- Dette emne har 22 svar og 13 stemmer, og blev senest opdateret for 2 Är, 2 mÄneder siden af JamesPond.
-
Oprettet afEmne
-
04/04/2023 kl. 19:14 #0
JamesPond
Rusher- E-peen: 166
Hejsa
Efter vi er kommet i hus tÊnker jeg at en grill er pÄ sin plads.
Har dog kun meget lidt forstand pÄ det.
TÊnker pÄ det skal vÊre en gasgrill vi kan bruge til diverse mad. Den er tÊnkt til at stÄ udenfor, i lÊ af en lille lÊ mur, men det er sÄ ogsÄ det eneste beskyttelse den vil have.
Men tÊnker kan de holde til at stÄ udenfor hele Äret, og hvordan sikrer man sit de ikke gÄr til? -
Oprettet afEmne
-
ForfatterSvar
-
04/04/2023 kl. 20:11 #1
Kenkari
Moderator- E-peen: 3,631
Du skal da have sÄdan en her
https://cdn.thisiswhyimbroke.com/images/star-wars-tie-fighter-grill-640×533.jpg
04/04/2023 kl. 20:25 #2RetardedWookie
Rusher- E-peen: 255
KÞb et vandtÊt dÊkken til den. Og sÄ giv den lidt wd40 (naturligvis kun pÄ ydersiden) sÄ kondens ikke fÄr den til at ruste.
04/04/2023 kl. 20:54 #3Nickell
Moderator- E-peen: 2,024
KÞb en lille Weber gasgrill til at starte med. MÄske deres bordgrill?
Vi har mellemmodellen, og den er for stor til vores hyggebehov.
04/04/2023 kl. 22:19 #4RetardedWookie
Rusher- E-peen: 255
#3 jeg synes nÊrmest ikke en grill kan blive stor nok, men det kommer naturligvis an pÄ sÄ meget. Men min nÊste grill skal ogsÄ have 4 brÊndere igen.
Vi er 4 i husstanden og griller rigtig mange grĂžntsager, der fylder meget. Derudover synes jeg der skal vĂŠre mulighed for at grille ved inddirekte varme.
- Dette svar blev Êndret 2 Är, 2 mÄneder siden af RetardedWookie.
05/04/2023 kl. 11:43 #5hausner
Moderator- E-peen: 893
#3 jeg synes nÊrmest ikke en grill kan blive stor nok, men det kommer naturligvis an pÄ sÄ meget. Men min nÊste grill skal ogsÄ have 4 brÊndere igen.
Vi er 4 i husstanden og griller rigtig mange grĂžntsager, der fylder meget. Derudover synes jeg der skal vĂŠre mulighed for at grille ved inddirekte varme.
- Dette svar blev Êndret 2 Är, 2 mÄneder siden af RetardedWookie.
100% Enig. Jeg startede med en weber q1000-1200 som dog hurtig blev for lille.
Jeg har nu en billig-grill med 4 brÊndere til en husstand pÄ 4 mennesker. Det er alt rigeligt stÞrrelsesmÊssigt, ogsÄ til fest.
Eneste ulempe er at den tager lidt tid at fÄ rigtig varm, sÊrligt om vinteren ogsÄ selvom alle 4 brÊndere kÞrer for fuld skrue.
Jeg kÞbte faktisk min brugt for 4 Är siden og den virker fint stadigvÊk.Hellere en stor billig-grill (Charbroil fra Bilka, Dangrill og hvad de ellers hedder rundt omkring) end en fancy lille Weber.
05/04/2023 kl. 11:55 #6MiNo
Rusher- E-peen: 806
#0 Bare i det tilfĂŠlde du tror man kun kan vĂŠlge mellem en klassisk ‘weber’ og en gasgrill, sĂ„ vil jeg lige nĂŠvne de ĂŠgte kul grill’s : Kamado’en.
Det er en karamisk grill – formet som et ĂŠg – som bruger rigtig trĂŠkul, og altsĂ„ ikke de briketter som man typisk smider pĂ„ en ‘weber’. Disse ‘kul’ er ikke lavet af trĂŠ.
Forskellen pÄ briketter og trÊkul er enorm. BÄde mht hvordan grillen dufter i sig selv, og mht slutresultatet hvor trÊkul giver en fantastisk aroma til det man griller. Og grillen i sig selv dufter som et godt bÄl i modsÊtning til brikketter som dufter som koldstart af en dÄrligt plejet fiskekutters udslidte dieselmotor.
