Forside Fora Politik/Samfund Hvor var du 11.09.01?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  Nickell
  Moderator
  Offline

  Ingen debat, kun fortællinger.
  ————

  Jeg var på arbejde i et kontor, hvor de fleste er gået hjem. Vi hører om flystyrtet i New York, men af en eller anden grund ignorerer jeg det. Min bror ringer, men jeg har jo hørt, hvad der er sket.

  Da jeg kommer hjem klokken fem, kan jeg se på TV, at det er noget ekstra ordinært.

  Dagen efter spørger min dansklærer, om verden er anderledes end dagen før. Jeg glemmer aldrig, hvordan vi fik bearbejdet det kollektive chok, og min lærer blev en inspiration for min egen færd ud i lærergerningen.

Viser 21 svar - 1 til 21 (af 21 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  Lige kommet hjem til 6+ måneders ‘fede-den-af-ning’ efter KFOR-4 afvikling på djævleøen.

  Så, så jeg dette!

  “Oh shit! Jeg bliver sgu sikkert ringet op”

  og det gjorde jeg…

  Det blev så som ‘standard’ dansk forsvars-stil(dengang?) – IKKE til en skid! – førend omkring 2 år senere – nu med Irak ;-D

  Og ÆV, hvor havde/har din dansklærer ret

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  • Dette svar blev ændret 2 år, 8 måneder siden af StultusX2.
  • Dette svar blev ændret 2 år, 8 måneder siden af StultusX2. Årsag: Vores NATUR?
  #2
  Cancerman
  Head Rusher
  • 3064 Indlæg
  Offline

  Jeg husker det ganske tydeligt. Jeg holdte nemlig i kø på Dag Hammarskjolds Alle lige ud foran den amerikanske ambassade.

  Jeg kunne se, at pludselig væltede ud med vagter og der tydeligvis foregik et eller andet.

  Da jeg tændte for radioen blev jeg klogere. Om det var da 1 eller 2 fly ramte kan jeg ikke huske, men det var i hvert fald i de minutter hbor det gik op for dem, at der var noget helt galt.

  #3
  Kenkari
  Moderator
  • 2769 Indlæg
  Offline

  Jeg ved ikke hvorfor, men jeg var hjemme den dag. Jeg kan huske jeg boede i en ungdomsbolig/studiebolig. Kald dem hvad I vil, i Jægerspris. De var nybygget og min kæreste og jeg var de første der boede i dem. Kæft en lortebolig.. anyways.

  Jeg var hjemme fra studie den dag, og sad egentlig bare og zappede tv, fordi jeg kedede mig. Jeg havde egentlig været forbi CNN eller en eller anden lign kanal, lige da det første fly havde ramt, men jeg troede det var en rekvalme for en film, så jeg zappede videre.

  Da jeg så kom forbi andre kanaler, tyske og svenske kanaler, der viste det samme, zappede jeg tilbage til CNN og netop der rammer fly nr to.

  Jeg tror jeg sad foran det tv i et par timer og bare fulgte med på alle mulige underlige kanaler for at få nye informationer. Jeg zappede vist mellem CNN og et par andre kanaler. Det var jo tiden før tv2 news og DR nyheder kanalen, så det på det internationale kanaler det hele skulle findes.

  Meget surrealistisk at komme på studiet næste dag. Der var ingen undervisning, kun opfølgning på vhad der var sket.

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #4
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  #3 DR og TV2 sendte DIREKTE dengang. Mr.worldNewz

  Men fedt, du havde mange kanaler i 2001

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  • Dette svar blev ændret 2 år, 8 måneder siden af StultusX2.
  #5
  -dut-
  Rusher
  • 1173 Indlæg
  Offline

  Jeg mener at jeg havde en helt almindelig dag. Jeg opdagede også ret sent nyhederne i TV.

  #6
  LiberNull
  Rusher
  • 481 Indlæg
  Offline

  Var i gang med at male min daværende lejlighed, og havde mit tv (på DR) til at køre i baggrunden. Da de pludselig snakkede om et lille fly havde ramt WTC… kan kunne at jeg tænkte “det lyder sgu godt nok mystiskt… han må have været fuld eller lign”. Men sætter mig ned sofa’en for lige at se hvad der sker… og så kommer det andet fly.

  The multiplication of our kind borders on the obscene; the duty to love them, on the preposterous.

  #7
  Jacques
  Rusher
  • 554 Indlæg
  Offline

  Sad og så tv efter skole og zappede forbi en kanal, der viste et rygende tårn fra WTC (som jeg på det tidspunkt ikke kendte til, da jeg var 14 år). Det var meget tydeligt, at det var en reel katastrofe og ikke en tv-serie emner reklame. Det andet fly ramte det andet tårn kort tid efter, mens jeg sad og så med. Det er noget af det mest uhyggelige og surrealistiske, jeg nogensinde har set.

