Forside Fora Off-topic Moms og ekspeditions gebyr på replacement unit?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Festival_H
  Rusher
  Offline

  Med de nye import regler er jeg røget i en lidt træls situation.

  Købte for nogle måneder siden et cover til min smartphone og der er gummi rammen nu ved at gå løs. Jeg kontaktede så afsenderne og de melder at de har oplevet fejl på produktet og har lavet om i deres produktion og vil derfor gerne sende mig en replacement unit.

  Den replacement unit er nu, pga $7 fragt, røget i kløerne på PestNord/Told. Jeg har modtaget en pæn pæn opgørelse på at der skal betales moms på 11 kroner for at få forsendesen frigivet plus gebyr på 160 kroner. Det er rimelig mange procent oveni.

  Nogle der har haft helt med at få frigivet pakker ved at kunne dokumentere at der er tale om et erstatningsprodukt?
  Er i gang med at snakke med afsender om de kan lave nogle dokumenter jeg kan sende til PestNORD/TOLD.

  Det her system burde kunne laves lidt mere retfærdigt. At gebyret burde være afstemt med den del som rent faktisk skal betales i moms.

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 44 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Ghidora
  Rusher
  • 1209 Indlæg
  Offline

  Har du været i kontakt med Postnord/tolden? Kan være de kan hjælpe dig?

  Der skulle komme et system så man slipper for gebyr… Men det er nok ikke lige om hjørnet.

  GL & HF

  #2
  Festival_H
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 792 Indlæg
  Offline

  Jeg kan lige nu kun indsende ny dokumentation, før de vil gøre noget ved det. Så jeg er lige nød til at vente på at sælgeren er mig behjælpelig med noget dokumentation for min situation.

  #3
  SturmWolfDK
  Rusher
  • 562 Indlæg
  Offline

  #0
  Prøvet Toldstyrelsen?

  #4
  Djernis
  Rusher
  • 71 Indlæg
  Offline

  #1 Så vidt jeg har forstået så er systemet der skal gøre at man slipper for fortoldningsgebyret et IT system fra EU (OSS eller ICS2) som den enkelte forretning skal tilmelde sig og så skulle man kunne ordne fortoldning gennem dette, så det er op til den enkelte forretning at tilmelde sig.

  Aner dog ikke om det er oppe at køre endnu, men ifølge planen skulle det sættes igang da de nye regler blev sat i spil.

  #5
  Fisker
  Rusher
  • 438 Indlæg
  Offline

  Sidst jeg ramte ind i det problem var det åbenbart noget med at man skulle registrere en forsendelse som en returvare for at man kunne undgå den blev taget af tolden.

  Ligesom dig havde de blot sendt mig en ny vare, men SKAT tilbød at jeg sendte noget dokumentation til dem og så skulle jeg sende selve produktet til dem så de kunne destruere det.

  PostNord’s behandlingsgebyr kunne jeg ikke få tilbage fordi de havde udført deres opgave korrekt.

  #6
  Festival_H
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 792 Indlæg
  Offline

  Jeg vil lige benytte chancen for at plugge DBrand. Kontaktede dem som sagt for at høre om de kunne lave noget dokumentation for at der var tale om det ombytningsvare som jeg så kunne sende videre til PestNord/Told. De beklagede naturligvis min situation og forslog at jeg betalte for at få varen udleveret og så ville de refundere beløbet. Stand up virksomhed der står bag sine produkter.

  Det er et dyrt produkt, men god service. https://dbrand.com/

  I min sag var der tale om at cover til iPhone SE.

  #4 Kunne være at jeg lige skulle informere dem om at disse systemer er ved at blive sat i drift. Så vil jo kunne hjælpe dem med at bibeholde kunder i Europa hvis det er noget de kan implementere. Tak.

  #7
  knaseren
  Rusher
  • 125 Indlæg
  Offline

  med de kæmpe beløb ryger du sikkert på gaden #0

  #8
  Festival_H
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 792 Indlæg
  Offline

  #7 Det handler om princip.

  #9
  NoFaith
  Rusher
  • 293 Indlæg
  Offline

  Enig med #7 det kan ikke betale sig at bruge energi på sådan et beløb og ej heller vil de tage dig særlig seriøst hvis du endelig når langt nok til at tale med nogen relevante folk der i så fald ville kunne gøre noget.

  Man skal vælge sine kampe, jeg er enig med dig #0 omkring princippet i det, but let it go bro, den her konkrete sag er ikke værd at kæmpe.

  #10
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  Nu har jeg ikke fået sat mig helt ind i det endnu, men det virker til at det farmøse EU system til at slippe for postnords dummebøder faktisk findes, og er oppe at kører, det er noget afsenderen skal tilmelde sig og der er lidt info her https://ec.europa.eu/taxation_customs/ioss_en

  #11
  Festival_H
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 792 Indlæg
  Offline

  #9 Du har ret. Man skal vælge sine kampe og det gjorde jeg.

