Forside Fora Medier/Kunst/Kultur Film & TV Færre solgte biografbilletter

 • Dette emne har 16 svar og 12 stemmer, og blev senest opdateret for 3 måneder siden af Emilsa.
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Snowball42
  Rusher
  Offline

  Beklager EB link – https://ekstrabladet.dk/underholdning/filmogtv/faerre-koebte-billet-til-premierefilm-i-2023-trods-flere-film/10168817

  De nævner selv Barbie og Oppenheimer der trak mange mennesker indenfor. Jeg har selv kun været i biografen en gang i år.

  Tidligere var der ellers mange film vennegruppen var inde og se sammen, det var fast hver gang der kom en ny film i MCU så skulle den ses, efter afslutningen og nogle lettere fesne efterfølgere er det gået i stå. Jeg har flere jeg ingen gang har fået set via streaming enndu.

  Nu koster billetten til f.eks. Dune del 2 155kr, så med guf/drikkelse oven i, så er det alligevel også en væsentlig udgift. Men da helt klart oplevelsen værd hvis det er en film jeg ser frem til. Jeg har bare ikke haft helt så mange film jeg har tænkt at jeg virkelig skulle ind og se dem i biffen.

  Er jeg den eneste der har det sådan? Og er der nogle film i har set på det seneste som absolut skal ses i biografen ?

Viser 16 svar - 1 til 16 (af 16 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  RabidSquirrelX
  Rusher
  • 614 Indlæg
  Offline

  Den er også på dr nu.
  Jeg synes der er ret langt mellem der er noget godt man “skal” se af store film, om det så er covid/strike der har gjort det skal jeg ikke kunne sige. Men fx disney efter end game har jeg stort set ikke set noget de har lavet i bio. Og jeg synes det er piv ringe det de disker op med. Og disney står jo for ret meget af market.
  De eneste sådan gode jeg har set af store film har været noget som topgun 2, the batman, oppenheimer, dune 1-2, the northman. Ellers har der ikke rigtigt været noget spændende for mig af store film og går med færre og færre venner. Har dog set en del mindre film men det behøver man jo ikke at se det i bioen hvis man skal være helt hård, og det bliver også sværre at retfærdiggøre i stedet for bare at tage 1 månede på en anden streaming platform og se en masse andet nyt.

  Nu har jeg selv prøvet unlimited i bio, og ja jeg har da set så det kunne betale sig men det har heller ikke været prangende.
  Godt nok er jeg ret åben med film, men der er altså også nogen jeg ikke gider se eller støtte. Men det er vel også derfor de har lavet det unlimited fordi kurven går ned af.
  Det er dog ikke alt de sender der er med i unlimited hvilket irritere mig lidt.

  Nu havde de demon slayer to the hashira training som jeg tænkte den prøver jeg, i stedet for drengen og hejren. Der skulle man nok lige havde set et par sæsoner eller 4 først, forstod intet hvad det handlet om :), det var åbenbart nr 3 film i serien ud over selve serien. Jeg mindes ikke at have set at de andre har været i bioen før. Så lidt mærkeligt valg af bio men også lidt spændende at de viser noget mere anime. Så den kl 16 der var faktisk en del unge mennesker. Men jeg kunne da godt forstille mig det kunne være sjovt hvis der er en anime man følger at ku se den sidste nye film i bioen.

  #2
  MiNo
  Rusher
  • 726 Indlæg
  Offline

  Jeg ser stadig film i biffen med venner, når der kommer noget godt – men ja, der er længere imellem. Prismæssigt er det mest lidt irriterende end et problem, omend biografture med familien hvor “jeg” så skal betales for 3 faktisk er noget jeg har lukket ned for. Det bliver bare for skørt at betale ca 150kr og 89kr for en ‘menu’ x3 – det bliver over 700kr for at se en film.

  Jeg vil dog anerkende, at der er biografer som klart investere nogle af disse penge i lækre sale og teknik – og det er bestemt med til at lokke mig til. Dune 2 så jeg i Atlas Bio (Rødover centeret) og der havde de renoveret deres store sal, så der var nogle gode sideborde mellem hver andet sæde med en lille lampe på – det var sgu ret lækker udført. Sådan lidt a la The Ink and Paint Club fra Who framed Roger Rabbit.

  Så det er ved at blive mere en luksus oplevelse – og det er måske ikke helt tosset, hvis de skal lave et reelt alternativt til en hjemmebio som i dag jo nemmere end før har stort billede og lyd. Men samtidig gør prisen så også, at der bliver længere imellem.

  #3
  Ghidora
  Rusher
  • 1212 Indlæg
  Offline

  Dårligt billede og så en masse idioter der larmer! nej tak!

