Forside Fora Off-topic Grill til haven

  • Dette emne har 22 svar og 13 stemmer, og blev senest opdateret for 1 år siden af JamesPond.
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
  • Oprettet af
    Emne
  • #0
    JamesPond
    Rusher
    Offline

    Hejsa

    Efter vi er kommet i hus tænker jeg at en grill er på sin plads.
    Har dog kun meget lidt forstand på det.
    Tænker på det skal være en gasgrill vi kan bruge til diverse mad. Den er tænkt til at stå udenfor, i læ af en lille læ mur, men det er så også det eneste beskyttelse den vil have.
    Men tænker kan de holde til at stå udenfor hele året, og hvordan sikrer man sit de ikke går til?

Viser 22 svar - 1 til 22 (af 22 i alt)
  • Forfatter
    Svar
  • #1
    Kenkari
    Moderator
    • 2747 Indlæg
    Offline

    Du skal da have sådan en her

    https://cdn.thisiswhyimbroke.com/images/star-wars-tie-fighter-grill-640×533.jpg

    "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

    #2
    RetardedWookie
    Rusher
    • 183 Indlæg
    Offline

    Køb et vandtæt dækken til den. Og så giv den lidt wd40 (naturligvis kun på ydersiden) så kondens ikke får den til at ruste.

    #3
    Nickell
    Moderator
    • 1745 Indlæg
    Offline

    Køb en lille Weber gasgrill til at starte med. Måske deres bordgrill?

    Vi har mellemmodellen, og den er for stor til vores hyggebehov.

    #4
    RetardedWookie
    Rusher
    • 183 Indlæg
    Offline

    #3 jeg synes nærmest ikke en grill kan blive stor nok, men det kommer naturligvis an på så meget. Men min næste grill skal også have 4 brændere igen.

    Vi er 4 i husstanden og griller rigtig mange grøntsager, der fylder meget. Derudover synes jeg der skal være mulighed for at grille ved inddirekte varme.

    • Dette svar blev ændret 1 år siden af RetardedWookie.
    #5
    hausner
    Moderator
    • 701 Indlæg
    Offline

    #3 jeg synes nærmest ikke en grill kan blive stor nok, men det kommer naturligvis an på så meget. Men min næste grill skal også have 4 brændere igen.

    Vi er 4 i husstanden og griller rigtig mange grøntsager, der fylder meget. Derudover synes jeg der skal være mulighed for at grille ved inddirekte varme.

    • Dette svar blev ændret 1 år siden af RetardedWookie.

    100% Enig. Jeg startede med en weber q1000-1200 som dog hurtig blev for lille.
    Jeg har nu en billig-grill med 4 brændere til en husstand på 4 mennesker. Det er alt rigeligt størrelsesmæssigt, også til fest.
    Eneste ulempe er at den tager lidt tid at få rigtig varm, særligt om vinteren også selvom alle 4 brændere kører for fuld skrue.
    Jeg købte faktisk min brugt for 4 år siden og den virker fint stadigvæk.

    Hellere en stor billig-grill (Charbroil fra Bilka, Dangrill og hvad de ellers hedder rundt omkring) end en fancy lille Weber.

    #6
    MiNo
    Rusher
    • 704 Indlæg
    Offline

    #0 Bare i det tilfælde du tror man kun kan vælge mellem en klassisk ‘weber’ og en gasgrill, så vil jeg lige nævne de ægte kul grill’s : Kamado’en.

    Det er en karamisk grill – formet som et æg – som bruger rigtig trækul, og altså ikke de briketter som man typisk smider på en ‘weber’. Disse ‘kul’ er ikke lavet af træ.

    Forskellen på briketter og trækul er enorm. Både mht hvordan grillen dufter i sig selv, og mht slutresultatet hvor trækul giver en fantastisk aroma til det man griller. Og grillen i sig selv dufter som et godt bål i modsætning til brikketter som dufter som koldstart af en dårligt plejet fiskekutters udslidte dieselmotor.