En kamado kan alt. Den er oprindeligt bygget til ‘low and slow’ som fx tilberedning af pulled pork eller briskte over mange timer, men alle former for stege, bĂžffer eller bare et par pĂžlser kan laves pĂ„ den. Og den kan lave meget mere varme end en normal gasgrill hvis der er brug for det. Fidusen er, at den er god til at holde en vilkĂ„rlig temperatur over lang tid, samtidig med du fĂ„r de smagsmĂŠssige fordele fra trĂŠkul.
Med gode tÞrre kul er den klar efter ganske kort tid, og efter 11 Är har det for mig aldrig vÊret et problem at fÄ tÊndt op i tide.
Desuden griller man ubesvĂŠret om vinteren eller i stiv kuling, da grillen er pisse ligeglad med vind og nedkĂžling pge den tykke keramik som isolere helt vildt godt.
Keramik ruster ikke, og derfor er der kun hĂŠngsler, bolte m.m. og ‘rammen’ som er fĂžlsom for rust. Det er endvidere ikke noget teknik som kan gĂ„ i stykker.
Ulempen er en noget hĂžjere pris, og sĂ„ skal man finde sig et sted som sĂŠlger trĂŠkul. Det er ikke gratis, men pga isoleringen og det faktum at man meget nemt kan ‘slukke’ for sĂ„dan en grill og genbruge kul, sĂ„ er det ikke sĂ„ dyrt igen at bruge.
Sig til hvis du vil vide mere, ellers held og lykke med primus’en đ
05/04/2023 kl. 14:11 #7Emilsa
Rusher- E-peen: 1,383
#6 – Nu kan man sagtens smide trĂŠkul i en af de der klassisk Weber griller
- Dette svar blev Êndret 2 Är, 2 mÄneder siden af Emilsa.
05/04/2023 kl. 14:53 #8MiNo
Rusher- E-peen: 806
#7 Det er sandt, omend en Kamodo er langt mere tĂŠt og man kan dermed bedre styrre forbrĂŠndingen samt hurtigt lukke ned for grillen igen efter brug. Der er en bred kant med pakning fx i lĂ„get, frem for ‘tynd stĂ„l mod stĂ„l’.
Men hvis man pĂ„ en ‘alm weber’ smider trĂŠkul i, og sĂ„ Ă„bner lĂ„get i lĂŠngere tid sĂ„ skal man lige vĂŠre opmĂŠrksom pĂ„ at den meget hurtigt bliver MEGET varm. Det sker naturligvis ogsĂ„ i en kamado.
05/04/2023 kl. 17:00 #9Festival_H
Rusher- E-peen: 972
#0 Nu skriver du godt nok at den kommer til at stÄ pÄ et udsat sted, men jeg vil alligevel lige prÞve at pushe lidt trÊ pille grill pÄ dig.
Det er flere forskellige udgaver og brands og nogle af dem er tilgÊngelige pÄ det danske markede. Traeger har i mange Är brillieret med disse typer grills i forskellige pris klasser. Senest er Weber ogsÄ kommet med en udgave. Smokefire som den hedder. Hvis du sÞger pÄ den vil du dog muligvis mÞde nogle negative reviews fra utilfredse brugere. Nogle af fejlene har Weber rettet i de seneste revisions og sÄ er de begyndt at anbefale at man sÊtter bakker under risten til at opfange fedt drÄber fra det kÞdet for at undgÄ flameups (hvilket jo gir rigtig god mening hvis man tilbereder kÞd med meget fedt over lang tid ved lave temperature).
TrÊpille grills er egentlig bare standard konveks ovne (varmt luft der fiser rundt), men forbrÊndingen gir lidt rÞg til luften som sÊtter sig i maden man tilbereder. Forskellen pÄ Traeger og Smokefire er at Smokefire ud over at vÊre en konveks ovn ogsÄ har mulighed for at riste kÞdet ved nÊrmest direkte varme som en traditionel kul grill.
Disse typer grill (ovne) ligger lidt i den hÞjere ende af pris skalaen og de krÊver 230v strÞm, men synes lige du skulle have lidt info om dem. De laver allesammen lÊkkert mad og der er meget plads i den. Selv de smÄ.
FÊlles for alle pelle grills er at brÊndslet pÄfyldes uden at man behÞver Äbne for den. Der sidder en silo pÄ ydersiden, sÄ det er super praktisk at have en all-night low and slow cook kÞrende sÄ lÊnge man lige tjekker siloen inden man lÊgger sig til at sove.
