Forside Fora Off-topic Ny cykel

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Guru35
  Rusher
  Offline

  Ja, min cykel er blevet stjålet, så jeg skal have en ny.

  Den gamle jeg havde var ca. 5 år gammel, men ellers en hel fin bycykel med indvendige gear (7) og skivebremser købt til ca. 5000 kr. Let at vedligeholde, og kørte sådanset stadig ret godt. Ingen irriterende knirkelyde, og de fleste dele sad stadig stramt, og den havde ellers kørt næsten hver dag i alt slags vejr. Havde kun få gange haft den til cykelhandleren for at få strammet lidt, ordnet gear, og lappet et dæk. Sidst men ikke mindst så var den flot. Knald orange. Den skinnede og folk lagde mærke til den, så jeg fik kommentarer af de andre cyklister, der kiggedede misundeligt efter den. Ja, jeg var glad for den, men nu er den væk.

  Nå, men jeg gik sådanset alligevel og drømte om en ny cykel. Selvom det var en god cykel, så havde jeg også fået længere til arbejde. Ca. 15 km. hver vej. Det har givet mig smag for at cykle endnu mere.

  Jeg er på udkig efter en let cykel med et let tråd og som man let kan cykle forholdsvis hurtig på. Det skal føles lækkert at cykle. Var ud og køre racercykel (lånt) for nogle uger siden, og det føltes simpelthen fantastisk let. Jeg fløj op af selv de hårdeste bakker, som jeg aldrig har gjort før. Derfor har jeg tænkt lidt på at købe en racercykel, men jeg vil også gerne kunne bruge den andre steder end på landevejen. Jeg bor, arbejder, og handler i byen (Kbh), og derfor cykler jeg også meget i byen, men kunne godt finde på at tage en længere tur uden for byen en gang imellem. Derfor har jeg også kigget på de såkaldte gravel cykler, som jeg mener opfylder mit behov. Cyklen skal helst være af god kvalitet (Bedre end den gamle), men jeg er ikke klar på at give 20.000+ for en cykel, som jeg ikke kan efterlade nogen steder. Har ikke tid til at besøge diverse cykelbutikker, så jeg bestiller online.

  Hvor meget betyder prisen egentlig, og hvad skal man kigge efter?
  Jeg kan købe en gravel cykel hos coop for under 5000 kr. men hvordan er kvaliteten så? Har en fordom om at cykler købt i et supermarked er tunge og ruster væk i løbet af ingen tid. Er det rigtigt?
  Ellers har jeg kigget på cykler fra 5.000-10.000 kr. hvilket ville være godt for mit budget, men noget i mig kunne godt tænke mig noget virkelig godt, så derfor kiggede jeg også på cykler fra 10.000-15.000 kr. Men er det godt nok?
  Hvis jeg virkelig skulle forkæle mig selv (og den tanke kan jeg godt lide), så ville jeg til nød gå med til noget fra 15.000-20.000 kr, men det kræver at man får noget ekstra kvalitet med for pengene. Det ville ikke være godt for mit budget, og ville nok kræve at jeg lånte lidt flere penge end jeg kan lide, men så kunne jeg i det mindste glæde mig ved tanken om at jeg havde en virkelig fed cykel, som jeg kunne cykle lange ture på i mange år, men hvis det kan gøres billigere til ordentlig kvalitet, så vil jeg nok alligevel beskytte mit budget lidt.

  Så kære Rushers. Hvor får man den fedeste cykel til pengene, og hvor meget betyder prisen i forhold til kvaliteten?

  Er der Nogen cykelmærker/modeller i kan anbefale?

  Mvh. Guru35

Viser 6 svar - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Spionas
  Rusher
  • 47 Indlæg
  Offline

  Jeg pendler ca 12,5 km hver vej på cykel. Jeg er landet på et kompromis som er en citybike med udvendige gear af mærket Specialized. Den er naturligvis langt fra så let som en racer, men stadig okay sporty og de udvendige gear giver altså noget ekstra kraft som jeg virkelig værdsætter.

  Jeg gik til en cykelhandler og brugte ca 7000 da jeg gerne ville have mulighed for en prøvetur og gerne ville have noget af en vis kvalitet og jeg har indtil videre ikke fortrudt.

  #2
  MiNo
  Rusher
  • 435 Indlæg
  Offline

  #0 hvis du ender med en dyr model – så tjek lige din forsikring da de flest ikke dækker den pris du nævner uden en tillægsforsikring / gebyr / noget

  #3
  Kamala
  Rusher
  • 44 Indlæg
  Offline

  Jeg købte selv en gravelcykel i England lige før Brexit, så det er ikke så aktuelt, at handle der mere, ja jeg har så også købt min racercykel samme sted.

  En gravelcykel kan mange ting. Og har man pengene vil man også kunne købe landevejshjul og så vil den kunne opfylde det behov også.

  Jeg måtte slippe med 18 af de lange for den.

  Umiddelbart ville jeg aldrig selv købe hos coop.

  Men hvor man skal købe, kan være en svær en, da udbudet stadig er pænt ringe rundt omkring. Som det iøvrigt har været konstant siden Covid ramte.

  Og prisen har selvfølgelig noget at sige, den fra coop vil formodentlig være udstyret med de absolut ringeste dele i hierarkiet af udstyr, aka vægt og i den dur.

  Men i 10k klassen som du nævner burde du snildt kunne få en fornuftig cykel.

  #4
  TabascoPreben
  Rusher
  • 44 Indlæg
  Offline

  Hvis det skal være gravel og der er penge til en “rigtig” cykel, synes jeg selv man får rigtigt meget for pengene hos Canyon, i forhold til de komponenter man får. Største minus er, at der kan være lang leveringstid (fordi det er en god deal). De har 2 gravel-modeller, hvor Grail hælder lidt mere mod vej og Grizl mod gravel. Starter ved omkring 11k for alustel, men ville nok hoppe et trin eller to op, så det bliver 15k+ med fragt, pedaler osv.

  #5
  FunteX
  Rusher
  • 170 Indlæg
  Offline

  Ja bor man i en stører by, så bør du nok finde en mellemvej, da lynet jo har det med at slå ned igen hvis man har noget som andre også gerne ville have. Et tip, har du rygsæk med, så køb en kraftig kædelås, og så hav den med deri. Det gør undertegnede, og lænker den fast når jeg kan . . . Det er så heller ikke en billig cykel . . .

  #6
  dinirex
  Rusher
  • 37 Indlæg
  Offline

  Købt en lækker cykel med carbon frame fra planet x I England tilbage i 2020. Ved ikke hvad det koster ekstra, men de har cykler i din prisklasse https://www.planetx.co.uk/i/q/FRPXPCD/planet-x-pro-carbon-disc-frameset

Viser 6 svar - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...