Forside Fora Off-topic Realkreditlån hvad skal man vælge

 • Dette emne har 11 svar og 7 stemmer, og blev senest opdateret for 2 måneder siden af Mikaa.
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  JamesPond
  Rusher
  Offline

  Hej Rushers

  Vi er kommet så langt i vores husjagt at vi nu har fundet huset og fået underskrevet aftale.
  Det sidste vi skal have på plads er realkreditlån, da det er første gang vi låner og eftersom Rushers ved alt så tænkte jeg at spørge til råds herinde.

  Vi skal låne 1,5 mio og er mest til fast forrentet lån, her har vi fået 3 tilbudt
  1) 30 år 4% rente kurs 96,38 og vi sidder for 6800 efter skat om måneden. Dette lån skal vi give omkring 15.000kr plus andre omkostninger hvis vi vil ligge om til andet lån eller afdragsfrihed senere.
  2) Rente 4% kurs 95,16 ydelse 6900 efter skat
  3) Rente 5% kurs 99,67 ydelse 7165 efter skat.

  På 2+3 kan vi ændre lån eller ligge om inden for 3 måneder mod gebyr på 1000kr.

  Et par tanker jeg har. Det er ikke det store lån vi skal ud og have så ved ikke hvor meget vi på sigt vil ligge lån om.
  Renten tænker jeg det nok er urealistisk at vi kommer ned og ser de her 1% igen.
  Men som sagt har ingen erfaring her, så kunne godt tænke mig at høre Rushers input <span class=”wp-font-emots-emo-happy”></span>

Viser 11 svar - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  TabascoPreben
  Rusher
  • 63 Indlæg
  Offline

  Det er selvfølgelig svært at spå om fremtiden, men er huset et sted i regner med at blive boende i 5, 10 eller flere år?

  Omkring kursen er det bedst at være så tæt på kurs 100 som muligt. Under kurs 100 får du et kurstab der svarer til differencen til 100 i procent. Så for lån “2” er kurstabet 4,84% x 1,5 mil. = 72.600 kr. For lån “3” er det 4950 kr.

  #2
  JamesPond
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 60 Indlæg
  Offline

  Det er et hus vi regner med at blive boende i de næste 20-30 år.
  Er med på kurs tæt på 100 er at foretrække, men samtidigt er renten også højere her.

  Rent erfaringsmæssigt med jer der sidder i ejendom som I har planer om at sidde i lang tid, har I da tit gjort brug af at ændre lån?

  #3
  TabascoPreben
  Rusher
  • 63 Indlæg
  Offline

  Med de lånetilbud du har der skal du så prioritere om i har fokus på størrelsen af huslånet og friværdi eller månedlig ydelse. Det højere kurstab i lån 2 er tjent hjem efter knapt 19 år ift. lån 3, men i har lidt flere penge i hverdagen med lån 2.

  Det vil hurtigere kunne svare sig at ligge 5% lånet om, hvis renten falder engang, og mon ikke den gør det om nogle år. Hvis dit hus på et tidspunkt også er steget væsentligt i værdi kan der samtidigt være noget at hente i lavere bidragssats, da lånet procentvis så udgør en mindre del af husets værdi.

  Så i dine sko ville jeg nok tage lån 3 og vente til der er højkonjunktur, renten er omkring 2% og dit hus forhåbentligt er steget en god sjat i værdi også omlægge der.

  Min lånehistorie er at vi købte hus for 5 1/2 år siden og tog et 2% fastforentet. Havde lånet i 2 år og blev træt af at se på at variabel nærmest var negativ så lagde om til F-kort. Havde det i ca. 2 år, men kunne godt se lokummet begyndte at brænde rentemæssigt med Ukraine i starten af 2022. Så nu har vi F5 til 1,2% frem til 2027. I bagklogskabens skarpe lys skulle vi have taget et 0,5% fast da de var der, men sådan kan man blive ved…

  #4
  medisterKongen
  Rusher
  • 456 Indlæg
  Offline

  Jeg har ikke input til om du skal vælge det ene eller det andet, men som #3 er inde på, så er det meget normalt at lægge om. Jeg vil tro at de fleste omlægger efter 5-7 år i snit. Så jeg ville gå efter hvad der er billigst nu og her for så på sigt at konverterer.

  Sidder selv med et F-kort og hepper på bedre tider igen.

  #5
  NightBreaker
  Moderator
  • 1110 Indlæg
  Offline

  5 procent lukker nok nu her. Den er over kurser 100.

  Vi har cibor3. Der er mange navne for det lån.
  Kort sagt så er det et Flex lån. Det har ingen bidragssatser. Kurser 100. Men det har risiko iht. Det er variabelt hvert 3 måned. Vi har ikke så meget tilbage igen. Og står i et hus salg.

  #6
  NightBreaker
  Moderator
  • 1110 Indlæg
  Offline

  #4 Det kommer i 2024-25.
  Ejendomsskatten bliver lavet om i 24 til 0.44%. Der er kommer et boom igen pga. Det… Men mindre 2023-2024 bliver et hårdt år iht. Verdensøkonomien.

  #7
  JamesPond
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 60 Indlæg
  Offline

  Tak for svarene. Det har givet os lidt at tænke over, vi får kigget lidt yderligere så vi er klar til at få lån på plads tirsdag

  #8
  MiNo
  Rusher
  • 504 Indlæg
  Offline

  Husk med konvertering at der er et risikoelement. Jeg tænker man oftest hører fra folk hvor det er gået godt – for det er bare ikke nær så fedt at skrive om at man havde satset på noget som ikke skete i tide, og så står man bare med flere omkostninger.

  #9
  JamesPond
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 60 Indlæg
  Offline

  Tak ja sådan er det ofte og godt med de input.

  Et andet spørgsmål angående kurssikring, når der nu ikke er mere end 1 måned til vi skal have pengene udbetalt, vil kurssikring og rente sikring så kunne betale sig?

  #10
  hausner
  Moderator
  • 413 Indlæg
  Offline

  Det i skal tænke mest er hvordan i sover roligt om natten.
  Har i det ok med at renten ofte kan ændre sig eller er i mere til fastforrentede lån hvor i kender jeres ydelse mange år ud i fremtiden?.
  Med andre ord, er i risikovillige og kan jeres økonomi bære et evt. rentehop.

  Renger og kurser går op og ned hele tiden og afhængig af hvad der sker kan man konverterer man op,ned, på skrå og alt muligt andet. Som medisterkongen skriver lægger de fleste om efter 5-6 år alligevel. Så gør det der føles mest trygt lige nu og som jeres økonomi kan bære.

  Jeg kan anbefale følgende gruppe hvor du med garanti kan finde nogen der har spurgt om noget tilsvarende.
  https://www.facebook.com/groups/1211048972279446

  #11
  Mikaa
  Rusher
  • 118 Indlæg
  Offline

  Som andre siger, så handler det om hvor godt i kan sove om natten med en variabel rente og husleje eller en fast rente og husleje.

  Derudover handler det også om du tror renten falder eller stiger fremadrettet. Hvis du tror den falder, så bør du tage variabelt, tror du den stiger skal du vælge fast rente.

  Vi købte i maj måned 2021 og valgte et F5 med en løbetid på 25 år. Hvis renten er steget til vores næste refinansiering (hvor der er 20 år tilbage) kan vi mod et mindre gebyr løbetidsforlænge, så vores ydelse mere eller mindre bliver det samme (medmindre renten er steget til over 7-9%).

  "Help me, Premature Ejaculation Man!"
  Premature Ejaculation Man: "I'm coming!"

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af Mikaa.
Viser 11 svar - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...