Forside Fora Hardware In-store medarb. sælger konsoller på DBA og andre steder

  • Dette emne har 46 svar og 32 stemmer, og blev senest opdateret for 3 år siden af Memorianx.
Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
  • Oprettet af
    Emne
  • #0
    skrankepaven
    Rusher
    Offline

    Jeg er gammel rusher, men jeg ønsker ikke at associeres direkte med dette korstog.
    Jeg har besluttet mig for at gå efter de individer som tror de kan slippe afsted med at sælge konsoller som er i back-order til over pris på sider som DBAs.

    Der er flere tilfælde, men den første som jeg vil fremhæve her (uden navn self) er en medarbejder i en af de store kæder som blandt andet sælger konsoller.
    Salget foregår gennem et familie medlem og det tog derfor lidt tid pin pointe ham.

    Der er tale om PS5 med disk drev, som i butikken annonceres til 4.199,- og sælges som ny OG som bestillingsvare (ie. flere kan bestilles) på DBA for omkring 6.000,-.
    Det er en væsentlig højere pris, men derudover, så skaber det jo også en betydelig ubalance i bestillingssytemet for dem som har et ønske og en drøm om at anskaffe sig en PS5 med disk drev.
    Hvordan kan jeg sige det? Det kan jeg fordi, sælgeren lover levering indenfor 6-10 dage……

    Med andre ord, hver gang der laves en bestilling på DBA, så er der en som har bestilt via kæden’s hjemmeside som ryger længere bag i køen.

    Jeg har idag gjort kædens Head of HR, Sales og kundeservice bekendt med problemet, samt kontaktet Sony.
    Om 24 timer ryger historien til medierne og de største gaming sites.

    Dette kommer til at gælde for hvert eneste 2nd hand sale, som jeg finder til en pris, der er højere end butikspris på de sites, hvor dette måtte foregå.

    I er velkomne til at ytre jeres mening om mit skrankepaveri, men I skal vide at efter at have været Rusher i mere end 15 år, så kender jeg tonen og tager mig ikke af, hvis der er nogen der synes det er latterligt osv.

    Jeg synes det er dybt respektløst at bruge sit position til at omgå systemet og derefter sælge tingene til overpris og det skal straffes.

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 46 i alt)
  • Forfatter
    Svar
  • #1
    VampiricEye
    Rusher
    • 3676 Indlæg
    Offline

    Scalpers er “scum of the Earth”, så for min skyld ingen alarm.

    Nintendo Influencer

    På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

    På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

    #2
    WeezY
    Rusher
    • 79 Indlæg
    Offline

    Synes det er helt fint. Hvis du kender DR burde du også vide at dette er en god ting for gamer, så vil mene de fleste her på DR(rushers) er helt ok med det.

    Er ikke hyped på ps5, men dejligt og se nogle gør noget ved det.

    #3
    Ghidora
    Rusher
    • 1205 Indlæg
    Offline

    Fedt! Ønsker dig held og lykke! Burn bitches!

    GL & HF

    #4
    Anubis
    Rusher
    • 50 Indlæg
    Offline

    Bare ned med lortet! God’s speed til dig, du gør en god ting!

    Is the Grizzly Reaper mowing?

    #5
    knekker
    Rusher
    • 862 Indlæg
    Offline

    En skam du føler det nødvendigt at gemme dig bag et anonymt handle, specielt når du tydeligt gør det rigtige. Nu har vi kun en anonymt handle at give respekt til for dit detektiv arbejde.
    De interviews jeg har set med anonyme Scalpers, ud fra deres svar omkring moral, så er det mit indtryk at de er lidt ligesom pushers der sælger stoffer. Moralen er som en by i rusland og undskyldningen for at retfærdigøre deres adfærd er “Jamen hvis jeg ikke sælger, så er der bare en anden som gør det, så længe der er en efterspørgsel”.

    Man kunne forstå tankegangen hvis de levede i fattigdom og sult et sted i mexico, hvor de gør det af nødvendighed, men vi befinder os trodsalt i danmark hvor alle er sikret tag over hovedet samt bistand til at kunne købe mad, hvis man virkelig ikke kan få tingene til at hænge sammen. Der er absolut intet grundlag for at være en klam sælger som disse.

    #6
    skrankepaven
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 6 Indlæg
    Offline

    Har fundet to mere…

    En medarbejder i Bilka Ishøj og en i Bilka Solrød Strand.

    Disse virker dog mere små-opportunistiske da, de som sådan ikke har tilbudt at man bare kan bestille løs. Ikke desto mindre, så har de kort tid efter købet valgt at sælge den videre til overpris (over 7.000,-).

    Det er fandme nederen.