  #10 Lige præcis det link blev sendt videre til DBrand. Det virker bare lidt langhåret at alle de enkelte e-commerce stores selv skal implementere dette (med mindre de benytter en eller anden platform der understøtter det allerede).

  • Dette svar blev ændret 2 år, 10 måneder siden af Festival_H.
  • Dette svar blev ændret 2 år, 10 måneder siden af Festival_H.
  #12
  Fisker
  Rusher
  • 438 Indlæg
  Offline

  #11 Som jeg læser det, så tænker jeg at det nok er noget de forskellige betalingsgateways kommer til at håndtere (Electronic Interface), at den enkelte butik også kan håndtere det, er nok mere for virksomheder som Amazon, Ali Baba, Ebay, etc. som er store nok til selv at drifte det og derved spare omkostningerne fra en betalingsgateway.

  #13
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  Om ikke andet kan oplysningen af muligheden få dem til presse på hos deres betalings leverandører om at få lavet en løsning

  #14
  Festival_H
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 792 Indlæg
  Offline

  #13 True. Jo før dette kommer i swing jo bedre.

  #15
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  Jeg ville også være mere tilbøgelig til at handle i udlandet hvis jeg viste at jeg for postnords gebyr, så kan det pludselig svarer sig at købe ting over 80kr og betale momsen fremfor før i tiden hvor man bare skulle håbe på de ikke så den

  #16
  Fisker
  Rusher
  • 438 Indlæg
  Offline

  #15 Reglerne er i øvrigt ændret så at bagatelgrænsen er blevet fjernet

  #17
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  Det er jeg klar over, og kan egentligt godt se at det ikke fremgår tydeligt af min sidste post, jeg har set ikke kigget på ting fra kina siden grænsen forsvandt

  #18
  Festival_H
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 792 Indlæg
  Offline

  Så er den gal igen.

  I alt til Toldstyrelsen: 8 DKK
  Importopkrævning i alt: 168 DKK

  Hvem var det der aftalte dette system med PostDK i sin tid? Det må fanme være en lukrativ aftale.

  Det er en stigning 2000%! Hvordan er det retfærdigt??

  • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af Festival_H.
  #19
  Tolderen
  Rusher
  • 1 Indlæg
  Offline

  #18 – nu har jeg lurket lidt på siden i et stykke tid…og NU må jeg altså lige sige noget.

  Hvorfor spørger du om det er retfærdigt ?! De udfører et stykke toldarbejde som de ikke tidl. har skullet gøre. Forestil dig at du fra den ene dag til den anden fik 2000% mere at lave….tror du ikke den arbejdstid skal hentes hjem et sted ? 160 kr. i gebyr er meget billigt…jeg bonger normalt mine kunder et sted mellem 250-500 kr. stykket…så køb det i DK eller stop whining son ! I øvrigt kan Postnord bonge dig lige hvad de vil i ekspeditionsgebyr – eller hvad de kalder det…da de godt ved at konkurrenterne (f.eks. TNT, DHL, Fedex’s rater er væsentligt højere end Postnords samarbejdspartnere)…så de har et fast greb om småkundernes kugler.

  Ontåpik : det er korrekt (som nogle har nævnt) at du toldfrit kan indføre en tilsvarende vare ved f.eks. skade eller lign. MEN ! Du skal kunne dokumentere at der er tale om det. Faktisk skal man bede afsenderen om at gøre speditøren/fragtfirmaet opmærksom på at det omhandler en sådan vare, da man allerede fra starten kan tage det som en erstatning. Nogle toldsteder vil forlange dokumentation på at f.eks. enhed A er destrueret/have den tilsendt. Det kan variere – det er nok et spørgsmål om varens værdi.

  Her er manøvren at du skal vurdere dokumentations-arbejdet vs. hvad du rent faktisk kan spare. I din sag her ville du kunne spare 8 kr. (jeg vurderer at du er blevet bonget 8 kr i told og 160 kr i gebyr) – for gebyret betaler du uanset.

  At så hele systemet (som der også bliver snakker om) først er 100% operationelt i løbet af ’22 gør ikke sagen bedre og at det totalt sejler hos Postnord gør det heller ikke meget bedre

  #20
  NightBreaker
  Moderator
  • 1455 Indlæg
  Offline

  #19 Velkommen om bord. 😄Jeg synes faktisk hellere ikke det er så slemt iht 160kr. Men er surt når det er små beløb der bliver købt for. Men sådan er det. Det er faktisk et af de steder hvor Postnord ikke har sat prisen op igen og igen. Mener det har været 160kr i lang tid. Man skal bare huske at det kommer oveni.

