Forside Fora Off-topic Ny bil

Ny station car

Du skal være logget ind for at deltage.
 • Ford focus
 • Kia Ceed
 • Hyundai i30
 • Opel Astra
 • Peugeot 308
 • Anden
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Tas
  Rusher
  Offline

  Hej

  Vi står og skal have udskiftet vores bil.

  Det skal være en stationcar, og jeg er efterhånden landet på enten en Kia Ceed eller Ford Focus.

  Kia Ceed har jeg fået ned i mellempkke til 225.000 fra ny (benzin, 1,0) og Ford Focus i tilsvarende udstyrspakke i en mild hybrid udgave til 240.000, men med kørte km på 3600 fra 2020/12 (også en 1,0).

  Kia Ceed har jeg bare en rigtig god fornemmelse for med kvalitet og driftsudgifter samt 7 års garanti. Det tiltaler mig.

  Selvom Kia’en er rummelig er Ford’en dog bare meget mere rummelig. Og vi kunne godt tænkes os den ekstra plads
  Jeg er dog lidt mere nervøs for den generelle kvalitet i Ford’en, mest pga. kommentarer fra internet trolde rundt omkring.

  Er der nogle som har erfaring med de nævnte modeller og som er tilfreds eller utilfredse med noget?

  Vi kører nok ikke mere end de 12-15.000 max på et år.

Viser 7 svar - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Noztra
  Rusher
  • 214 Indlæg
  Offline

  #0 Hvis i ikke kører mere om året, har i så overvejet leasing?

  Der sker så meget teknologimæssigt, at jeg personligt ikke ville “turde” købe en benzin/diesel bil pt.

  Gennemsnitligt værditab over 3 år er pt. ca. 42%. Jeg frygter lidt det kan gå op grundet elbilernes fremmarch og når man vil sælge sin benzin/diesel bil om 3-5-7 år, så er den “intet” værd.

  #2
  Djernis
  Rusher
  • 71 Indlæg
  Offline

  Alle mærker har problemer, vores Hundai Kona blev leveret i januar 2019, December 2020 fik vi skiftet motoren efter 3 værkstedsbesøg pga. overophedning, viste sig der kom vand ind i den midderste cylinder gennem topppakningen, eftersom det hele var på garanti så valgte de at skifte motoren fremfor at risikere der ville være flere problemer, vi valgte Konaen i sin tid fordi den havde fået gode anmeldelser og af FDM (mener jeg) blev rost som en af de mest driftsikre biler på daværende tidspunkt… Vi er dog stadig glade for bilen og vil nok kigge på en Hyundai igen når tiden kommer til det.
  Vi så også på en Kia dengang, men sælgeren ville ikke give ret meget for vores Citigo (ca 30k mod de ca 55k hyundai ville give) Så det var også en medvirken til vores valg. Har et par kammerater der kører Kia den ene har været på værksted et par gange indenfor et år (noget med bremser tror jeg), og den anden har kun været til service i snart 5 år.

  Ford kan have gode og dårlige modeller, mener Fiestaen var god på et tidspunkt og Mondeoen var skrammel, eller var det omvendt? Anyways, hvis i er hooked på den ekstra plads i Forden så kig da endelig noget mere på den, hør et par mekanikkere om der er noget man skal være ekstra obs på.

  Hvad med Skoda, Fabia/Scala/Octavia? Octavia vil nok være skrabet til samme pris Scala kender jeg ikke så meget til men Fabiaen kører der da en del rundt af og dem jeg kender der har eller har haft en var fint tilfreds. Mine forældre har en Octavia pt. (deres 2 foregående var Octavia Combi) og de har heller aldrig haft problemer andet end service

  #3
  TabascoPreben
  Rusher
  • 86 Indlæg
  Offline

  Jeg har også haft Kia et par år nu, og den har ikke været helt fejlfri, men det gør ikke noget fordi tingene bare bliver ordnet på garantien. Så jeg kan sagtens følge dine din idé med Kia

  Hvis jeg skulle tilføje nogle alternativer så ville jeg nok nævne den nye Seat Leon, som skulle være en af de bedste i Golf-klassen for tiden. Der burde du næsten kunne få en med Style udstyr, hvis du kregler lidt med dem eller finder en demobil.

  Men tag ud og prøvekør din shortlist. Det kan give et helt andet indtryk af bilerne, end det man får ved at læse om dem hjemme fra sofaen.

  #4
  anden145
  Rusher
  • 44 Indlæg
  Offline

  Jeg købte en Ford Focus (fra 2019) i September 2020. Det var en Ford Focus Vignale (med ALT udstyr, læder-indtræk osv).
  Vi har (indtil videre) været ovenud tilfredse med den! Det er virkelig en super lækker bil. Den kører godt, og ligger super godt på vejen. Nu har vi den med automatgear, men deres manuelle gear-kasser er også sublime, efter min mening.
  Vi kom fra en leasing på en Skoda Kamiq og jeg var ude og kigge på alverdens biler. Jeg kiggede også på Kia Ceed og Kia XCeed. Det er nogle fine biler, men personligt synes jeg dækstøj og specielt plads (eller manglende plads) på bagsædet var problmatisk. Specielt i forhold til Ford Focus. Jeg ville klart vælge Ford Focus og så tegne en service-aftale med den…

  Nu er jeg lidt nysgerrig – havde du overvejet en Skoda Octavia også, fx? Den nye Skoda Octavia var nok et valg jeg overvejede hvis jeg skulle ud og vælge en ny bil i dag.

  Hvis du har nogle spørgsmål omkring Ford Focus, så skriver du bare…

  • Dette svar blev ændret 2 år, 10 måneder siden af anden145.
  #5
  anden145
  Rusher
  • 44 Indlæg
  Offline

  #0
  Er forresten MEGET enig med #3. Kig på Seat Leon i stationcar. Det er en super fed bil! Den er billigere end Skoda’en og du får virkelig en fed bil.
  Vi overvejede virkelig at købe Seat Leon’en (dog ikke i stationcar), men leveringstiderne på dem var for lange på det tidspunkt vi var ved at købe bil.

  #6
  Nioxic
  Rusher
  • 414 Indlæg
  Offline

  jeg havde nok snuppet en toyota eller en honda istedet for dem der… også selvom der kan være nogle kompromiser ifht størrelse

  de er skruet super godt sammen

  #7
  Johbe
  Rusher
  • 131 Indlæg
  Offline

  I det segment ville jeg kigge på Cupra Leon hvis det var mig.

  Den bil er i det mindste sjov at køre, og har lidt visuel kant.

Viser 7 svar - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...