Hvis jeg skulle kÞbe en grill i dag og jeg havde pladsen ville jeg helt klart vÊlge en Smokefire sÄ jeg er nok ogsÄ ldit biased.
05/04/2023 kl. 18:35 #10knekker
Rusher- E-peen: 1,073
Jeg troede pointen med at grille er (udover hyggen) smagen og duften? I sÄ fald er det vel kul man fyre op med? Gas har slet ikke samme virkning pÄ smagen af maden.
- Dette svar blev Êndret 2 Är, 2 mÄneder siden af knekker.
- Dette svar blev Êndret 2 Är, 2 mÄneder siden af knekker.
05/04/2023 kl. 19:24 #11Romby
Rusher- E-peen: 29
Napoleon freestyle eller legend med med grillovertrÊk. SÄ har du en god grill der holder i mange Är.
VedrĂžrende kul versus gas. SelvfĂžlgelig er der forskel i smag. Men jo tydeligere forskellen i smagen er = jo stĂžrre fejl laver du i forbindelse med kul (krĂŠftfremkaldende stoffer fordi man begyndte at grille fĂžr kul var ordentlig optĂŠndt)
05/04/2023 kl. 20:48 #12knekker
Rusher- E-peen: 1,073
Ja, hvis personen griller et par gange om ugen hele Äret rundt, kunne du ha haft en pointe der var vÊrd at bekymre sig om.
05/04/2023 kl. 20:58 #13MiNo
Rusher- E-peen: 806
#12 Det gĂžr jeg. Men det er bare ikke svĂŠrt at tĂŠnde ordenligt op.
06/04/2023 kl. 09:11 #14MasterSoren
Rusher- E-peen: 85
#0 Inden du gÄr ud og kÞber en gasgrill, kamado eller en pillegrill sÄ overvej hvor meget du gider det og hvad du skal grille.
Er det kun om sommeren nÄr vejret er godt eller er det hele Äret?
Skal den kun bruges til pĂžller og bĂžffer eller er du mere nysgerrig pĂ„ at lave hele stege, kĂžller, low’n’slow og alt muligt andet?
Hvad er dit budget?
Gasgrillen er den rigtig mange har stÄende. Det er klart den nemmeste grill at bruge og anvende og der er et hav af forskellige mÊrker. Den er efter min mening ogsÄ den mest kedlige og den der tilfÞjer mindst grillsmag til maden. Her kan man evt. supplere med en rÞgboks eller et rÞgrÞr man hÊlder smuld, trÊstykker eller trÊpiller i (Ikke de trÊpiller til pillefyret)
De kan godt holde til at stÄ ude hele Äret med et overdÊkken pÄ (Det har mine altid gjort) men alt efter hvor meget det blÊser kan sÄdan et overdÊkken dÞ ret hurtigt fordi grillen slider hul i dugen nÄr den bevÊger sig i blÊsten.
06/04/2023 kl. 16:16 #15Emilsa
Rusher- E-peen: 1,383
#8 – Det var mest bare at det ikke skulle lyde som at man ikke kunne bruge trĂŠkul i en weber. Det der med at grille med lĂ„g pĂ„ er lidt fremmed for mig. Vores vigtigste gril redskab er sĂ„dan en ret stor grilrist (jeg har slĂŠbt med fra sydafrika) der kan klappes sammen pĂ„ begge sider med et langt greb. Den laver vi nĂŠsten alt med, hvilket er ensbetydende at det fĂžrste der forsvinder til en hvilken som helst gril der sniger sig ind pĂ„ matriklen er lĂ„get – fordi vi ikke har brug for det.
Det bedste grilsetup er IMO en olietÞnde der er skÄret over pÄ langs, hÊvet og fyldt med sand. SÄ tÊnder man bÄl i den ene ende og trÊkker trÊkul ud af bÄlet og over til hvor man griller og koger i den anden ende alt som man skal bruge det. Her har vi sÄ vores stÞbejernsgryder med ben, og sten/fÞdder/ophÊng vi kan sÊtte risten pÄ og det giver en helt emminent kontrol over hvad der foregÄr mht, varme og gÞr det nemt at lave mange meget forskellige retter samtidig. Desuden slipper man for at kÞbe trÊkul til overpris, men kan klare sig med brÊnde og man har flammer hvilket altid gÄr godt i hak med Þl og brÊndevin.
