Forside Fora Off-topic Anskaffe kat – tanker, tips og tricks? Svar til: Anskaffe kat – tanker, tips og tricks?

#26
FedeAnderzen
Rusher
  • 22 Indlæg
Offline

VI har haft katte i årevis og har pt 3 stk.

Hvis du skal have kat og i ikke er så meget hjemme så overvej at få mere end en, de har stor glæde af hinanden. Vi har både haft enkelt katte og søskende af flere omgange og det er klart når vi har flere, at de virker til at trives bedst.

Når vi har dem fra små af, kommer de ikke udenfor de første måneder, men skal bruge kattebakke inde. De har heller ikke adgang til hele huset fra start af. Langsomt lukker vi så mere op så de kan gå over det hele og kattelemmen åbnes, men kun så de kan gå ud af den. På den måde undgår vi at få “gaver” om natten.
Når de er begyndt at rende meget ude og besørge i havenn, flytter vi bakken ud i udhuset. Vi har aldrig katte der skider eller pisser inde, de går troligt ud hver gang, også selvom de skal vente ved døren på at komme ind igen.
Vi fodrer dem med tørkost inde i køkkenet morgen og aften, og kun den mængde de skal have pr døgn, dette gør at de kommer hjem til spisetiderne og ikke løber for langt væk.

Vores katte render dog stadig over til naboen som har det med at skde vildkatte, men han har en gang fanget en af vores i en fælde og så lige givet den med vandslangen før han lukkede den ud igen. Der gik længe før den løb derover igen.