    En kamado kan alt. Den er oprindeligt bygget til ‘low and slow’ som fx tilberedning af pulled pork eller briskte over mange timer, men alle former for stege, bøffer eller bare et par pølser kan laves på den. Og den kan lave meget mere varme end en normal gasgrill hvis der er brug for det. Fidusen er, at den er god til at holde en vilkårlig temperatur over lang tid, samtidig med du får de smagsmæssige fordele fra trækul.

    Med gode tørre kul er den klar efter ganske kort tid, og efter 11 år har det for mig aldrig været et problem at få tændt op i tide.

    Desuden griller man ubesværet om vinteren eller i stiv kuling, da grillen er pisse ligeglad med vind og nedkøling pge den tykke keramik som isolere helt vildt godt.

    Keramik ruster ikke, og derfor er der kun hængsler, bolte m.m. og ‘rammen’ som er følsom for rust. Det er endvidere ikke noget teknik som kan gå i stykker.

    Ulempen er en noget højere pris, og så skal man finde sig et sted som sælger trækul. Det er ikke gratis, men pga isoleringen og det faktum at man meget nemt kan ‘slukke’ for sådan en grill og genbruge kul, så er det ikke så dyrt igen at bruge.

    Sig til hvis du vil vide mere, ellers held og lykke med primus’en

    #7
    Emilsa
    Rusher
    • 1121 Indlæg
    Offline

    #6 – Nu kan man sagtens smide trækul i en af de der klassisk Weber griller

    I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

    • Dette svar blev ændret 1 år siden af Emilsa.
    #8
    MiNo
    Rusher
    • 704 Indlæg
    Offline

    #7 Det er sandt, omend en Kamodo er langt mere tæt og man kan dermed bedre styrre forbrændingen samt hurtigt lukke ned for grillen igen efter brug. Der er en bred kant med pakning fx i låget, frem for ‘tynd stål mod stål’.

    Men hvis man på en ‘alm weber’ smider trækul i, og så åbner låget i længere tid så skal man lige være opmærksom på at den meget hurtigt bliver MEGET varm. Det sker naturligvis også i en kamado.

    #9
    Festival_H
    Rusher
    • 781 Indlæg
    Offline

    #0 Nu skriver du godt nok at den kommer til at stå på et udsat sted, men jeg vil alligevel lige prøve at pushe lidt træ pille grill på dig.

    Det er flere forskellige udgaver og brands og nogle af dem er tilgængelige på det danske markede. Traeger har i mange år brillieret med disse typer grills i forskellige pris klasser. Senest er Weber også kommet med en udgave. Smokefire som den hedder. Hvis du søger på den vil du dog muligvis møde nogle negative reviews fra utilfredse brugere. Nogle af fejlene har Weber rettet i de seneste revisions og så er de begyndt at anbefale at man sætter bakker under risten til at opfange fedt dråber fra det kødet for at undgå flameups (hvilket jo gir rigtig god mening hvis man tilbereder kød med meget fedt over lang tid ved lave temperature).

    Træpille grills er egentlig bare standard konveks ovne (varmt luft der fiser rundt), men forbrændingen gir lidt røg til luften som sætter sig i maden man tilbereder. Forskellen på Traeger og Smokefire er at Smokefire ud over at være en konveks ovn også har mulighed for at riste kødet ved nærmest direkte varme som en traditionel kul grill.

    Disse typer grill (ovne) ligger lidt i den højere ende af pris skalaen og de kræver 230v strøm, men synes lige du skulle have lidt info om dem. De laver allesammen lækkert mad og der er meget plads i den. Selv de små.

    Fælles for alle pelle grills er at brændslet påfyldes uden at man behøver åbne for den. Der sidder en silo på ydersiden, så det er super praktisk at have en all-night low and slow cook kørende så længe man lige tjekker siloen inden man lægger sig til at sove.