    #7
    skrankepaven
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 6 Indlæg
    Offline

    Knekker: Det er ok… jeg har ikke brug for hæderen som sådan. Det er nok lige så meget for at puste noget af eksplosionen ud et andet sted end i henvændelserne til kæderne

    Og så får jeg da bare bekræftet endnu en gang overfor mig selv, at jeg er ret hardcore til research xD Det er ikke nemt, men man skal ikke tro man er anonym på nogen måde. Der er altid een eller anden lille ting, der fører videre til den næste osv.

    Bliver spændende at se, om de tager det seriøst.

    #8
    VampiricEye
    Rusher
    • 3676 Indlæg
    Offline

    Altså, hvis de putter sig selv foran i køen på arbejdspladsen for at sælge med fortjeneste i privaten, så er det vel noget nær fyringsgrund.

    Nintendo Influencer

    På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

    På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

    #9
    -dut-
    Rusher
    • 1166 Indlæg
    Offline

    Jeg synes at der bør laves et Skrankepaven superheltekostume. Der er jo tale om rushernes svar på Batman

    #10
    Rieder73
    Rusher
    • 44 Indlæg
    Offline

    Fedt! Jeg hader de fucking scalpers, så jeg synes det er fedt du gør det.

    #11
    Cancerman
    Head Rusher
    • 3052 Indlæg
    Offline

    Er vi enige om, at en PS5 koster 3400/4200kr? Hvem fanden betaler så 6-7000kr, er man så ikke lidt desperat?

    #0 Man er sgu en klam type, hvis man misbruger sit job til, at sælge varer videre til overpris. Så for min skyld, så går du bare i kødet på dem

    #12
    CDM
    Rusher
    • 44 Indlæg
    Offline

    Hvis nu bare folk lod være med give de hjernedøde priser ps5, Xbox og gfx kortene bliver udbudt i til gensalgspris på div. Sider, så var den ikke længere. Men folk er egoistiske idioter, så det sker næppe.

    At kombinere forholdsvis lavt lønnet personale, som muligvis får bonus på baggrund af sine salg til at sælge et produkt de kan sælge for det dobbelte på gaden, ja så giver det helt sig selv der er flere der ikke kan lade være… De tjener jo mere end en dagløn på at lave et salg.

    Men fy for pokker hvor håber jeg de har dårlig smag i munden..

    #13
    Nass
    Rusher
    • 490 Indlæg
    Offline

    Håber de bliver fyret!!!

    #14
    Deadlights
    Rusher
    • 1210 Indlæg
    Offline

    Har heldigvis lige fået min gaming PC med Win95 fra Komplett, så har ikke behov for at købe PS5 til overpris.

    #15
    Deadmeat
    Rusher
    • 362 Indlæg
    Offline

    #14 ja det var noget af et slagtilbud de kom med i torsdags

    #16
    Anubis
    Rusher
    • 50 Indlæg
    Offline

    Lad høre når/hvis nogen medier samler historien op

    Is the Grizzly Reaper mowing?

    #17
    MiNo
    Rusher
    • 703 Indlæg
    Offline

    #0 respekt og støtte herfra. Det er måske ikke verdens værste forbrydelse de har gang i, men at udnytte en mangelsituation til at tjene sorte penge er lige smart nok når det samtidig betyder at folk der står pænt i kø bliver snydt. Dermed skaber de ekstra “mangel” og der er nok grund til at give dem et dask IMHO.

    #18
    Nickell
    Moderator
    • 1745 Indlæg
    Offline

    #: Det er fandme godt detektivarbejde. Uden at du skal afsløre dig selv: hvordan kædede du det sammen?

    #19
    NightBreaker
    Moderator
    • 1440 Indlæg
    Offline

    Jeg er personlig lige glad med om folk sælger videre når de har købt 1 stk. vare og ventet i en evighed, det må være op til en selv. MEN at bruge ens position på ens arbejde for at omgå systemet, og berige sig selv og direkte snyde folk som har ventet. Det bør ikke være lovligt, og den arbejdsplads bør gå direkte ind i sagen. Det er langt fra okay i de her tider hvor det er næsten umuligt at få fat i hardware.

    #20
    skrankepaven
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 6 Indlæg
    Offline

    #18 jeg kiggede de forskellige opslag igennem, og hvis han ikke havde været så fræk, så havde jeg nok ikke reageret på det. Men han skriver direkte at man kan aflægge bestilling og så skaffer de den.
    Det kunne selvfølgelig være der var tale om tyveri bestillingsvarer, men der blev lovet sprit ny i boks osv. Så det måtte være butiksvarer.
    Det måtte betyde at der var tale om en som havde adgang til maskinerne, enten når de kom ind i landet, eller gennem sit arbejde.

