Hvor grimt må et spil være?

Spildesign kan gå i mange forskellige retninger. Mange gloede nok, da Minecraft kom frem i sin tid, da den klodsede grafik trodsede det dogme, som id Software, Epic Games og Crytek var bannerførere for op gennem 90’erne og 00’erne. Siden hen har grafikken nærmet sig det fotorealistiske i nogle spil, mens andre dyrker den rå stil i f.eks. nyere boomershooters.

Men nogen gange sker der noget ufrivilligt morsomt, i hvert for dem som ikke har betalt i dyre domme for et nyt spil. Her kommer Mortal Kombat 1 på banen.

Spillet er rigtigt pænt på de nyeste konsoller og PC, men Switch-udgaven savner de samme kræfter, så resultatet er også derefter.

Spørgsmålet er blot; betyder det noget? Kan man se gennem fingrene med den lidt alternative grafik, eller krummer dine tær så gevaldigt, så du bliver nødt til at smide spillet tilbage i hovedet på din forhandler?

Derudover; hvad er det grimmeste spil, som du har spillet? En visuel øjebæ, hvis sådan én eksisterer?

Forside Fora Hvor grimt må et spil være?

Currently, there are 0 users and 0 guests visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Nickell
  Moderator
  Offline

  Det er ikke for sarte sjæle…

  [Læs hele nyheden her: Hvor grimt må et spil være?]

Viser 10 svar - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Nickell
  Moderator
  #0 Trådstarter
  • 1720 Indlæg
  Offline

  #2
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  Gameplay > Grafik

  Papers Please er en grafisk katastrofe men et af de sjoveste og billigste spil jeg længe har spillet.

  Der hvor det kan diskuteres er hvis et spil er så forskelligt i sit udtryk alt efter platform, så kan man godt diskutere om hvor vidt det er okay bare at skrue det så langt ned, bare for at udgive det til en platform der ikke kan trække det som var hensigten, med Minecraft vil man få samme oplevelse lige meget platformen f.eks.

  Det minder mig også om da Cyberpunk udkom til 360/ps4, det burde nok aldrig være lanceret på disse platforme til at begynde med, da det grafisk ikke kunne køre fornuftigt på disse.

  Konklusion: Jeg synes altid Gameplay > grafik MEN det er ikke okay at udgive en titel til en platform der ikke kan køre det, og så give disse brugere en væsentligt ringere oplevelse med samme produkt end der var hensigten bare for at lave et hurtigt cash grab.

  #3
  hausner
  Moderator
  • 576 Indlæg
  Offline

  #2
  Jeg kan ikke se problemet. Man kan ikke forvente high-end grafik på en gammel konsol. Men Udgiverne skal selvfølgelig være ærlig e omkring det. Det er da langt værre hvis man køre efter laveste fællesnævner for at gøre det ens.

  #4
  SturmWolfDK
  Rusher
  • 538 Indlæg
  Offline

  Gameplay vejer klart tungere for mig end grafik.
  Jeg har 5k timer i Wurm Unlimited, som jeg dog ikke spiller længere. Men hvis gameplay og community er fantastisk, så er det for mig ligemeget om det ligner det gamle Dwarf Fortress f.eks. Den prioritet har jeg på fornemmelsen at flere og flere hopper ombord på jo ældre de bliver – hvert fald i min omgangskreds.

  #5
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  #3 Min pointe er de ikke har lavet er version specifikt til den konsol, de har taget det produkt de har designet til alle andre konsoller og så har de bare skruet ned så det ligner bæ lort, hvis de havde bygget en version specifikt til den konkrete konsol så er jeg sikker på det havde været et bedre produkt, men det kan selvfølgelig aldrig betale sig at gøre.

  Jeg tænker bare det er flabet bare at skrue alt grafik ned på røvbanan og så tage fuld pris for spillet og løse det på den måde, jeg postulere at det er grimmere end det behøvede at være pga. denne løsning kontra havde man udviklet en version af spillet specifikt til denne konsol.(switch kan godt levere pænere og mere poleret grafik end det vi ser her på videoen)

  #6
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  Har i øvrigt lige læst på reddit at de planlægger at lave RDR2 til switch også…. oh my!

  #7
  Nickell
  Moderator
  #0 Trådstarter
  • 1720 Indlæg
  Offline

  #2+#4: Ingen vil sætte grafik over gameplay. Men nogen gange kan det visuelle indtryk være så afskrækkende, at man ikke kan overkomme det.

  Mass Effect Andromeda og især Bethesdas spil har haft noget med ansigtmimikken, hvor uncanny valley-symptomet opstår, hvilket har været latterliggjort på nettet før.

  #8
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  #7 Det er jeg enig i men der er også grader af hvad dårlig grafik er, man kan sige papers please og minecraft er jo ikke “flot grafik” men det er grafik fra en anden tid men når det er lavet ordenligt og gameplayet er så godt som det er, så synes jeg ikke det genere mig overhoved.

  Mortal Kombat 1 på switch er dårligt fordi det er grimt fordi man ikke kan trække det som tiltænkt og det er “unintentionally ugly” for at bruge et engelsk udtryk, og der synes jeg lige præcis som du siger at det ødelægger oplevelsen, og er ekstremt forstyrrende at se på.

  #9
  Deadlights
  Rusher
  • 1099 Indlæg
  Offline

  Valhalla, et Roguelike CRPG, er nok det grimmeste spil, jeg har spillet. Da jeg i starten af 90erne kiggede bagpå pakken var der en blanding af still-skærmbilleder, der i spillet blev vist når man gik ind i bestemte nye områder, samt nogle almindelige gameplay billederne. Fordi de almindelige billeder var så afsindigt grimme (sammenlignet med andre spil i den tid), gik jeg ud fra det var et særligt view der måske var relevant i nogle situationer, og at still-billederne repræsenterede det generelle gameplay. Men 99.99% af spillet foregik altså i grimme-mode.

  Til gengæld er det også et af de bedste spil, jeg har spillet. Kender man NetHack er det lidt som NetHack, men på crack.

  #10
  NightBreaker
  Moderator
  • 1362 Indlæg
  Offline

  Synes også der er forskel på om spillet er ment til at se pænt ud, men det ser lort ud.

  Kan fint leve med at det ikke ser godt ud, hvis det også er mening.

Viser 10 svar - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...