Forside Fora Off-topic Faar du Spise Frenzies ?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  SvenBent
  Rusher
  Offline

  Bare et nysgerrigt spoergsmall til DR folket.

  Med jaevne mellemrum sa far jeg en uges eller 2 hvor jeg simpelhent Gaar i fuldstaendigt Aede amok. en form for kunstant sult fornemmelse. Spiste en pizza. saa et bar hotdog. noget kartoffel salat. et par chips og noget chokolade til aften hyggen, og lige nu er jeg igang med at lave mig en burger.

  Jeg har altid haft det i hele mit liv men det re lang tid siden sidt jeg har haft, men lige over det sidste par dage har Jeg igen raa aedt hele dagen igennem

  nu har jeg aldrig vare en person der har holdt mig til sund mad ( i min teenageaar levede jeg paa et tidspunkt 1.5 aar udelukkende paa junk food. pizza keban med chilli til morgenmade, burger til frokost. og pizza til aftensmad) men jeg har altid haft en meget lav BMI. det er kun over de sidste paar ar jeg har faaet den op i 20’erne (tak amerikansk mad). jeg ha faaet lave en helbreds undersoegelse sidste aar og alting er som det skal vare ud over at jeg har lige underkanten af de goode kolestereol. saa min laege sagde jeg skulle spise mere roedt koed..

  men er der andre i DR’s folket der nogen gange faa en utrolig boost i din appetike over en uges 1 eller 2 ?

  - Sven Bent

Viser 9 svar - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  knekker
  Rusher
  • 888 Indlæg
  Offline

  Det er værd at huske at dit BMI tal alene, fortæller ikke om hvordan din krop generelt har det, uagtet om du er tyk eller tynd.

  Hvis du lever af højt forarbejdet fabriksmad som junkfood oftest er. Så øger du chancerne for overvægt, diabetes, kræft, og generelt tidlig død. Grunden til at din krop ikke stiller sulten og du ender i en mad frenzy, er fordi du fylder dig med elendigt mad som for det meste består af tomme kalorier. Din krop higer efter næring, noget som det lyder til at du ikke giver den.
  Man kan virkelig komme langt sundhedsmæssigt, hvis du i det mindste sørger for at det meste af dit indtag består af hjemmelavet mad, der er lavet fra bunden med friske ingrediencer.

  Dette er et godt eksempel på hvad der er galt med Amerika’s mad kultur. Den kommer de ikke afsted med i Europa.
  .

  • Dette svar blev ændret 3 måneder, 3 uger siden af knekker.
  #2
  Festival_H
  Rusher
  • 809 Indlæg
  Offline

  Det ser ud som om du har en kost med ret meget kulhydrat. Prøv at skær med på dem. Brød, kartofler, ris og pasta. Det kan være svært at skære en hel varegruppe/macro ud af sin kost, men din krop vil takke dig på den lange bane. Start med bare at skære lidt ned på det og erstat det med andre ting. Du bor i UAS, der må være masser af lækkert kød i køledisken i super markedet.

  LCHF behøver ikke være extreme begrænsende, men det kræver lidt arbejde i starten. Det lyder som om du ikke blir rigtig mæt af kulhydraterne. Det kan være der skal mere fedt i din kost for at følge dig satiated.

  Jeg blir fx ikke mæt af kulhudrater og skal spise på fuld mave når de er en del af min kost. Det gør ikke noget godt for min vægt og fik også i december konstateret T2 diabetes. Kulhudraterne omdannes til glukose (sukker) i kroppen. Så kan man lige tænke lidt over den.

  • Dette svar blev ændret 3 måneder, 3 uger siden af Festival_H.
  #3
  Deadlights
  Rusher
  • 1230 Indlæg
  Offline

  Det er ikke noget jeg har oplevet, men jeg ved det er ret normalt for folk der har levet på en meget restriktiv diæt i en periode, f.eks. fordi de prøver hurtigt at tabe sig, og på et tidspunkt knækker deres vilje simpelthen på grund af den konstante sult.