  #21
  NightBreaker
  Moderator
  • 1455 Indlæg
  Offline

  Er der nogen der ved hvordan den aftale endelig er kommet til stede. Har ikke rigtig kunne finde noget.

  • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af NightBreaker.
  #22
  Festival_H
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 792 Indlæg
  Offline

  #19 Det er en vare der ikke kan fås i DK/Europa, så der er ikke andre muligheder. Det er en handel/aftale der er indgået inden bagatel grænsen blev afskaffet. Og du får mig ikke til at tro at det her er en dårlig forretning for PostNord, men jeg kan så forstå at du synes det er helt fint at blive pålagt en extra regning på 2000%. Good to know.

  #23
  EvilDonut
  Rusher
  • 58 Indlæg
  Offline

  Altså. PostNord er forpligtet til at opkræve told og moms på alle pakker, der kommer fra lande uden for EU. Det samme er UPS, DHL, Fedex og samtlige andre pakkefirmaer. Jeg tror ikke nogen af dem er billigere på det punkt.

  Og den slags er ikke gratis at udføre. For det første skal der betales løn til personalet, og toldsystemer og -koder er et mega-kringlet system man ikke bare sætter en ungarbejder til. Det kræver træning og uddannelse. Dernæst er der udgifter til husleje, el, vand mv for de faciliteter, hvor fortoldningen foretages og pakkerne opbevares. Der lander et sted mellem 20.000 og 40.000 pakker fra Kina om dagen i Københavns Lufthavn, så det kræver plads. Og så er der drift og vedligehold af de it-systemer, hvor pakkerne registreres, indberettes, told og moms opkræves og regninger udsendes.

  Det koster alt sammen penge, og langt mere end de skallede håndører PostNord får i porto for at omdele pakker fra Kina.

  One Donut to rule them all, one Donut to find them.
  One Donut to bring them all, and in the darkness bind them

  #24
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  Jeg fik en mail fra ebay for en uge eller to siden hvor de skrev at de nu var i stand til at opkræve moms ved købet så der skulle man slippe for at betale post nord frem over

  #25
  Djernis
  Rusher
  • 71 Indlæg
  Offline

  #24 Kommer vel an på om det bliver sendt fra et sted uden for EU for så skal der også told på og de 160,- i gebyr er fortoldningsgebyret…

  • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af Djernis.
  #26
  Fisker
  Rusher
  • 438 Indlæg
  Offline

  #25 Nope

  #27
  Djernis
  Rusher
  • 71 Indlæg
  Offline

  #26 Hvis Ebay kun tager sig af momsen skal der da stadig afregnes told på varen når det er uden for EU, medmindre man så selv har været inde og tage sig af fortoldningen på pistnords hjemmeside

  #28
  Fisker
  Rusher
  • 438 Indlæg
  Offline

  #27 Det har intet med Ebay at gøre, det er del af et EU system/nye regler, inden for det omfang er der ingen told.

  #29
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  Jeg ved ikke om der bliver snakket forbi hindanden nu men der er forskel på told og moms her.
  I gamle dage var alt under 80 moms og told frit mellem 80 og 1100(er ikke sikker på den øvre grænse) skulle betales moms men ikke told(nogle vare var der altid told på fx tobak)

  nu har man slagtet grænsen på 80 og der er moms på alt den gamle told grænse på 1100(eller hvad den nu er) står stadig

  Det sælgere nu kan gøre er at tage sig af momsen så man betaler den sammen med købet og slipper for en opkrævning hos postnord her ville #18 kunne have betalt de 8kr sammen med købet og skulle så ikke betale postnord noget

  Jeg ved ikke om der er lavet ligende løsninger for told da jeg aldrig har købt noget dyrt nok i udlandet

  • Dette svar blev ændret 2 år, 8 måneder siden af Memorianx.
  • Dette svar blev ændret 2 år, 8 måneder siden af Memorianx.
  #30
  Fisker
  Rusher
  • 438 Indlæg
  Offline

  #29 den nedre grænse på told er 1150kr, det nye EU system (IOSS) er for varer der har en værdi under 150€(~1150kr).

  Som resultat har eBay annonceret at de automatisk opkræver moms til EU-kunder, men selvfølgelig kun for varer med en værdi under 150€ fordi systemet ikke er til varer med en værdi på over 150€. Postnord kan derfor ikke nakke den grundet told, Postnord har et samlet gebyr (som #19 skriver) på 160 kr, uanset om det er moms eller, moms og told der skal betales.

  Så kan man så diskutere om det er godt som #19 også er inde på, jeg har hvert fald sjældent brug for at købe vare der kommer told på, og så er selvstændige kurererservices ofte billigere, og uanset hvad bedre end Postnord fordi de ikke holder din pakke gidsel.

  • Dette svar blev ændret 2 år, 8 måneder siden af Fisker.
Viser 30 svar - 1 til 30 (af 44 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...