  Bye with a warmly hugs

  #8
  Kwanza
  Rusher
  • 13 Indlæg
  Offline

  Jeg hørte om det i chatten på en counterstrike server. Sad og spillede CS da de begyndte at skrive om det, hvorefter jeg loggede af og tændte for fjernsynet. Jeg kan ikke huske, om jeg tændte for TV’et før eller efter andet fly ramte.

  #9
  Ghidora
  Rusher
  • 1209 Indlæg
  Offline

  Var hjemme hos en kammerat, vi havde valgt at pjække for at sidde og spille et eller andet PC spil.

  Vi blev da første fly ramte, ringet op af hans far med besked på at tænde tv’et.

  Shit det var uvirkeligt at se det hele ske live. Fuldstændig uvirkeligt af se tårnene kollapse!

  Kan huske hvordan vi lidt efter skulle ned og handle og gik og tænkte at alle de mennesker nede i byen sikkert ikke anede hvad der var sket.

  GL & HF

  #10
  FedeAnderzen
  Rusher
  • 28 Indlæg
  Offline

  Jeg var kommet hjem fra studie til den lejlighed vi boede i dengagn. Der var kabel tv og jeg kom forbi CNN og så der var brand i det ene tårn. Imens jeg var der fik jeg “fornøjelsen” af at se fly nr 2 ramme live og hold da op et chock det var.
  Man sidder der og ser mennesker dø, det er ikke en film, man sidder og ser. Rigtige mennesker der hopper og brænder op osv.

  Jeg blev hængende ved tv’et det meste af den dag, zappede lidt rundt på de forskellige kanaler, men det blev bare værre og værre som dagen gik. Først et fly, så to, så Pentagon, så en nedstyrtet fly i Pensylvanie, så begyndte tårnene at kollapse et efter et. Billederne fra New York var rædselsvækkende.

  Da det blev sen aften satte jeg mig ud til computeren og loggede på The Palace chatten hvor jeg talte med en del amerikanere dengang og det kan godt være jeg var rystet, men de var i decideret chock. Flere af dem havde familie eller bekendte der havde arbejde på det sydlige Manhattan og de kunne ikke få kontakt med dem. Jeg mindes ikke at nogen af dem reelt havde mistet nære familie medlemmer eller venner, men lige i det øjeblik var de alle ramt virkelig hårdt fordi alt kommunikation var nede og man kun havde uvisheden og tv billiderne.

  I tiden efter kom så alt det andet hurlumhej, men krige verden over og konspirations teorier om inside job osv.

  Hvis nogen af jer savner et godt overblik over den dags rædsler, så har DRTV en fin 90 min dokumentar i disse dage der hedder 9/11 Terrorangrebet der ændrede verden (9/11 Life under attack). Den er fyldt med historier og klip fra folk der overlevede katastrofen og der er mange klip og fortællinger som jeg ikke havde set og hørt før.
  Hvis du er en af dem der tror på at det var en kontrolleret sprængning, så er det ikke en film der understøtter dit synspunkt.

  #11
  SapowiTz
  Rusher
  • 58 Indlæg
  Offline

  Var lige kommet hjem fra mit fritidsjob og loggede ind på IRC, hvor Quakenet var helt kogende. Tændte for fjernsynet, hvor det første tårn stod med et gabende hul indhyllet i røg og flammer! Tænkte at jeg ville smutte ned i stuen til mine forældre, men det lød som om, at de også så det. Fik så også set fly nr.2 ramme tårn 2 live… ufatteligt og sindsygt at opleve på live udsendelse! Blev hængende på kanalen med Jes Dorph som rapporterede, imens jeg læste folks reaktioner på nogle nye IRC kanaler.
  Da klokken var omkring 17:45 gik jeg ned i stuen og fattede ikke hvorfor fjernsynet var slukket! Spurgte så mine forældre, hvorfor de ikke så nyhederne, men de kiggede HELT uforstående på mig! Min mor fortalte at de havde haft besøg af naboen, og hun lige nævnte noget med et fly inden hun gik, men intet de tænkte mere over. De fik derefter tændt for nyhederne og var HELT målløse over hvad der var sket. Var sgu en uvirkelig dag!

  #12
  Emilsa
  Rusher
  • 1128 Indlæg
  Offline

  Var lige kommet op til nogle venner efter skole hvor vi havde et forevigt LAN kørende. De var ikke kommet hjem endnu. Det var vældig spændende på en negativ måde at se, men jeg synes hverken det var uvirkeligt eller noget i den dur – jeg var ikke chokeret over det skete eller at det kunne ske. Jeg havde nogle måneder forinden haft en “verdenssituationen” snak med min far om at det nok kun var et spørgsmål om tid før USA fik et angreb, sådan som de førte sig frem og blandede sig i alting.