  • Dette svar blev ændret 3 måneder, 3 uger siden af Deadlights.
  #4
  Ghidora
  Rusher
  • 1212 Indlæg
  Offline

  Nææ kender det ikke i det omfang du beskriver, men kan have svært ved at stoppe med søde sager hvis jeg først går igang!

  GL & HF

  #5
  -dut-
  Rusher
  • 1194 Indlæg
  Offline

  Jeg har det som #4. En vingummi tager gerne den næste med.

  #6
  Kenkari
  Moderator
  • 2794 Indlæg
  Offline

  Som andre er inde på. Du spiser det forkerte, så du bliver aldrig rigtig mæt.

  Du skal skifte din kost, også når du har frenzies, til noget der mætter på den gode måde. Snak med din læge eller diætist, som kan guide dig korrekt

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #7
  Snowball42
  Rusher
  • 216 Indlæg
  Offline

  Har det totalt som #4.. Er der snolder i huset, så hviler jeg ikke før det er spist…

  CHALLENGE ACCEPTED..

  Jeg har dog ikke som #0, jeg kan godt have dage hvor jeg er rigtig sulten, og blive nødt til at få et mellemmåltid for at komme gennem dagen, jeg har dog sjældent lyst til at spise junk food, jeg vil hellere have hjemmelavet mad.

  #8
  SvenBent
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 286 Indlæg
  Offline

  #1
  Jeg er helt enig med at BMI ikke alen er at god tal. men jeg baseret det mere paa min health check fra november

  Colesterol tall er
  Total: 91mg/dL den skulel vare under 200 for at vaere god fra hvad jeg har laest
  HDL: 23mg/dl denne her er saa for lav den skal helst vaere 40 eller hoejere
  LDL:21mg/dl Godt er under 149. ideal er under 100

  Body Fat: 22 hvis som jeg laeser det falder i den gode ende at fitness Eller i acceptabel catagorien alt efter hvilken standard jeg kigger paa.

  A1C : 4.7% hvilket er i nomral katagorien dvs ingen diabetis fare

  Bloodtryk: 110/68. hvilket er i normal katagorien dvs ikke forhoejet blodtryk

  Glucose: 94mg/dl normal vaerden her er under 100

  Triglycerides: 113mg/dl. dette skal vaere under 150

  Saa som jeg sagde ud over lavt at det gode kolesterol, saa er alle mine tal I normal vaerdier

  - Sven Bent

  #9
  SvenBent
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 286 Indlæg
  Offline

  #3
  Lever ikke paa diet.. (og har aldrig).
  Jeg har haft disse aedeflip siden teenage aar hvor jeg pludselig for en uges tid eller 2 bare spiser meget mere end normal. Typisk omkring efteraar eller foraar

  #4 + #5 + #7
  Den kender jeg tilgengaeld godt. det er derfor jeg ikke tager posen ud af skabet.
  min kone spurgte meget I starten hvorfor jeg ikke bare tar posen over til mig self, men det er bevist for at jeg skal op a stolen/sofaen for at faa noget nyt saa gaar det ikke saa hurtigt.

  #6
  Jeg tror pointed der bliver misset her at der er noget sker meget periodisk. og ikke en normal madvane. (Dermed ikke sagt jeg spiser sundt). det er en pludslig enorm stigning I appetit der holder en uges tid eller 2 og saa er vaek maanedvis det sker maaske 2 gange om aaret.

  nu veed jeg over de sidste paar uger har min arbejde vare mere stresset end normal.
  Jeg har bland andet haft maatte arbejde alle 8 timers de fleste dage. og endog lagt lidt extra tid til. normal tager min arbejds dag 4-6 time. tit starter jeg normal foerst 2 timer after jeg har klokket ind tager mig extra lang frokost pause og “gaar hjem” tidliger (jeg arbejde hjemmefra).

  Saa jeg undrer mig over om det kunne var arbejds relateret

  - Sven Bent

Viser 9 svar - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...