    Hvis jeg skulle købe en grill i dag og jeg havde pladsen ville jeg helt klart vælge en Smokefire så jeg er nok også ldit biased.

    #10
    knekker
    Rusher
    • 864 Indlæg
    Offline

    Jeg troede pointen med at grille er (udover hyggen) smagen og duften? I så fald er det vel kul man fyre op med? Gas har slet ikke samme virkning på smagen af maden.

    • Dette svar blev ændret 1 år siden af knekker.
    • Dette svar blev ændret 1 år siden af knekker.
    #11
    Romby
    Rusher
    • 29 Indlæg
    Offline

    Napoleon freestyle eller legend med med grillovertræk. Så har du en god grill der holder i mange år.

    Vedrørende kul versus gas. Selvfølgelig er der forskel i smag. Men jo tydeligere forskellen i smagen er = jo større fejl laver du i forbindelse med kul (kræftfremkaldende stoffer fordi man begyndte at grille før kul var ordentlig optændt)

    #12
    knekker
    Rusher
    • 864 Indlæg
    Offline

    Ja, hvis personen griller et par gange om ugen hele året rundt, kunne du ha haft en pointe der var værd at bekymre sig om.

    #13
    MiNo
    Rusher
    • 704 Indlæg
    Offline

    #12 Det gør jeg. Men det er bare ikke svært at tænde ordenligt op.

    #14
    MasterSoren
    Rusher
    • 75 Indlæg
    Offline

    #0 Inden du går ud og køber en gasgrill, kamado eller en pillegrill så overvej hvor meget du gider det og hvad du skal grille.

    Er det kun om sommeren når vejret er godt eller er det hele året?

    Skal den kun bruges til pøller og bøffer eller er du mere nysgerrig på at lave hele stege, køller, low’n’slow og alt muligt andet?

    Hvad er dit budget?

    Gasgrillen er den rigtig mange har stående. Det er klart den nemmeste grill at bruge og anvende og der er et hav af forskellige mærker. Den er efter min mening også den mest kedlige og den der tilføjer mindst grillsmag til maden. Her kan man evt. supplere med en røgboks eller et røgrør man hælder smuld, træstykker eller træpiller i (Ikke de træpiller til pillefyret)

    De kan godt holde til at stå ude hele året med et overdækken på (Det har mine altid gjort) men alt efter hvor meget det blæser kan sådan et overdækken dø ret hurtigt fordi grillen slider hul i dugen når den bevæger sig i blæsten.

    #15
    Emilsa
    Rusher
    • 1121 Indlæg
    Offline

    #8 – Det var mest bare at det ikke skulle lyde som at man ikke kunne bruge trækul i en weber. Det der med at grille med låg på er lidt fremmed for mig. Vores vigtigste gril redskab er sådan en ret stor grilrist (jeg har slæbt med fra sydafrika) der kan klappes sammen på begge sider med et langt greb. Den laver vi næsten alt med, hvilket er ensbetydende at det første der forsvinder til en hvilken som helst gril der sniger sig ind på matriklen er låget – fordi vi ikke har brug for det.

    Det bedste grilsetup er IMO en olietønde der er skåret over på langs, hævet og fyldt med sand. Så tænder man bål i den ene ende og trækker trækul ud af bålet og over til hvor man griller og koger i den anden ende alt som man skal bruge det. Her har vi så vores støbejernsgryder med ben, og sten/fødder/ophæng vi kan sætte risten på og det giver en helt emminent kontrol over hvad der foregår mht, varme og gør det nemt at lave mange meget forskellige retter samtidig. Desuden slipper man for at købe trækul til overpris, men kan klare sig med brænde og man har flammer hvilket altid går godt i hak med øl og brændevin.

