Forside Fora Politik/Samfund Coronavirustråden version 2 Svar til: Coronavirustråden version 2

#482
mayday-rewire
Rusher
  • 166 Indlæg
Online

#476 Dyrene kan vi – modsat menneskene – ikke gøre så meget ved, så det er et sært, søgt argument.

Og jeg taler om at reducere risiko, ikke fjerne den. Så der er heller ingen grund til at modargumentere, at man ikke kan fjerne risikoen for nye varianter.

Op på hesten igen.

Fortæl minkene det.

Du skrev:

“er det som absolut minimum i ens egen interesse at være med til at forhindre nye varianter, som kan slå én selv ihjel. Samtidig er man med til at forhindre yderligere nedlukninger osv”

Du argumentere for at vacciner forhindre/mindsker nye mutationer og nedlukninger.
Hvis flere milliarder pattedyr kan være reservoirer for Covid-19, hvorfra smitte og nye mutationer kan opstå, hvordan mener du så at vacciner forhindre nye varianter og yderligere nedlukninger, når det er umuligt at vaccinere alle pattedyr på jorden? (inklusiv os mennesker).

Det er utopi.

Selv hvis vi udelukkede andre pattedyr end mennesker i dette regnestykke, ville det stadig være utopi at tro at samtlige individer på jorden kontinuerligt kan vaccineres så de er fuldt dækkede mod Covid-19, og selv hvis vi gjorde ville vi stadig kunne smitte hinanden og skabe nye varianter. Tror du selv du får folk der lider af farligere sygdomme, fattigdom og hungersnød, til at tage denne problemstilling seriøst, når selv folk fra velstillede lande ikke frygter virussen? Hvad er din langsigtede plan? Skal vi nægte udrejse? Skal vi stoppe globaliseringen? Skal hele jordens befolkning have 3-4 årlige stik?

#476 Det er lige meget hvor lille denne gruppen er. Faktum er at lader man sig ikke vacciner, så udsætter man disse mennesker for en unødig risiko og selv om det muligvis er en lille gruppe, så deler man samfund med dem. De er også ude og handle, de er også til tandlæge, de skal også med bussen, de går også tur rundt om søen. De kan være over det hele. Ved at undlade at lade sig vacciner, gør man deres liv meget mindre værd og verden så meget mere farligt for dem.

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af Festival_H.

Alle der omgås disse mennesker, udsætter dem for en risiko, det er et faktum. Hvis de selv bevæger sig ud blandt almindelige mennesker, må det være på eget ansvar at sikre sig bedst muligt. Sådan var det også før Covid-19.

Desuden er noget af et paradoks du kommer med.
1. Uvaccinerede er et problem fordi de er skyld i smitte og mutationer.
2. Mængden af udsatte uvaccinerede er underordnet.

Kan du blive enig med dig selv?

  • Dette svar blev ændret 2 måneder siden af mayday-rewire.