  Syntes ikke man får nok ud af det i forhold til prisen man betaler, slet ikke når filmene efterhånden kommer så hurtigt ud på streaming!(det er godt nok ved at vende lidt)

  GL & HF

  #4
  knekker
  Rusher
  • 891 Indlæg
  Offline

  Synes også der langt imellem de gode film der er værd at tage i biffen for at se, specielt nu hvor brormand har skaffet sig en 4k projekter, som har flyttet biografen hjem i stuen. Jeg var klar på at vente lidt endnu for så at kunne se Dune 2 der hjemme, men brormand pressede alligevel på at se den i biffen. Vi kørte så der ind, kæresten steg ud af bilen og vinden tog fat i døren som så hamrede den ind i en dyr Mercedes bil parkeret ved siden af, hvilket resulterede i en skarp indhak I Mercedesens dør.
  Jeg satte en seddel under vindueshviskeren på Mercedesens forrude med en undskyldning samt kontakt oplysninger, velvidende at jeg kommer til at betale et par tusinde i kr i selvrisiko. Hvorefter vi drog videre ind mod biografen.
  Kæresten spurgte om jeg kunne købe en vand uden brus, hvorpå hun skyndte sig videre på toilettet. Biografen skiltede med vand til- og hold nu fast, hele 20 fucking kr. Nå men jeg kunne jo også bare have taget med det vi ville spise og drikke hjemme fra. Jeg kommer til betalingen, så har biografen frækheden til at kræve 21.5 kr for en vand, fordi de 20 kr var eksklusiv pant…

  Efter filmen kommer jeg tilbage til en mercedes bil der er væk og der i stedet er kommet en bule i min bil på samme side hvor mercedesen var parkeret. Jeg hørte aldrig fra føren.

  • Dette svar blev ændret 3 måneder siden af knekker.
  • Dette svar blev ændret 3 måneder siden af knekker.
  #5
  Deadlights
  Rusher
  • 1232 Indlæg
  Offline

  #4 Lol, måske var det en stjålet Mercedes.

  #6
  knekker
  Rusher
  • 891 Indlæg
  Offline

  Yep eller en gangster yalla. Bare pas på med at parkere oppe på taget af Broen når det er blæsevejr.

  #7
  RetardedWookie
  Rusher
  • 195 Indlæg
  Offline

  Gider kun biffen når der er en titel jeg simpelthen ikke kan vente med at se. Sidst var det Dune 2, men inden da skal vi tilbage til 2019.

  Synes faktisk ikke et større lærred og voldsom lyd giver så meget mere til oplevelsen ift. hjemme, hvor man hygger sig bedre og slipper for fremmede mennesker.

  Og ja, så er der selvfølgelig prisen. Men det, der pisser mig mest af er, at man trods en høj billetpris skal igennem 20-30 minutters reklame-lort og trailers for Avengers #15.

  #8
  Snowball42
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 224 Indlæg
  Offline

  #4/#6 DAMN sikke da en skod tur i biografen. Er det Broen Esbjerg du havde den oplevelse? For der har et par kammerater også oplevet at turen er blevet dyrere end forventet, hvis vi lige skal spise inden filmen og deres 20+ minutters reklame og biospil inden filmen, og så p-bøde efter.

  Jeg kan godt selv lide oplevelsen i biografen, og synes billede, lyd og sæder er ganske glimrende. Jeg har da godt nok 130″ projektor derhjemme, så vi får da lavet biograf oplevelser derhjemme. Selvom der er længere imellem børnene kan blive enige om noget de gerne vil se.

  Nogle oplevelser gav bare en fantastisk oplevelse i biografen, F.eks. Bladerunner 2049, der gav den meget intense lyd en fantastisk oplevelse.

  #9
  Kenkari
  Moderator
  • 2838 Indlæg
  Offline

  For mig er der et par ting ved at gå i biografen.

  Film i vores dage er ALT for lange. Når jeg skal se en film på 2-½ time, og gylper en 1-liters cola inden trailerne er omme er der fandme lang tid til at vente 2½ time, for at gå på toilettet. Og jeg gider ikke gå midt i en film og misse noget vigtigt.

  Det er ALT for dyrt. Rask væk 150 kr for en billet, og så en 80 kr eller deromkring for kedelige popcorn og en flad cola.

  Og så har jeg snart oplevet alt for mange biografer, hvor der på travle aftner altid er nogle der skal knævre i telefon, lege med telefonen i mørket, snakke over filmen, eller skal løbe omkring i salen. Og de her unge mennesker ude i forhallen, har jo ingen pondus til at bede dem skrubbe af helvede til.

  Dernæst. Jeg synes ikke der så tit kommer film, som jeg gerne ville se i biografen, som jeg ikke kunne vente på kom i streaming.