    Sidst jeg brugte trækul til madlavning, frem for trægløder var i en kulesse i en gammel smedje, så kan man satanhugme hurtigt få vand i kog

    I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

    #16
    JamesPond
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 142 Indlæg
    Offline

    Tak for alle de gode svar. Tie Fighter grillen er et must…
    Vores behov er ikke stort og vil mest være til at grille om sommeren både for os selv men også med gæster. Men hvem ved måske vi bliver bidt af det.
    Det lyder godt at de kan holde til at stå udenfor, det er mest gas vi nok vil gå efter grundet det er bekvemt.

    #17
    MasterSoren
    Rusher
    • 75 Indlæg
    Offline

    #16

    Med det behov du beskriver ville jeg hundrede procent gå efter en Napoleon når de er på bud. Bauhaus har lige kørt 20% på dem.

    De har ry for at være nogle af de mest modstandsdygtige over for rust.

    Har hørt flere fortælle at fx. Deres Char-Broil grille er rustet væk efter en 4-5 år.

    Ellers er det jo kun budgettet der sætter grænser i forhold til størrelse, antal brændere og sizzle zone.

    Husk hvis du vælger en grill med støbejernsriste at de kræver lidt ekstra kærlighed kontra riste i rustfri.

    • Dette svar blev ændret 1 år siden af MasterSoren.
    #18
    hausner
    Moderator
    • 701 Indlæg
    Offline

    Jeg troede Napoleon var Grill Rolls Royce’er. Men priserne er da bestemt overkommelige

    #19
    Kassen
    Rusher
    • 74 Indlæg
    Offline

    Jeg er glad for q3200. Ret gas effektiv. Når hurtigt de 250. Laver fint steg og kylling på indirekte.

    Til familien danmark behov er den fin. Den er ikke den bedste til indirekte men til steg og kylling går det fint.

    Hvis det skal være mere advanceret på den er rosetterie et must også løber det hurtigt op

    #20
    NightBreaker
    Moderator
    • 1442 Indlæg
    Offline

    Jeg har bare en klassisk kuglegrill fra Weber, samt en lille gasgrill fra Weber, til når vi er på tur. (Dog kun brugt 2 gange).
    Jeg synes tit, folk køber noget godt udstyr men så kan de ikke finde ud af at grill. Ikke kun at bruge deres gode udstyr, men tit er folk ikke gode til de mest basale til ting. Ser tit folk der ikke får noget varme i deres grill, eller endnu værre, for meget varme. Ingen zoner. Forstår ikke luft og varme forhold. Og ikke mindst der er ikke tænkt over hvad der skal grills.

    #21
    Kassen
    Rusher
    • 74 Indlæg
    Offline

    Jeg har bare en klassisk kuglegrill fra Weber, samt en lille gasgrill fra Weber, til når vi er på tur. (Dog kun brugt 2 gange).

    Jeg synes tit, folk køber noget godt udstyr men så kan de ikke finde ud af at grill. Ikke kun at bruge deres gode udstyr, men tit er folk ikke gode til de mest basale til ting. Ser tit folk der ikke får noget varme i deres grill, eller endnu værre, for meget varme. Ingen zoner. Forstår ikke luft og varme forhold. Og ikke mindst der er ikke tænkt over hvad der skal grills.

    Lige præcis.

    #22
    JamesPond
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 142 Indlæg
    Offline

    Jeg har bare en klassisk kuglegrill fra Weber, samt en lille gasgrill fra Weber, til når vi er på tur. (Dog kun brugt 2 gange).

    Jeg synes tit, folk køber noget godt udstyr men så kan de ikke finde ud af at grill. Ikke kun at bruge deres gode udstyr, men tit er folk ikke gode til de mest basale til ting. Ser tit folk der ikke får noget varme i deres grill, eller endnu værre, for meget varme. Ingen zoner. Forstår ikke luft og varme forhold. Og ikke mindst der er ikke tænkt over hvad der skal grills.

    Også derfor vi er mest til gas, da det er hurtigt og lige til.
    Konen får af og til gæster over, så tænker at en mellemgrill er fint

Viser 22 svar - 1 til 22 (af 22 i alt)
  • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...