Forside Fora Off-topic IT job (karriereskifte)

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Hell.on.earth
  Rusher
  Offline

  Hej R.
  Here it goes…
  Jeg har hele mit voksen liv arbejdet inden for det offentlige. Er uddannet pædagog og har de seneste år siddet i en myndighedsrolle i forvaltningen. Jeg er på andet år af diplomuddannelsen til social formidler (deltidsstudie betalt 100% af den kommunale kompetencefont). Denne afslutter jeg med sandsynlighed til sommer 2023.
  Men… der kommer altid et men. Jeg ved ikke om det virkelig er det jeg gider resten af mit arbejdsliv. Jeg er til tider ved at brække mig over det offentlige bureaukrati.
  Jeg drømmer måske mest om at kaste mig ud i noget job indenfor IT branchen. Jeg tænker noget IT supporter alternativ datatekniker speciale i infrastruktur.
  Men hvad er mine muligheder? Jeg er ikke så meget til kodning og programmering, men tænker mere hardware/ netværk. Er der jobs at få derude for tiden?(bor i Midtjylland) Hvad er lønnen for en supporter på jeres arbejdsplads? Kan man lande et job uden uddannelse? Hvilke skills ligges der vægt på derude? Hvad med læreplads, er det til at få?
  Kom gerne med nogle gode konstruktive input.
  Og spørg gerne ind, hvis I mangler info… det er svært at skrive alle tanker ned, for der er mange. Der er jo også et økonomisk perspektiv med hus, familie og forpligtelser i banken mm.

Viser 8 svar - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Hell.on.earth
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 12 Indlæg
  Offline

  Skal nok lige tilføje at jeg er midt i 40’erne.

  #2
  NightBreaker
  Moderator
  • 970 Indlæg
  Offline

  Altså det er helt klart bedst med erfaring eller en uddannelse indenfor området. Men hvis du er noget du gerne vil, er det altid muligt at tage en uddannelse indenfor området. Vi tager en del ind ved os. Vi uddanner en del som så tager vejen igennem support og så videre. Vi har med infrastruktur, cloud.
  Din alder er lige meget. I hvertfald ved os. Iht løn så er det meget forskelligt. Men under uddannelse er det standard takster.

  Jeg vil dog sige at der også er en del papirarbejde indenfor IT. Der er masse af dokumentation. Og kontrol opgaver især i support.
  Iht. Hardware og netværk så er du mere over i drift konsulent eller implementerings konsulent.

  #3
  -dut-
  Rusher
  • 865 Indlæg
  Offline

  Jeg tror det er meget svært at lande et sådan job uden uddannelse. Så skal du være i stand til at overbevise om at du har styr på tingene.

  #4
  Hell.on.earth
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 12 Indlæg
  Offline

  #2 så det vil sige at det er klart en fordel med en formel uddannelse? Det var også det jeg nok tænkte… du skriver også at I uddanner en del hos jer… er det supportere eller?
  Og når du skriver at med hardware og netværk at det er drift konsulent eller implementerings konsulent, mener du så stillingsbetegnelse eller er det uddannelsen du mener?
  Og med hensyn til papirarbejde, så er det ikke den del jeg er så træt af. Tror du misforstår hvad jeg mener med offentlig bureaukrati.
  #3 ja, det er også min tanke. Havde jeg egentlig også regnet med.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af Hell.on.earth.
  #5
  NightBreaker
  Moderator
  • 970 Indlæg
  Offline

  Det er supporter. Primært.

  Iht. Drift og implementering konsulenter, så er det erfaring og uddannelse, kurser osv, der gør det. Der er dog mange navne for de jobs. Det er mere beskrivelse af jobbet man skal kigge på. Men ellers skal du måske tag en snak med et af de uddannelsessteder som teknisk skole iht. Hvad du godt kunne tænke dig. Det er efterhånden mange år siden jeg dog min uddannelse, og der er sket rigtig meget siden.

  #6
  Paybacktime
  Rusher
  • 705 Indlæg
  Offline

  Jeg tænker der er en del af de ting, du allerede nu kan begynde at lære om som selvstudie om aftenen og i weekenden? Hvis du kan vise nogle certificeringer frem, står du nok allerede bedre. Plus det ser altid godt ud, hvis man kan demonstrere, at man kan få ting til at ske selv.

  I ain't got time to bleed

  #7
  Bageren
  Rusher
  • 13 Indlæg
  Offline

  Jeg selv er ved at sadle om i livet efter 16år som kok og det så var det tid til noget nyt. Studerer ligenu til ingeniör inden om computerscience i Sverige. Der findes 1 på 40+ på uddannelsen plus nogle midt i 30erne som mig. Det ska dog tillägges at nogle af dem allerede arbejder inden om IT(og gjort det længe) og tager uddannelsen for at videreudvikle deres karrier, så jeg vil nok holde med #2 om at enten ska man ha erfaringer eller uddannelse for at få arbejde.

  Jeg har aldrig kodet i mit liv inden uddannelsen, men jeg elsker problemlösning og matematik så jeg elsker hver dag på universitetet. Det er enormt tilfredsstillende at lave noget man virkelig gerne vil.

  #8
  Cancerman
  Head Rusher
  • 2449 Indlæg
  Offline

  Uden jeg har noget som helst data til at bakke det op (foruden min daglige virke som software udvikler/arkitekt) så er cloud arkitekt et godt bud.

  Mere og mere flytter i cloud fremfor lokale datacentre og i modsætning til hvad mange tror, så er der lige så meget brug for drift/infrastruktur folk når man kører cloud som når man kører lokalt.

  Det gode ved cloud er også, at du ret nemt kan komme i gang med at lege uden, at skulle have en kæmpe “homelab”

  Du kan vist stadig få credits hos Microsoft Azure og så er det sådan set bare at gå i gang med at lege – der er tonsvis af materialer om cloud computing og mindst lige så mange certificeringer.
  Husk bare, at hvis du går i gang med at lege på Azure eller lign, at du lige sætter et spending limit på – du gider ikke ende med en regning på 40k fordi, at du har leget og glemt at nedlægge tingene igen
  (Ja, det er sket, for en bekendt)

Viser 8 svar - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...