The Settlers er stadig i live

En af de spilserier der har overlevet længst må være The Settlers-serien. Det startede med et af de absolut bedste RTS spil på Amiga’en, og siden er der udgivet op til flere spil i serien med varierende kvalitet og innovation.
De har dog aldrig rigtig kunnet finde ud af, hvad de ville med serien efter de første 3-4 spil. Og det har ledt til nogle fejltrin, hvor de i en periode forsøgte at blive det næste Warcraft / Age of Empires i stedet for at fokusere på det spilserien gør godt: Micromanagement. Det kan nok få nogle til at rynke lidt på næsen, men i Settlers er det en god ting. Man håndterer sine resource chains og prioriterer som nødvendigt, så man kan optimere hele økonomien og ekspandere sine grænser. Og det er altid sjovt at læne sig tilbage og se “maskinen” arbejde. De små mennesker der fiser rundt med ressourcer og de forskellige bygninger der producerer med høj detaljegrad.

Det kan noget. Og det er netop derfor Blue Byte annoncerede, at The Settlers 8, nu kendt som The Settlers, ville gå tilbage til rødderne. De har endda Volker Wertich med til at designe det – designeren bag de oprindelige spil i serien.

Spillet blev præsenteret første gang for et par år siden via nogle videoer og screenshots og der var endda nogle spilbare versioner ude hos spiljournalisterne. Men efter nogen tid gik de helt i sort med info. Der blev skrevet en blog post om, at spillet ville forsinkes på ubestemt tid, fordi de mente de ikke kunne leve op til forventningerne med det de havde. Og så har vi ellers ikke hørt noget til det siden. Intet. Ingen screenshots, videoer eller interviews.

Der har derfor været en del frygt for at spillet muligvis var på vej til at blive skrottet. Men! Nu lader det til, at der begynder at ske noget. I hvert fald er den officielle The Settlers side opdateret med beskeden, at vi får nyt om spillet i januar 2022. Og det er jo… Ja, nu! Det bliver spændende at se hvad spillet er nu, i forhold til sidst vi så det. Nu er det jo Ubisoft, så vi forventer NFT helvede med 30 expansions ved udgivelsen og season passes. Men med lidt held, så kan vi også grave os ind til et godt Settlers-spil.

Andre Settlers fans på Rushers? Undertegnede er kæmpefan og spiller stadig Settlers 2 i ny og næ.

Forside Fora The Settlers er stadig i live

Currently, there are 0 users and 0 guests visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  ElSenator
  Rusher
  Offline

  En af de spilserier der har overlevet længst må være The Settlers-serien. Det startede med et af de absolut bedste RTS spil på Amiga’en, og siden er d
  [Læs hele nyheden her: The Settlers er stadig i live]

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 35 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  medisterKongen
  Rusher
  • 512 Indlæg
  Offline

  Det lyder meget lovende. Min favorit i serien er Settlers II: Gold Edition som jeg har via GOG. Hvis de vender tilbage til den samme slags spil som dengang, så ser jeg frem til det.

  #2
  VampiricEye
  Rusher
  • 3699 Indlæg
  Offline

  Hvis man er til micromanagement af ressourcer, så kan jeg da huske, at jeg hyggede mig med Knights & Merchants i gaaamle dage: https://www.gog.com/game/knights_and_merchants_the_peasants_rebellion

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #3
  Deadlights
  Rusher
  • 1233 Indlæg
  Offline

  En nyhed om at BlueByte har en nyhed om at der kommer en nyhed.

  #4
  Jeppe
  Rusher
  • 363 Indlæg
  Offline

  Jeg mindes Amiga-udgaven som værende virkeligt god. Det kan godt være at det vil føles lidt oldschool her 25-30 år senere, men jeg brugte i hvert fald mange timer på det.

  #5
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #3, Haha, ja. Jeg blev bare så begejstret, for jeg har besøgt siden igen og igen over de sidste par år, og der har bare været den gamle “Udskudt på ubestemt tid” blog post derinde lige indtil jeg tjekkede den i dag.

