Forside Fora Off-topic Kører du Onewheel?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
  • Oprettet af
    Emne
  • #0
    Festival_H
    Rusher
    Offline

    Jeg er ved at blive bidt af en gal høne. Jeg har været de og prøve 3 boards nu og hold nu fast det er fedt at flyde på sådan en.

    Er stille og rolig gået igang med at købe ind i upgrades og safety gear selv jeg endnu ikke engang har bestilt et board.

    For 2 uger siden havde jeg aldrig hørt om dem. Nu ser jeg dem overalt i Århus! Der er gået lidt tidlig GTA syndrom i den for mig åbenbart.

Viser 20 svar - 1 til 20 (af 20 i alt)
  • Forfatter
    Svar
  • #1
    Snowball42
    Rusher
    • 266 Indlæg
    Offline

    Jeg har set lidt om dem, og folk der har printet tilbehør så den er nem at trække når de går i butikker.

    Personligt synes jeg det ser lidt mere sikkert ud en den anden type hvor man har hjulet mellem benene.

    Dog ville jeg aldrig selv hoppe på sådan en dille, nok en kombination af at det ser ekstremt farligt ud med den høje hastighed og det lave tyngdepunkt, kombineret med at jeg aldrig har været den bedste til at stå på skateboard, inliners, skøjter osv.

    Du må sige til når du har fået købt et board og kørt på det et stykke tid om det stadig er fedt når den første glædes periode er overstået og det bliver hverdag.

    #2
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    #1 Det er helt sikkert farligt, hvis man ikke passer på sig selv. Der er sandsynligvis 4 dødfald registreret i forbindelse med Onewheel i USA, men i ihvert fald de 3 af tilfældene, blev der ikke brugt hjelm. Så sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed. Det kan ikke siges for tit.

    Jeg er helt opmærksom på at jeg er ved at være lidt oppe i årene og jeg håber på at jeg aldrig vil have lyst til at presse brættet til at køre hurtigt. Jeg har også investeret i extra safety som man sætter på brættet i håbet om at skulle den finde på at nosedive midt i det hele at jeg enten vil have mulighed for at redde den eller at have lidt extra tid til at komme ordenlig ned i asfalten med et rullefald istedet for en faceplant.

    Det virker som om der er en ret supporterende community blandt Onewheel drivers. Det blir lidt spændende. Jeg har i hvert fald haft det rigtig sjovt de 2 gange jeg var ude og prøve dem, så jeg kan ikke andet end forestille mig at det er noget der vil blive ved. Med mindre jeg smadre kravebenet på et tidspunkt. Så ka det være det er lort

    #3
    RabidSquirrelX
    Rusher
    • 704 Indlæg
    Offline

    Jeg stødte på en på et onewheel board i en bakkede skov med dinosaur hat på, vidste ikke den var så terrængående og kraft nok til at køre op af forholdsvis stejle bakker, han hold balancen uden problemer. Men jeg kan dårlig nok selv holde balancen på et skateboard der bare står stille.

    Jeg ville nok selv køre lidt forsigtigt hvis jeg er ude i trafikken tror det er svært for en i bil at se og vurdere.

    Nu så jeg bare på for sjov på løbehjul/scooter på topmodellen på denne hjemmeside den kan køre 95km/h det er jo vanvittigt nami burn-e max

    #4
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    #3 Du skal prøve det før det giver mening tror jeg. Der er nogle videoer på YT med helt nybegynders, som ellers ikke har skateboard eller snowboard erfaring og som alligevel knækker balancen på få minutter. Det er ret fantastisk at opleve faktisk.

    På min første tur skælvede hele min krop konstant selv om jeg havde fat i ‘instruktøren’. På intet tidspunkt slap jeg ham.
    Anden gang var det mere safe. Der turde jeg sætte lidt fart på og det gav en kæmpe hjælp til balancen. Ikke meget fart, men nok til at det begyndte at give mening.

    Jeg må lige få lavet en ordre på beskyttelse så jeg kan få fat på et bræt. Vil ikke køre uden beskyttelse.

    #5
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    Ham har synes det er svært:

    Ham her synes det er let

    https://youtube.com/shorts/RaXEtc2hcUo?si=Z-shLHwXYpm5zt7u

    #6
    hausner
    Moderator
    • 811 Indlæg
    Offline

    Hvis den ikke har nogle praktiske fordele over eks. cyklen tror jeg sgu ikke den slår igennem. Så forbliver det en gimmick som er sjov at køre på

    #7
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    #6 Den er helt klart et gimmick, men den er også praktisk. Man skal have en interesse for board sports eller kunne li sjov elektronik for at det giver mening. Det er et niche produkt og det blir det helt sikkert ved med at være. Men et sjovt niche produkt hvorom alting er.

    Men jeg hader at cykle. Cyklen har det samme irriterende problem som bilen (dog i mindre grad): man skal finde et sted at parker den. Onewheel kan, selv om den vejer godt til, tages med under armen over det hele.

    Jeg er ikke uenig, men det er fanme fedt at køre på den.

    #8
    Snowball42
    Rusher
    • 266 Indlæg
    Offline

    Jeg tror da helt sikkert det er et niche produkt, og dem der synes det er sjovt at køre på, skal nok gøre det, det er svært at se at der kommer nogen ind fra højre og udkonkurrerer cyklen totalt.