    Men det virker til at flere af dem ikke rigtige tænker over at de har flere varer til salg, og de er ret liberale ift. deres kontakt info på de forskellige opslag. Men ham her, har et specielt navn, som førte videre til en instagram konto (hvor han også sælger dyre sneakers, i klassen 2.000kr og over, nye i æske med kvittering som bestillingsvare… 15 år gammel).
    På instagram og hans FB er der navne der går igen. Det er familie. Og et af familie medlemmerne, arbejder i Elgiganten som salgsassistent. Et andet har været i lufthavnen i toldstyrelsen (ikke at det betyder noget, fandt det et komisk sammentræf).

    Så en masse krydsrefering.

    Det samme er gældende med de andre. Den ene af dem er endda papsøn af en (semi)kendis… og har fået sin mor til at sætte den til salg, igen, helt ny fra midt marts, uåbnet. Han arbejder i Bilka.

    Mit indtryk er at det er et problem der begrænser sig til de store kæder. Jeg har skrevet med en af de mindre butikker, som har redegjort for, at deres system er sat op så medarbejderne, netop ikke kan gøre sådan noget her. Kort sagt, en ændring i en bestilling, for fx. en ven, medfører at bestillingen ryger bagerst i køen.
    Men her er der ikke tale om ElG, Power eller Bilka….

    #21
    FedeAnderzen
    Rusher
    • 28 Indlæg
    Offline

    Fedt nogen gider gøre noget ved den slags, håber virkelig at butikkerne rykker på din info.

    Godt arbejde og +karmrma fra en konsolsamler som endnu ikke har PS5 fordi jeg nægter at betale overprisen…

    #22
    skrankepaven
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 6 Indlæg
    Offline

    Tidsfristen er overskredet.

    Jeg ved godt det er helligdage, men hvis de medarbejdere og afdelingsledere er en smule lige som mig, så har de også checket deres mail en enkelt gang for at se, om der skulle være nogen brændende platforme.
    Det må de så have ment, der ikke var.

    Så nu er flere personer hvert sted kontaktet:
    – DR
    – EB
    – BT
    – Berlingske
    – Politiken
    – Diverse gaming sites
    – Diverse gaming shops
    – Esport danmark

    *holder vejret*

    • Dette svar blev ændret 3 år siden af skrankepaven.
    #23
    Jacques
    Rusher
    • 554 Indlæg
    Offline

    Fedt. Jeg kan sagtens se problemet. Det er nogle opportunistiske assholes, der sælger dem videre til overpris (selvom der jo altså selvfølgelig ikke er nogen, der tvinger køberne til at betale så mange penge for konsollerne….). Held og lykke!

    Bye with a warmly hugs

    #24
    re4per
    Rusher
    • 100 Indlæg
    Offline

    Super fedt du gør det.

    Synes virkelig også man synker lavt, hvis man som medarbejder køber til sig selv for så at sælge det til overpris på dba.

    #25
    Atheist
    Rusher
    • 57 Indlæg
    Offline

    Det er sq helt i orden for mig. Selv kunne jeg aldrig finde på at købe en konsol samme år som den kommer ud (med 2 børn ville det være en latterlig timepris jeg skulle betale for den smule jeg får spillet). Men jeg er helt 100 på din side. De udnytter folk der vil sikre konfirmationsgaven eller fødselsdagsgaven, eller bare teenageren der har slæbt aviser og samlet flasker.

    De skal bare udstilles i gabestok og have med spanskrøret… Gid deres røv må klø, og deres arme være for korte!

    #26
    medisterKongen
    Rusher
    • 504 Indlæg
    Offline

    #0 Du giver den bare gas. Det er sgu ikke i orden hvis det foregår på den måde.

    #27
    Bearish
    Rusher
    • 30 Indlæg
    Offline

    Super fedt du gør det. Nægter at betale overpris til dem på DBA, men desværre skal de nok få dem solgt.

    #28
    Bams
    Rusher
    • 353 Indlæg
    Offline

    Er jeg den eneste der synes det er lidt tidligt at kalde den ud? Det lyder bestemt som et sandsynligt scenarie, og du ha sikkert ret. Men det er vel stadig en teori?

    Jeg vil blive meget overrasket hvis nogen som helst større medier hænger Bilka, Elgiganten og evt. brådne kar ud – alene pga. af et salg af eftertragtet vare på dba til overpris sammenholdt med en fætter i Bilka

    #29
    Nioxic
    Rusher
    • 414 Indlæg
    Offline

    Scalpers, som dette her ville kaldes på godt gammelt engelsk, er nogle røvhuller og de skal smides på porten.

    Godt gået hr. !

    #30
    GrillBiller
    Rusher
    • 68 Indlæg
    Offline

    er der en bilka i solrød strand?

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 46 i alt)
  • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...