  Så ja, det må siges at være en nyhed i sig selv, at spillet nu er confirmed “I live”!

  #6
  Deadlights
  Rusher
  • 1233 Indlæg
  Offline

  #5 Jeg har selv kigget inde på deres side nu og da, så jeg er da spændt på hvad nyheden er. Gad vide hvad de har brugt så længe på at “fikse.” Jeg mener det var sommer 2020 der var den oprindelige forventede release.

  Var stor fan af især Settlers 2 og synes stadig det er godt.

  #7
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #6, Ja jeg undrede mig meget dengang, for spillet så fedt ud i de gameplay videoer man så fra spiljournalisterne. Men måske de har fundet, at spillet ikke havde dybde nok eller sådan noget. Jeg håber ikke at de har ændret det for meget fra sidst vi så det. Grundlaget var i hvert fald godt dengang.

  #8
  medisterKongen
  Rusher
  • 512 Indlæg
  Offline

  Er der nogen der har prøvet Settlers II 10th anniversary edition? Og kan fortælle om det er noget værd hvis man allerede har II’eren..

  #9
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #8, Jeg har spillet Settlers II Anniversary Edition meget. Det er godt, praktisk talt en kopi af Settlers II, bare i 3D. Men jeg foretrækker grafikken i det oprindelige Settlers II. Så det spiller jeg mere.

  #10
  kasperkaal
  Rusher
  • 115 Indlæg
  Offline

  De to første er ubetingede mesterværker.

  Har brugt utallige weekender på at spille 1eren i 2 player splitscreen med mine venner på Amiga.

  #11
  Emilsa
  Rusher
  • 1145 Indlæg
  Offline

  #8 – Jeg gamede det igår, inspireret af denne tråd. Det er nice nok og koster en flad 20er på GOG. Jeg er dog noget rusten og fik bank af AI’en, jeg har ikke rørt settlers siden før årtusindskiftet.

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #12
  Gumshot
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  Settlers var altid en favorit her i familien, selv min mor spillede det i mange år
  Så jo, kommer det denne måned, så er jeg hooked på at gense og spille det, hvis det føles som det samme spil i nye klæder

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #13
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #12, Jeg tror ikke du skal regne med at det udkommer her i januar. Men mon ikke vi får nogle sceenshots / video og noget snak om hvornår folk bliver inviteret til alpha / beta- test.

  #14
  Parus
  Rusher
  • 117 Indlæg
  Offline

  https://www.gamereactor.dk/previews/1037563/Her+er+vores+forstehandsindtryk+af+det+nye+The+Settlers/ der er kommet ny video og umiddelbart nærmer det sig Settlers 2 som jeg husker det mere end Settlers 3.

  #15
  Deadlights
  Rusher
  • 1233 Indlæg
  Offline

  Yippee!

  #16
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  Og nu er der både screenshots og video (scroll ned på siden) og det ser godt ud!

  EDIT: Hov, det havde i allerede kommenteret med.

  #17
  medisterKongen
  Rusher
  • 512 Indlæg
  Offline

  #14 Ikke just lovende omtale i Gamereactors beskrivelse af spillet, håber da at singleplayerdelen kan noget når det kommer til marts.
  Hvis det har en snert af Settlers 2 over sig skal det nok blive en succes.

  #18
  medisterKongen
  Rusher
  • 512 Indlæg
  Offline

  Trailer

  #19
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  Øhm… Det er da vildt som det får huk i Youtube kommentarerne til traileren. Ser de noget i den trailer jeg ikke ser? Jeg synes det ser fedt ud. Er der noget jeg har misset eller er det bare the usual hate-train bs?

  #20
  Deadlights
  Rusher
  • 1233 Indlæg
  Offline

  #17 Næh, de lyder lidt skuffede. Men vi køber det jo alligevel.