    Jeg har en kammerat i slut 30’erne, han har et longboard han bruger når han lige skal trille mindre ture, det er jo også et niche produkt, han vil også være den oplagte type til at få sig et onewheel.

    En anden ting, hvor nem er et OneWheel at kontrollere? Er det sikkert nok at trille med i trafikken på cykelstien, eller er det mere til mindre trafikkerede veje eller ?

    #9
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    #8 Det kommer an på træning hvor tight man kan køre. Jeg ser folk på YT der blæser forbi cykler og biler med 22-25 MPH. Det er ALT for hurtigt og de blir også ofte outted i kommentarfelterne på deres videoer for at kører alt for hurtigt alt for tæt på trafik de ikke nødvendigvis kan nå at aflæse hensigten på. Det skal så også lige siges at lensen på deres kamera ikke gør situationen bedre. Det er sådan lidt en fisheye effekt, så det kan godt være situationen aldrig er så tæt og farlig som det virker på selve feeded.

    Jeg kommer aldrig til at køre sådan. Jeg tør ikke engang køre gokart.

    Jo mere man kører på den, jo bedre blir man. Jeg har aldrig stået på snowboard eller skateboard og alligevel lykkedes det mig at få det til at virke efter et par minutters træning. Det er vildt så hurtig man kommer efter det.

    Der er nogle tossede floaters der kører stærkt i tæt trafik. Jeg forstår det ikke.

    #10
    RabidSquirrelX
    Rusher
    • 704 Indlæg
    Offline

    Hvor god er de at nødbremse på?
    Kan godt forstå nogle folk ikke kan lide dem i trafikken, zig zag, så venstre side så højre side, så cykelsti så fortov, så sti, nu ser man ham jo ikke i hel person men kan godt tvivle lidt på hvor meget han anviser hvad vej han drejer som man fx gør på en cykel.

    #11
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    #10 I Danmark hører de ind under reglerne for el-løbehjul. Jeg hører fra miljøet at hvis man ellers kører pænt og holder sig til cykelsti og vej, at så gør politiet ikke noget selv om de kan køre hurtigere end de angivende 20 km/t.

    Regler og gode råd om el-løbehjul

    De er forholdsvis nemme at køre lige ud på. I den postede video kan man godt se at det kan gå lige ud uden så så meget svingning, men det er klart sjovere at svinge lidt.

    Med hensyn til opbremsning så er alt jo relativt. Man skal jo have vægten/balancen om på bagbenet og så skal alt fysikken jo tælle med. Så jeg vil mene at man bremse forholdsvis hurtigt hvis man forudser et problem foran, men man kan ikke blokere som i bil. Så står man af den og løber selv videre hvis ikke kroppen også blir bremset. Et såkaldt nosedive. Nogle redder den og andre ryger lige ned i asfalten med et faceplant og brækker fx kravebenet og asfalt eksem til følge.

    Der findes forskellige programmer man kan sætte sit board i der har forskellige begrænsninger, men jeg tror nok at selv den mest strixe, stadig kører hurtigere end 20 km/t.

    • Dette svar blev ændret 3 dage, 5 timer siden af Festival_H.
    • Dette svar blev ændret 3 dage, 5 timer siden af Festival_H.
    #12
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    Lidt tutorial i hurtig stop. Her handler det dog om at bremse hvis man er opmærksom på sine omgivelser.

    #13
    RabidSquirrelX
    Rusher
    • 704 Indlæg
    Offline

    Ja det er ikke så galt, har du kigget på floatwheel adv´s?

    #14
    RabidSquirrelX
    Rusher
    • 704 Indlæg
    Offline

    #15
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    #13 Ja lidt, men jeg kommer til at køre Onewheel GT. Stock for det meste. Måske kommer der en nyt dæk på, men jeg skal lige se om det overhovedet er noget jeg gider blive ved med inden jeg smider alt for mange penge i det.

    #16
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    Floatwheel er billigere yes, men det er lidt for underground. Det blir sikkert en god konkurrent til Onewheel engang.

    #17
    MiNo
    Rusher
    • 751 Indlæg
    Offline

    Vi har haft sådan en på jobbet, for spas, de sidste 5 år. Jeg kommer ikke mere en 15 cm før jeg falder af, andre synes nærmest at glide afsted på en forlængelse af egen krop.

    #18
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    #13 Det ser lidt kina aktig ud?

    #19
    Festival_H
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 877 Indlæg
    Offline

    #17 Øv det var da ærgerligt. Det er ellers pisse fedt.

    Jeg øvede mig engang i at køre electric unicycle. Det kunne jeg ikke finde ud af indtil jeg knækkede den. I ugevis kørte jeg rundt om et bar bord fordi det var højt nok til at jeg kunne have en hånd på det til at støtte balancen.

    Har ud prøvet at øve med en bystander du kan læne dig på? Et rækværk eller stakit? Eller bare en mur? Måske bare øve dig i ankel balancen ved et sted hvor du kan holde ved noget uden at køre frem eller tilbage.

    Eller måske er det bare ikke dig

    #20
    MiNo
    Rusher
    • 751 Indlæg
    Offline

    #19 Ha, det er sgu nok bare mig. Jeg ville ellers gerne, men er hverken agil eller atletisk. Jeg er mere ‘bajer i hånden ved en grill’ typen

Viser 20 svar - 1 til 20 (af 20 i alt)
  • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...