Forside Fora Politik/Samfund Bliver der beslaglagt for mange biler? Svar til: Bliver der beslaglagt for mange biler?

#37
JamesPond
Rusher
  • 11 Indlæg
Offline

#12 er spot on

I forhold til den diskussion I andre har i gang ift. leasingselskabernes retsstilling når en person kører vanvidskørsel, så følger det af de almindelige erstatningsretlige regler, at leasingselskabet har et erstatningskrav mod leasingtager. Det vil formodeligt være leasingselskabets forsikringsselskab, som først betaler til leasingselskabet, og så retter et krav mod leasingtager.

Hvis leasingtager ikke er betalingsdygtig, så har selve kreditgodkendelsen fejlet, og derfor skal de stille større krav til kreditgodkendelse når man leaser muskelbiler.

Der gælder særlige regler, hvis bilen er leaset af en virksomhed, f.eks. håndværkere, og det er en ansat, der har kørt vanvidskørsel i bilen. Så gælder, at den ansattes erstatning afhænger af en afvejning af, om “”det findes rimeligt under hensyn til den udviste skyld, arbejdstagerens stilling og omstændighederne i øvrigt”, f.eks. om den ansatte er direktør i eget selskab.

Gode pointer. Men mit indtryk er at en del af vanvidskørsel også forgår i almindelige “Soccer Mom” biler, hvor det måske kan være sværere at forudse personen vil lave vandvidskørsel?
Angående virksomheds ordningen, da lyder det som om der er noget fornuft bag, det var jeg ikke klar over.