Forside Fora Politik/Samfund Coronavirustråden version 2 Svar til: Coronavirustråden version 2

#770
mayday-rewire
Rusher
  • 186 Indlæg
Offline

#767 De tal er ikke relevante. Pointen er, at du går ind for et scenario, hvor vi vaccinerer langt færre. Dette fører til flere smittede (det viser smittetallene indiskutabelt), hvilket fører til øget risiko for flere mutationer og varianter. Dette samtidig med, at dit rationale er at du ikke ønsker øget risiko for flere mutationer og varianter.

De to risici kan selvfølgelig ikke sammenlignes uden flere data. Og at du så alligevel foretrækker den ene frem for den anden, fortæller mig sådan set bare at du er en person, der fra start har besluttet dig for at du ikke bryder dig om vaccinen, og så efterfølgende prøver at rationalisere den holdning.

Om man vil tage vaccinen eller ej er ens egen beslutning. Jeg er ikke enig, hvis man vælger ikke at gøre det, men det er stadig ens egen beslutning. Men hvis man prøver at skræmme andre med spekulation og pseudovidenskab, så holder min velvilje op.

Så smittetal er ikke relevante i en diskussion om hvorvidt øget immunrespons hæver selektionstrykket? Den bliver du nødt til at uddybe.

Ekspertgruppen:

“Naturlig selektion vil fremme forekomsten af varianter, der kan smitte værten hurtigere og mere effektivt. De ændringer, der ikke medfører en selektiv fordel for virus, eller nedsætter virus evne til at smitte, vil ikke sprede sig.”

“Efterhånden som en større andel af de globale befolkninger har været smittet, eller/og er blevet, eller bliver, vaccineret mod coronavirus, vil der forekomme et stærkere og stærkere selektionstryk på virus. I lande med en høj vaccinationsdækning vil dette selektionstryk primært skyldes vaccinerne. Dette vil medføre, at virusvarianter, der er gode til at omgå det vaccineinducerede immunrespons, vil have en fordel frem for andre varianter”

“Så længe der er omfattende coronavirusepidemier i områder, hvor der samtidig
vaccineres, og hvor mange derfor har nogen immunitet mod virus pga. tidligere
infektion og/eller vaccination, øges risikoen for, at virus inkorporerer bekymrende
ændringer. Disse ændringer vil øge risikoen for nye bølger af infektion med varianter,
som delvist eller helt kan omgå befolkningens immunitet over for coronavirus.”

Virus vil møde væsentligt mere selektiv modstand i en verden hvor 42% er vaccineret (og glem ikke at din drømmeverden er 100% vaccineret), end hvis 3.3% var tidligere smittet, det er ren og skær sandsynlighedsregning. Selv hvis der opstod varianter som kunne ramme de 3.3%, ville disse hurtigt blive selektivt valgt fra, simpelhen fordi de dominerende varianter, vil smitte hurtigere og mere effektivt blandt de 96.7%, og da immunresponset falder over tid, ville dette yderlige sikre et stabilt miljø, i forhold til dominerende varianter.

I din verden vil virus konstant forsøge at tilpasse sig for at omgå immunresponset, dette vil unægteligt føre til flere mutationer, som måske, måske ikke, giver alvorligere forløb for de smittede. Det er ikke engang utænkeligt at virus med tiden vil gå efter vaccinerede i nogle områder af verden, da denne gruppe er repræsentativt større, og dermed øger virussets evne til at smitte mere effektivt og hurtigt. Da folk revaccineres vil selektionstrykket konstant være højt, hvilket vil skabe et ustabilt miljø for dominerende varianter, som vil være i konstant kamp for at finde stabilitet ved at mutere, til en variant der smitter mere hurtigt og effektivt.

TLDR.
Vi skal undgå at øge immunresponset kunstigt i sunde og raske mennesker, for ikke at hæve selektiontrykket, som øger risikoen for bekymrende varianter. Den risiko ønsker jeg ikke at løbe.