Forside Fora Hardware Pc Support

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
  • Oprettet af
    Emne
  • #0
    Duus
    Rusher
    Offline

    Hejsa.

    Ny herinde, men har været lurker siden starten

    Tænkte om en kunne have et godt råd, da jeg har nået grænsen for min viden omkring mit problem.
    Vil prøve at forklare.
    Min pc er begyndt random at crashe (I mangel af bedre ord).
    Idag har den gjort det to gange, jeg havde Citrix åben på den ene skærm og en VLC video åben på den anden, og lige pludselig fryser videoen, derfra går der nok omkring 5 sekunder, så begynder blæserne på mit grafikkort at spinde op til 100%.
    Hvis jeg er lidt hurtig kan jeg nå at åbne joblisten og se at 3D og Copy på GPU delen går op på 100%, men derefter fryser joblisten.
    Jeg kan desuden også se at temp på GPU er omkring 55 grader, lige inden joblisten fryser.
    Jeg kan dog godt lukke joblisten, og åbne den igen, men den bliver ikke opdateret, og kan heller ikke se processer.

    Det samme med VLC videoen, jeg kan lukke den, men den afspiller stadig den samme lyd del om og om igen.
    Jeg kan åbne en stifinder, men kan ikke tilgå nogle drev osv osv.

    Det eneste som afhjælper problemet er en hardreset af computeren, så starter den fint op, og køre videre.

    Det sker aldrig i spil, har prøvet i forskellige spil (LoL, CS, The Division 2, Evil Genius 2)
    Der sker det aldrig. (Benytter som regel også to skærme når jeg gamer)

    Nogle gange sker det også lige efter en opstart af maskinen, og nogle gange går der dagen imellem. (Den gjorde det sidste gang i søndags)

    Jeg har forsøgt følgende:

    Geninstalleret maskinen.
    Opdateret drivere, bios, Windows.
    MeMtest
    Jeg har kigget i Event loggen, men har heller ikke kunnet se noget som indikere noget.
    Google

    Specs er:
    MSI X470 Gaming Max Plus
    MSI Gtx 1080
    32GB ram
    Ryzen 5 3600
    Samsung 970 Evo plus

    Hvis nogle af jer har en ide kunne det var kanon

Viser 6 svar - 1 til 6 (af 6 i alt)
  • Forfatter
    Svar
  • #1
    MANBEARPIG
    Rusher
    • 14 Indlæg
    Offline

    Du kan evt prøve at installere en ældre driver fra før problemet begyndte.

    #2
    Duus
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 8 Indlæg
    Offline

    Det kunne være en god ide.
    Nu kan jeg ikke helt 100% huske hvornår problemet startede, men mener ikke jeg havde det da Cyberpunk udkom, så måske jeg skal prøve med en driver fra deromkring.

    #3
    ElSenator
    Rusher
    • 579 Indlæg
    Offline

    #0, Den er sgu’ svær den der. Hvis det er præcist på samme måde den opfører sig hver gang, så tror jeg også det er noget driverhejs eller måske et grafikkort der er på vej på pension. Det kan også være din PSU der er degraderet liiiige præcist ned til et punkt hvor grafikkortet mangler liiiiige en lille smule juice for at operere normalt. Men det virker lidt usandsynligt og atypisk. PSU’ere degraderer generelt en lille smule over tid.

    Hvis det havde været system rammen, så ville det komme til udtryk på flere forskellige måder, alt efter hvornår de dårlige ramblokke blev læst / skrevet. Så det ville ikke være ens hver gang. Og det kommer også oftere til udtryk som pludselige restarts eller, hvis du kører Windows, blå skærm.

    Træls med en så sporadisk fejl. Det er de værste!

    #4
    SvenBent
    Rusher
    • 268 Indlæg
    Offline

    – ny grafikkort driver
    – reinstall VLC
    – reinstall citrix
    – sfc /scannow

    — edit —
    bah missed du havde geninstalleret

    bruger du nyeste driver fra producent eller blot en gammel driver Windows giver dig ?
    Er din maskine prime95 + furmark stabil ?

    - Sven Bent

    • Dette svar blev ændret 2 år, 11 måneder siden af SvenBent.
    • Dette svar blev ændret 2 år, 11 måneder siden af SvenBent.
    • Dette svar blev ændret 2 år, 11 måneder siden af SvenBent.
    #5
    Duus
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 8 Indlæg
    Offline

    #0, Den er sgu’ svær den der. Hvis det er præcist på samme måde den opfører sig hver gang, så tror jeg også det er noget driverhejs eller måske et grafikkort der er på vej på pension. Det kan også være din PSU der er degraderet liiiige præcist ned til et punkt hvor grafikkortet mangler liiiiige en lille smule juice for at operere normalt. Men det virker lidt usandsynligt og atypisk. PSU’ere degraderer generelt en lille smule over tid.

    Hvis det havde været system rammen, så ville det komme til udtryk på flere forskellige måder, alt efter hvornår de dårlige ramblokke blev læst / skrevet. Så det ville ikke være ens hver gang. Og det kommer også oftere til udtryk som pludselige restarts eller, hvis du kører Windows, blå skærm.

    Træls med en så sporadisk fejl. Det er de værste!

    Jeg har også overvejet om det grafikkortet var på vej på pension, men det undre mig bare at det aldrig sker i spil, selv nogle rimeligt grafikkrævende spil (Har også spillet Cyberpunk uden problemer)
    Den opføre sig på præcist samme måde hver gang.
    Jeg har en 850W Gold+ strømforsyning, så den burde være ok. (strømforsyningen er heller ikke mere end 1½ år gammel)
    Og igen, synes systemet burde trække mest juice hvis man gamer.

    – ny grafikkort driver

    – reinstall VLC

    – reinstall citrix

    – sfc /scannow

    — edit —

    bah missed du havde geninstalleret

    bruger du nyeste driver fra producent eller blot en gammel driver Windows giver dig ?

    Er din maskine prime95 + furmark stabil ?

    • Dette svar blev ændret 2 år, 11 måneder siden af SvenBent.
    • Dette svar blev ændret 2 år, 11 måneder siden af SvenBent.
    • Dette svar blev ændret 2 år, 11 måneder siden af SvenBent.

    Bruger nyeste driver fra MSI og Nvidia, og den er prime95 stabil.
    Har ikke forsøgt med Furmark, så det skal nok også lige prøves, sammen med en nedgradering af driver.

    ¨Takker for svar indtil videre

    #6
    Cancerman
    Head Rusher
    • 3038 Indlæg
    Offline

    Havde et lignede problem i lang tid.
    Pludselig, så begyndte den at lagge voldsomt (i Windows) og efter en 20-30 sekunder så bootede den.

    Jeg prøvede alt. Drivere, geninstallation (den han bla 3 gange under geninstallation), bios reset, checkede alle temperature, ram, alt – som i alt.
    Til sidste så flashede jeg bios et par gange og vupti… Den har ikke gjort det siden.

    Det provokerende var netop som du også oplever, at der ikke kunne fremprovokeres ved belastning.

    Så det er et long shot. Men prøv at flashe bios igen.

Viser 6 svar - 1 til 6 (af 6 i alt)
  • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...