Forside Fora Hardware SATA SSD for OS . Vaerdi ?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  SvenBent
  Rusher
  Offline

  Er der nogen vaerdi i at beholde min Sata SSD ?(256GB Samsung 850pro) for OS drev ?
  Jeg har lige smidt en 2 TB NVME drev I maskinen?

  er der nogle nye test paa vor vigtiht det er at have os+office pakke paa et nvme drev vs blot at sata disk/ (flytter evt page fil til nvme drevet)

  - Sven Bent

Viser 3 svar - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  NightBreaker
  Moderator
  • 1466 Indlæg
  Offline

  Altså der er altid pladsen, men ellers tror jeg ikke der er det store mere. Lige meget hvor du har det så giver det sgu ikke mere men mindre du har et rigtig gammel system, men siden der er NVME i din maskine….

  #2
  Snowball42
  Rusher
  • 216 Indlæg
  Offline

  Jeg synes selv der er en hvis værdi i det, men det kræver nogle specifikke use cases.

  Jeg har flere gange stødt på plads problemer, når programmer ikke er så glade for at smide data andre steder end på C som standard. Mange af de skjulte biblioteker kan hurtigt æde en masse plads under users. For som standard er der Onedrive, dropbox osv. mange programmer bruger dokument mappen som et fantastisk sted at gemme alt fra savegames i spil til virtuelle maskiner i hyper-v.

  Typisk for de fleste brugere der har alt for meget mail og sat til at gemme alt ned, så fylder Outlook biblioteket jo hurtigt 30GB+. Windows mappen og deres dårlige oprydningsmetoder gør at installers mappen nogle gange godt kan eksplodere.

  Så personligt da jeg opgraderede i 2021, havde jeg min hurtige NVME 500gb disk som C drev, og havde naivt troet det var fint, og alligevel kunne jeg godt have brugt mere plads på C.

  Nu nævner du selv lidt om performance, de fleste tests viser at det til sådanne almindelig opgaver faktisk er relativt begrænset hvad du oplever af forskel på NVME vs SSD, så det er ikke performance der gør det helt store der.

  Så hvis du alligevel er ved at skulle lave en ominstallation så få da nvme’en som den primære. For der vil alt andet lige være betydligt flere read/writes på C end på noget andet drev ved normalt brug.

  Nu blev jeg egentlig lige nysgerrig og åbnede Samsung Magician på min pc, kan se min ½ TB C har skrevet 77.4TB mod min 1TB D drev der kun har skrevet 15,3TB.

  #3
  SvenBent
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 286 Indlæg
  Offline

  #1 + #2

  Jeg takker. jeg tror jeg hiver min gamle sat SSD ud. jeg skal alligevel have installer nyt os. tid til at sige farve til win7 paa denne maskine, og saa kan jeg smide installation paa mit NVME drev

  - Sven Bent

Viser 3 svar - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...