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #13
  NightBreaker
  Moderator
  • 1453 Indlæg
  Offline

  Jeg kan huske, jeg var hjemme i vores lejlighed i Aalborg. Jeg zappet igennem tv`et og kom forbi CNN, hvor man så et vildt rystet kamera op at en gang og oppe for enden og ud kunne man så se world trade center, og der så man så det røg der kom ud fra siden. Ingen vidste hvad der var sket men de snakket om at det måske var en Cessna eller noget andet lille privat fly der var fløjet ind. Men jeg tænkt med det samme at det kunne sgu ikke være en Cessna det var det sgu for stort til.
  Jeg så det hele live derfra. også det andet fly. Kan huske jeg blev bange, som om hele verden var ved at vende på hovedet. Tænkt på min onkel i USA og alle dem man holdt af.

  • Dette svar blev ændret 2 år, 8 måneder siden af NightBreaker.
  #14
  Drixx
  Rusher
  • 385 Indlæg
  Offline

  var hos min farmor, kan huske jeg havde mere lyst til at spille nintendo 64 end at glo nyheder. Men de fik deres vilje, de gamle røvhuller.

  #15
  medisterKongen
  Rusher
  • 510 Indlæg
  Offline

  Var næsten lige kommet hjem fra skole (1.g) og havde tændt for tv’et i stuen. Tror der var en ekstra TV-Avis i gang, jeg så i hvert fald fly nummer 2 live da det fløj ind i det andet tårn. Og kan huske at min mor ringede hjem for at fortælle om det, om det var før 1. eller 2. fly kan jeg dog ikke huske. Helt uvirkeligt.

  #16
  hausner
  Moderator
  • 713 Indlæg
  Offline

  Jeg var på arbejde i et lille web-bureau da der begyndte at cirkulere nogle rygtiger fra vores driftmand. Men ingen troede på ham til at starte med og det youtube klip han sendte rundt troede alle var fake. I ca. 20 min. Så stoppede alt arbejde og vi samledes i et mødelokale med TV og alle stod bare med åben mund og gloede på TV’et. Det gjorde vi i ca. en halv time hvorefter chefen sagde at denne dag ville få enorme konsekvenser og ville gå over i historien. 23-årige mig fattede nok ikke helt alvoren i det på det tidspunkt. Der blev ikke lavet mere arbejde den dag.

  #17
  wOOOOt
  Rusher
  • 242 Indlæg
  Offline

  Arbejdede inde på The Voice i Magstræde dengang.
  Kontoret gik bare i stå – alle så med på forskellige skærme, alle var i chok.

  #18
  JesperBlomkaal
  Rusher
  • 303 Indlæg
  Offline

  Første gang jeg pjækkede i gymnasiet fordi min ven havde købt en Honda Civic VTEC og holdte der lige da jeg mødte ind “Kom Jesper, vi tager på roadtrip”, kørte hen til en anden ven og hentede ham og så tog vi på roadtrip rundt omkring og fik brændt gummi af, spiste på restaurant til froskot og så ringede min far lige pludselig hen på eftermiddagen, at vi skulle holde os fra større steder. Kørte hjem til min ven og så sad vi og fulgte det hele på TV. Min far var på Herning Messen som var blevet evakureret, så det var ret vildt.

  Sjovt at man lige præcis den dag pjækker som den eneste gang, får en fed dag og så ender den sådan.. står helt klart hvad jeg lavede hele den dag.

  #19
  Steadi
  Rusher
  • 329 Indlæg
  Offline

  Hjemme hos en kammerat, hvor vi gamede Operation Flashpoint. Vi skiftedes til at spille, og da jeg på et tidspunkt bliver nakket vil jeg se tv, mens min kammerat tager en omgang.

  DR er begyndt at sende direkte på det tidspunkt, men jeg kan huske, at min første kommentar var, at de viser en eller anden dårlig film i tv. Relativt sikker på, at vi begge så andet fly ramme live, men om det er noget, som jeg efterfølgende har tænkt mig til, pas.

  Nogen der ved om DR fik gang i deres live-feed inden tårn 2 blev ramt?

  Var ikke så gammel, så de større konsekvenser af terroren indså jeg nok ikke med det samme, men forstod straks, at det var anderledes, som blev vist i tv.

  #20
  FedeAnderzen
  Rusher
  • 28 Indlæg
  Offline

  Jeg var på arbejde i et lille web-bureau da der begyndte at cirkulere nogle rygtiger fra vores driftmand. Men ingen troede på ham til at starte med og det youtube klip han sendte rundt troede alle var fake. I ca. 20 min. Så stoppede alt arbejde og vi samledes i et mødelokale med TV og alle stod bare med åben mund og gloede på TV’et. Det gjorde vi i ca. en halv time hvorefter chefen sagde at denne dag ville få enorme konsekvenser og ville gå over i historien. 23-årige mig fattede nok ikke helt alvoren i det på det tidspunkt. Der blev ikke lavet mere arbejde den dag.

  Ikke for at rakke din historie ned, men du må huske forkert med den video. Youtube åbnede da først år efter 9/11

  #21
  JesperBlomkaal
  Rusher
  • 303 Indlæg
  Offline

  #20 True, det var først i 2005 Youtube kom, så nok Liveleak eller andre sider man så det på dengang.

Viser 21 svar - 1 til 21 (af 21 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...