og vi ser et ryk mod inside-out tracking og kabelfri VR. Og det er der vi skal hen. For ærlig talt, det er møgirriterende at have det kabel hængende og det er vildt generende, at man ikke bare kan gå så langt man kan i rummet fordi kablet stopper dig. Og man snørkler sig ind i det og træder på det.

  Facebook (desværre) er foran i det segment for nuværende. Jeg håber Valve kan slå dem af pinden, for Facebook er da bare det værste firma til at stå i front.

  #3
  Jacques
  Rusher
  • 554 Indlæg
  Offline

  Valve, stop nu med at lave alt muligt ligegyldigt crap og begynd at lav nogle flere SPIL!

  Bye with a warmly hugs

  #4
  wOOOOt
  Rusher
  • 242 Indlæg
  Offline

  #3 får lige et venligt “luk røven” (bare lidt i sjov)

  Faktisk er det sindsyg vigtigt at netop Valve kommer med et nyt VR headset snart.
  For de lavede Index som var markedets bedste – indtil facebook kom med en ny type, og næsten er ved at få markeds monpol på VR. Og det er så skidt som det kan være, hvis FB ikke bliver udfordret.

  Og jeg er enige med #2 – VR er bestemt noget der er spændende.
  Alene 1 spil gør, at jeg er villig til at bruge over 30K+ når der kommer en ny generation VR + en ny generation PC og grafikkort. Og det er Microsoft Flightsimulator 2020, som er en sindsyg fed oplevelse i VR. Problemet er at det spil så bare er meget krævende af hardware – så vi skal have next gen, før vi får den rigtige oplevelse.

  Jeg er helt enig i at der ikke er nok af de gode spil på markedet.
  Men omvendt, så er der faktisk mange som folk ikke opdager + der er mange alm. PC spil, som får VR mods, så de også kan spilles. Men ja, det er stadig en entusiast hobby. – Men det er kommet for at blive, og pludselig vil det boome. og det er Valve som kan lave en løsning der gør at det boomer.
  Alternativt skal der komme en comsumer venlig udgave af Varjo 3.. For det VR headset er 2-3 år foran dem man normalt kender.
  Det er så godt, at det er værd at overveje de 3K Euro det koster + abonnement.

  #5
  FunteX
  Rusher
  • 251 Indlæg
  Offline

  Jeg bakker lige #4 Og ja jeg har lige landet en airbus i Istanbul . . . Så ja Flight Simulator . . .

  #6
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #4, Ja, det er virkelig en afvejning mellem performance og comfort. Jeg har brugt alt for mange penge på VR indtil videre og ejer pt. en Index som jeg er rigtig glad for. Men jeg kan godt mærke, at jeg er ved at køre lidt træt i de forholdsvis sparsomme tekniske iterationer der kommer på markedet for hvert nyt headset. Der skal til at ske noget udover flere pixels og højere fov – ellers tror jeg at jeg mister interessen. Og ærlig talt, så føles Index’ skærm som en nedgradering fra min gamle Rift CV1 med oled skærm. Black levels er altså vigtige for god indlevelse hvis man spørger mig. Så det håber jeg de går tilbage til i det rygtede headset. Og jeg skal helt sikkert ikke have et nyt Facebook headset nogensinde igen. Det kan de stikke op hvor solen ikke skinner.

  On a general note:
  Det eneste firma jeg stoler på i VR sammenhæng nu, det er netop Valve. Som jeg ser det, så skal Valve ud med noget der kan koste ~3500 kr. for et headset med alt indbygget. Gør de ikke det, så forbliver det niche, simpelthen fordi det er for pricey og besværligt at bruge. De skal gøre det, beklager det lamme udtryk, “lækkert”.

  #7
  Fisker
  Rusher
  • 438 Indlæg
  Offline

  #1 Der er skam en del fede spil til VR, men det er klart det har primært været mere “mini-game” orienteret, men det synes jeg såmænd også er fint nok, der er virkelig mange timers underholdning at hente blot fra simple spil som Beat Saber.

  Spil som Half-Life: Alyx er også fede, men det er svært at spille sådan et spil fra start til slut i VR formatet som det er i dag, spillet har, efter min mening, været udgivet før økosystemet som helhed var parat til det. Der er simpelthen ikke tilgængeligt nok lige p.t. det er uden tvivl modent for en masse mennesker, men man kan sige, sammenlignet med mobilmarkedet, så befinder vi os sådan lidt i “PDA-æraen”, uden tvivl et brugbart produkt for sin tid, men ligesom manglede den kritiske masse(Smartphones) før det blev mainstream.

  Dertil er der kun seriøst kudos til Valve, til trods for at Facebook essentielt set stjal al deres VR teknologi ved at opkøbe Oculus tilbage i 2014, så er langt størstedelen af deres arbejde noget som ender ud i Open Source, så uanset om Valve formår at skyde papegøjen, så vil en del af det de arbejder på kunne bruges, og bliver brugt, til at forbedre OSS gaming, de forventer blot, kontra firmaer som Apple, Epic, Facebook eller Microsoft at kunne få deres markedsandele på deres innovation, og ikke ved at kaste penge efter at blokere konkurrence.

  Jeg ved hvert fald at hvis Facebook var/bliver eneste reele VR-platform, så er VR helt og aldeles dødt for mig. Nu har vi et kompetent modsvar fra Valve, forhåbenligt med deres Deckard projekt kan vi endelig se noget tilsvarende “Smartphone”-æraen for VR. Jeg forventer dog at at vi kommer til at se Facebook og Valve som funktionelt duopol, men går ud fra at producenter som HTC, m.fl. kommer til at kunne læne sig op ad af Valve’s arbejde og lave andre VR produkter som yderligere fornår at sprede VR i mainstream.

  Tror ærligt talt at de næste 5 års tid kommer til at være yderst interessant for gaming som helhed, både på OSS og Hardware fronten, vi har reel konkurrence på x86-fronten med AMD og Intel, på GPU-fronten med AMD og Nvidia (og til dels snart Intel), Apple, Google/Samsung og Qualcomm på ARM-fronten. Jeg tro især AMD’s bidrag til Open Source kommer til at blive interssant at følge, især nu når Valve kommer med Linux-baseret Zen 2/RDNA gaming-enheder.

  (Og nej, ingen 2022 year of Linux gaming memes )

  • Dette svar blev ændret 2 år, 7 måneder siden af Fisker.
Viser 7 svar - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...