Sidst jeg brugte trÊkul til madlavning, frem for trÊglÞder var i en kulesse i en gammel smedje, sÄ kan man satanhugme hurtigt fÄ vand i kog
06/04/2023 kl. 20:24 #16JamesPond
Rusher#0 TrÄdstarter- E-peen: 166
Tak for alle de gode svar. Tie Fighter grillen er et mustâŠ
Vores behov er ikke stort og vil mest vÊre til at grille om sommeren bÄde for os selv men ogsÄ med gÊster. Men hvem ved mÄske vi bliver bidt af det.
Det lyder godt at de kan holde til at stÄ udenfor, det er mest gas vi nok vil gÄ efter grundet det er bekvemt.06/04/2023 kl. 22:39 #17MasterSoren
Rusher- E-peen: 85
Med det behov du beskriver ville jeg hundrede procent gÄ efter en Napoleon nÄr de er pÄ bud. Bauhaus har lige kÞrt 20% pÄ dem.
De har ry for at vĂŠre nogle af de mest modstandsdygtige over for rust.
Har hÞrt flere fortÊlle at fx. Deres Char-Broil grille er rustet vÊk efter en 4-5 Är.
Ellers er det jo kun budgettet der sĂŠtter grĂŠnser i forhold til stĂžrrelse, antal brĂŠndere og sizzle zone.
Husk hvis du vĂŠlger en grill med stĂžbejernsriste at de krĂŠver lidt ekstra kĂŠrlighed kontra riste i rustfri.
- Dette svar blev Êndret 2 Är, 2 mÄneder siden af MasterSoren.
07/04/2023 kl. 09:23 #18hausner
Moderator- E-peen: 893
Jeg troede Napoleon var Grill Rolls Royce’er. Men priserne er da bestemt overkommelige
07/04/2023 kl. 11:29 #19Kassen
Rusher- E-peen: 76
Jeg er glad for q3200. Ret gas effektiv. NÄr hurtigt de 250. Laver fint steg og kylling pÄ indirekte.
Til familien danmark behov er den fin. Den er ikke den bedste til indirekte men til steg og kylling gÄr det fint.
Hvis det skal vÊre mere advanceret pÄ den er rosetterie et must ogsÄ lÞber det hurtigt op
08/04/2023 kl. 08:46 #20NightBreaker
Moderator- E-peen: 1,650
Jeg har bare en klassisk kuglegrill fra Weber, samt en lille gasgrill fra Weber, til nÄr vi er pÄ tur. (Dog kun brugt 2 gange).
Jeg synes tit, folk kÞber noget godt udstyr men sÄ kan de ikke finde ud af at grill. Ikke kun at bruge deres gode udstyr, men tit er folk ikke gode til de mest basale til ting. Ser tit folk der ikke fÄr noget varme i deres grill, eller endnu vÊrre, for meget varme. Ingen zoner. ForstÄr ikke luft og varme forhold. Og ikke mindst der er ikke tÊnkt over hvad der skal grills.08/04/2023 kl. 18:38 #21Kassen
Rusher- E-peen: 76
Jeg har bare en klassisk kuglegrill fra Weber, samt en lille gasgrill fra Weber, til nÄr vi er pÄ tur. (Dog kun brugt 2 gange).
Jeg synes tit, folk kÞber noget godt udstyr men sÄ kan de ikke finde ud af at grill. Ikke kun at bruge deres gode udstyr, men tit er folk ikke gode til de mest basale til ting. Ser tit folk der ikke fÄr noget varme i deres grill, eller endnu vÊrre, for meget varme. Ingen zoner. ForstÄr ikke luft og varme forhold. Og ikke mindst der er ikke tÊnkt over hvad der skal grills.Lige prÊcis.
08/04/2023 kl. 21:07 #22JamesPond
Rusher#0 TrÄdstarter- E-peen: 166
Jeg har bare en klassisk kuglegrill fra Weber, samt en lille gasgrill fra Weber, til nÄr vi er pÄ tur. (Dog kun brugt 2 gange).
Jeg synes tit, folk kÞber noget godt udstyr men sÄ kan de ikke finde ud af at grill. Ikke kun at bruge deres gode udstyr, men tit er folk ikke gode til de mest basale til ting. Ser tit folk der ikke fÄr noget varme i deres grill, eller endnu vÊrre, for meget varme. Ingen zoner. ForstÄr ikke luft og varme forhold. Og ikke mindst der er ikke tÊnkt over hvad der skal grills.OgsÄ derfor vi er mest til gas, da det er hurtigt og lige til.
Konen fÄr af og til gÊster over, sÄ tÊnker at en mellemgrill er fint -
ForfatterSvar
- Du skal vĂŠre logget ind som bruger for at kunne svare...