  #21
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  Jeg har set lidt af de tyske preview videoer. Og jeg er ikke sådan “Hold da op det ser skidt ud”. Men jeg må indrømme at det der konstante grid-overlay de smider over når man skal placere ting. Det virker meget generende. Jeg havde håbet det blev mere frit.

  Hvis i kender Foundation på Steam, så er det egentlig det jeg håbede The Settlers ville blive, bare med bedre grafik. Jeg kan i øvrigt ikke anbefale Foundation nok, hvis i søger noget ala Settlers 2. Det er et rigtig godt spil, men byder også på mange nye ting. Deres zoning koncept er fantastisk, og det er fedt at man ikke skal styre sine tropper direkte. Så på den måde er det nok det nærmeste vi kommer på en moderne version af Settlers 2.

  #22
  Emilsa
  Rusher
  • 1145 Indlæg
  Offline

  Nu har jeg ikke rørt ved Settlers siden Settlers 3 og det kan jeg ikke rigtig huske noget af, men jeg synes ikke det her ser settlers agtig ud. Mer AoE for casuals med grænser

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #23
  medisterKongen
  Rusher
  • 512 Indlæg
  Offline

  #22 Enig. AoE med stier mellem bygningerne og små animationer.

  #24
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  Nu har jeg siddet og genset lidt af vidoerne fra 2019 som folk i kommentarerne til den nye trailer skriver var et helt andet spil end det vi ser i den nye trailer. Og jeg kan ikke se den store forskel. Jeg har det som om jeg fuldstændig misser et eller andet. Men nu har jeg heller ikke set de tyske preview videoer, for jeg forstår ikke hvad de siger.

  Jeg har også læst gamereactors beskrivelse som blot får mig til at tænke at det minder meget om Settlers 2. Så hvad præcist er problemet i det?

  Og hvordan skulle det være en AoE klon? Det nye Settlers har, mig bekendt, meget mere fokus på resource management og planlægning af hvor man bygger sine bygninger, så man kan skabe og optimere production chains. Det har AoE aldrig haft. Er det fordi man kan selecte sine militær-enheder? Er det der sammenligningen kommer fra? Hvordan er det et problem?

  Er det ikke lidt farvet af at Ubisoft er blevet sådan lidt et elsker-at-hade firma på lige fod med Activision / Blizzard og EA?

  Jeg må indrømme at jeg er lidt ærgelig over at de tyske previews har sat dagsordenen for spillet nu. Nu skal man bare hade det. Jeg nægter at lade mig rive med at den stemning. Lad os se hvad spillet kan når det lander. Og ikke mindst håber jeg at blive udtaget til beta’en, så jeg selv kan dømme det.

  #25
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  Lidt quotes fra Gamereactors artikel:

  Selve ventetiden, og den mere inaktive natur af byggeriet, betyder at du ofte sidder og venter på at blive underholdt.

  Ja, det er da præcist sådan det skal være i et Settlers spil. Halvdelen af det er jo netop at du kan se hvordan dine små mænd render hen og henter træet og går hen og bygger bygningen. 100% stort plus og absolut i Settlers ånden. Aner de ikke hvad Settlers er eller hvad?

  Men samtidig er det svært at se disse elementer blive samlet til noget der skiller sig synderligt ud

  Skiller sig ud fra hvad og på hvilken måde? Det er, potentielt, det første ordentlige Settlers spil vi har fået siden Settlers 2. Efter min mening skal det ikke skille sig ud. Det skal tage formlen og iterere på den, så vi får et flot spil, der bærer Settlers-DNA’en med stolthed. De prøvede jo netop at skille sig ud med Settlers 7. Og det blev noget værre rod, selvom det var en ok spil.