  Derudover. Hvis man nu, som f.eks. i Amerika, lavede en ting, med at film der ses før kl 18 f.eks. er 50% off, så ville jeg komme mere i biffen. Jeg elsker de små sale i Palads nede i kælderen, men der går sjældent noget jeg gider se

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #10
  JesperBlomkaal
  Rusher
  • 305 Indlæg
  Offline

  Vi stod forleden i IMAX Cinemaxx og talte om hvornår vi sidst havde været i biffen, det var sgu ved Dune 1…. jeg har simpelthen ikke set en film hvor jeg har tænkt WAUW den skal jeg bare ind og give 3-400 kr. for at se.

  Men den nye Alien Romulus er en af dem jeg skal se… de må oppe sig hvis de skal trække os i biffen.

  Jeg giver biografer max 50 år, før de ikke findes mere, og det skyldes VR headsets og AI… vi kommer til aktivt at være en del af fortællingen i meget større omfang og vi kan få præcis de film vi har interesse i med det samme – del 1, 2, 3 osv… bare ved at give nogle få inputs + tidligere interesser.

  Det samme med skuespillere, forventer ikke om 50-100 år at der er stjerner i samme omfang da det hele kan laves med animation.

  • Dette svar blev ændret 3 måneder siden af JesperBlomkaal.
  • Dette svar blev ændret 3 måneder siden af JesperBlomkaal.
  #11
  zybr
  Rusher
  • 98 Indlæg
  Offline

  Hvis nu de lavede nogle ordenlige film istedet for alt det lort der bliver pumpet af samplebåndet, så kunne det være folk gad at se det i bio.

  Jeg selv i bio 1-2 gange om året….og ja Dune part 1 og selvfølgelig part 2 :)…damn de var fede i IMAX..RIGTIGE bio film

  #12
  RabidSquirrelX
  Rusher
  • 614 Indlæg
  Offline

  Jeg syntes der burde været et eller andet med de reklamer, vi har jo betalt top dollar for en billet og så skal bruge 20-30 min før filmen går i gang.. så lav en qr eller kode ligesom med biospil at hvis du faktisk sidder der og ser alle de reklamer så har du fået xx% rabat eller lign..
  eller flyt reklamerne til efter filmen og hvis du gider sidde der og så dem alle så er der en qr kode til sidst du scanner på lærredet eller lign så det registrere at du er der.

  #13
  MiNo
  Rusher
  • 726 Indlæg
  Offline

  #9 OMG cola, ja. Jeg drikker aldrig noget i biffen mere, og derfor køber jeg heller ikke popcorn. Så dér skyder de sgu sig selv i foden.

  Jeg er gammel nok til at man havde konceptet ‘Helafstenfilm’ på lange film og så var der naturligvis en pause på 10-15 minutter after 1 til 1.5 times tid. Laaaangt LANGT bedre concept, og faktisk med til at gøre det til noget særligt.

  I øvrigt dette Sakset fra reddit (navn : Schiffers ) :


  Fra en der har arbejdet i branchen i over 7 år: Reklamerne er med til at holde prisen på billetterne nede. Billetterne ville koste signifikant mere uden reklamerne – meget mere end man lige går og regner med.

  Større film, f.eks. Disney (Herunder Marvel) og James Bond kan godt finde på at tage 100% af billetindtægterne de første 3-4 uger. Hvorefter de så tager den mere “normale” rate af 50% i stedet. Der kan også forekomme større upfront beløb man skal betale til selskaberne bare for at få lov at vise den – oveni billetindtægterne.

  Det der holder biograferne kørende er upmarken på popcorn og sodavand – Det er også derfor at man nu hos Nordisk Film kan begynde at købe et “biografpas”, hvor man kan se lige så mange film som man vil. Simpelthen for at lokke flere i biografen oftere, så de kan købe i kiosken. Det kan godt være de har lavet en særaftale ifht billetindtægter med de større selskaber – men det kan jeg ikke sige med sikkerhed.

  #14
  Masoz
  Rusher
  • 127 Indlæg
  Offline

  #12
  Mindes at have læst en gang, at de reklamer som vi er tvangsindlagt til at skal se inden filmen begynder, også er med til at nedbringe billetpriserne
  Tør ikke helt tænke på hvad en billet eventuelt koster, hvis det bare var direkte ind og filmen går i gang.

  #15
  Kenkari
  Moderator
  • 2838 Indlæg
  Offline

  Nu så jeg at Furiosa, den nye Mad Max film, kommer i biografen. Det kunne jeg godt blive fristet til

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #16
  Emilsa
  Rusher
  • 1145 Indlæg
  Offline

  Jeg er relativt tit i biografen, men det kommer sig af at jeg har børn og de elsker hele ritualet omkring det. Desuden var jeg måske 3 gange i biografen før jeg blev 18, så der lidt et princip i at skovle en oplevelse på de små jeg ikke selv rigtig havde.

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

Viser 16 svar - 1 til 16 (af 16 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...