Forside Fora Medier/Kunst/Kultur Forsikring af samlinger (spil/musik/….)

 • Dette emne har 4 svar og 4 stemmer, og blev senest opdateret for 2 måneder siden af zyDocx.
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  zyDocx
  Rusher
  Offline

  Jeg har lige selv skiftet forsikring, da jeg blev klar over at jeg var ret ringe forsikret ift. min spilsamling i tilfælde af skade / tyveri. Det virker ikke på mig som om at de forsikringsselskaber jeg har talt med, har haft den store erfaring med forsikring af den slags.
  Jeg talte så med min ven som samler diverse spil relaterede LP’er, som ligeledes bliver handler for større summer. Han havde heller ikke, lige som jeg på tidspunktet, sat sig ordentlig ind i hvordan han rent faktisk var dækket ind, hvis hele skidtet fx brændte.

  Jeg har skrevet lidt om det her: Link

  Jeg ved at der er et par andre spilsamlere herinde, og muligvis også samlere af andet (fx film, musik, …)

  Har i taget stilling til den slags? Hvis ja, hvordan og hos hvem har i forsikret jeres samling?

  http://konsolting.blogspot.com/

Viser 4 svar - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Festival_H
  Rusher
  • 683 Indlæg
  Offline

  Billeder er en god ide til at starte med. Tag billeder af alt. Og gerne samme med kviteringen på købet, hvis der forligger en sådan.

  Send et link af billederne online til forsikringen og så kan de give et bud. Du skal fortælle dem at din samling har en værdi af fx 500.000,- hvis det er tilfældet og, hvis de vil forsikre det, fortæller de dig hvad det koster at have det forsikret hos dem.

  Det er nok sådan jeg ville gøre med en samling af sjældne ting.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af Festival_H.
  #2
  VampiricEye
  Rusher
  • 3319 Indlæg
  Online

  Jeg spurgte min forsikring, og de sagde, at så længe den enkelte ting ikke overstiger en værdi på et eller andet absurd beløb (jeg kan ikke huske det, men selv de mest værdifulde ting i min samling er ikke i nærheden), så skal der ikke gøres noget særligt. Som #1 er inde på, så er det fint at dokumentere, hvad du har. That’s it.

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #3
  RabidSquirrelX
  Rusher
  • 317 Indlæg
  Offline

  Tja tænker også kvitteringer og billeder er the way to go som minimum, jeg har ikke meget tiltro til forsikringsselskaber når det kommer til når uheldet faktisk er ude, og med alt det man kan samle på i dag som kan have noget værdi skal man nok ikke regne med at få noget i nærheden af 1 til 1 af hvad du tror du kan få for det.

  #4
  zyDocx
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 201 Indlæg
  Offline

  #1 Det er også langt hen ad vejen sådan jeg har grebet det an. Som beskrevet i linket, er det dog ikke alle selskaber som vil forsikre det, hvilket jeg løb ind i med vores oprindelige selskab. Da jeg først kom videre i forløbet med ETU, var det oprindelige udspil også at jeg skulle indhente en “vurdering” fra en “ekspert” ift. at prissætning, hvortil mit svar var at jeg formentlig selv kan finde frem til cirka de samme priser, da vi formentlig ville vil anvende samme metode ift. et skøn.

  #2 Nu ved jeg ikke hvor du har din forsikringer og hvor meget du har for i din samling, dog bør du være opmærksom på at den ikke nødvendigvis holder hvis skaden sker. Det er dejlig nemt for en forsikringssælger at slynge ud at “vores indbo dækker alle objekter op til 50.000 kr.” Det var bl.a. det Alka melde ud i en af de 3 samtaler jeg havde med dem. Herfra blev det så til noget andet. Jeg kan derfor kun anbefale dig at få det dokumenteret sort på hvidt. Specielt hvis det er LB, eller andre selvskaber hvor data gemt på fysiske medier bliver erstattet med 0 kr.

  #3 Samme tilgang jeg har, hvortil det er ret vigtigt med dokumentation, samt at tingene bliver erstattet til dagsprisen. Der bør kort og godt ikke være noget tvivl omkring aftalerne, da denne tvivl formentlig vil blive anvendt i det øjeblik selskabet skal have tegnedrengen op ad lommen.

  http://konsolting.blogspot.com/

Viser 4 svar - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...