  Størstedelen af selve byggeriet sker ved at observere hvor mange ressourcer du har at bygge med, og så vælge den bygning du ønsker at bygge. Samtidig med det divergerer du arbejdere rundt på din jord for at sikre optimal indsamling af eksempelvis fisk, jern, træ og kul. Med fare for at gentage os selv; du kender det, og The Settlers tilføjer ikke som sådan noget anderledes til den her utroligt veletablerede formular.

  Fedt! Tak! Det er præcist det jeg håbede på det ville være. 100% positive tegn i min bog.

  Heldigvis er der lidt mere råderum, når du først skal udforske og kæmpe imod din modstander……Din hær, dine soldater, skal dog kommanderes ret direkte. Ligesom i de førnævnte andre spil styrer du en gruppe, og står de brede strategiske træk, dog, ligesom i Warcraft og Starcraft, er der enheder med særlige evner, der skal aktiveres mere direkte.

  Så førnævnte betegnes som noget rudimentært og kedeligt. Derefter går de over og pointerer det mest kedelige, at man kan styre sine tropper. Noget vi har set i snart sagt alle RTS spil siden Dune 2. Det eneste der direkte drager parallel til AoE. Og så nævner de det som en ting hvor man har lidt råderum… Når de ellers, i afsnitter før, har beskrevet at man har kontrol med sine production chains.

  Ja, jeg må sige at jeg ikke er imponeret over Gamereactors arbejde her. Det lyder som om de gik ind og ledte efter et specifikt spil (ikke et Settlers spil). Så blev de præsenteret for et Settlers spil, og så undrer de sig over at det bare er et Settlers spil.

  Med lidt research fra egen hånd, så tænker jeg at spillet sagtens kunne blive det jeg håber på.

  Sur mand over and out…

  #26
  Kraben
  Rusher
  • 74 Indlæg
  Offline

  Er en af dem som spillede det orginale settlers på Amiga rigtig meget. Good memories

  Fik Settlers 2 10th anniversary for et par år tilbage og kom igennem campaign. Har geninstalleret og er nu ved mission 6 som er en motherfucker 2 AI’s hvor jeg først skal “igennem” den ene for derefter at kæmpe med den anden. Den er blot nået at blive for stærk og jeg bliver slået tilbage igen og igen på military strength. Synes ellers jeg gør de gængse strategier: Rush gold, luk ned for barracks man ikke bruger, forward storage med soldater til hurtig reinforcements, cheesy catapults etc. Fucks sakes.. Prøver igen i aften haha.

  #27
  Deadlights
  Rusher
  • 1233 Indlæg
  Offline

  #25 Ja, nogle af kommentarerne undrede mig også lidt. Det lød lidt som om de blev sure, når det var anderledes end et standard RTS, men når der var ting der mindede om noget fra en standard RTS var det skidt fordi det ikke var anderledes. Problemerne kan dog være reelle nok trods en evt. dårlig beskrivelse af dem.

  #26 Jeg kan ikke huske om jeg nogensinde har gennemført hele kampagnen, men jeg husker catapult cheese var den eneste grund til jeg kom så langt som jeg gjorde.

  #28
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #27, Enig. Jeg har siddet og kigget videoen fra tyske Gamestar med engelske auto-translated undertekster… Og jeg må indrømme, at det ikke lyder godt. Lader til at det, trods at det ligner et Settlers spil, er blevet meget simplificeret. Ingen random baner og meget færre resourcer. Og resource chains er blevet skåret ned så flere bygninger kan levere ting, uden at skulle have leveret resourcer først… Det synes jeg lyder øv. Og så kan man lave farms på stenjord. What?

  Så det lader lidt til at spillet ser godt ud på video. Men når man rent faktisk spiller det, så åbenbarer alle problemerne sig.

  #29
  Deadlights
  Rusher
  • 1233 Indlæg
  Offline

  En ny video fra Ubisoft.

  Jeg er ret vild med grafikstilen, må jeg sige.

  #30
  StultusX2
  Rusher
  • 2004 Indlæg
  Offline

  ^Men hvem køber UBI?

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 35 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...