Forside › Fora › Mad og drikke › Krydderier
- Dette emne har 12 svar og 7 stemmer, og blev senest opdateret for 1 mÄned, 1 uge siden af FunteX.
-
Oprettet afEmne
-
27/05/2025 kl. 19:58 #0
Kenkari
Moderator- E-peen: 3,642
Hejsa
Efter jeg har tabt mig og flyttet, sÄ er jeg begyndt at lave mad selv, efter lang tid blot at fÄ maden fra kommunen.
Men, det gÞr sÄ jeg leder efter sjove ting at lave pÄ nettet, og der kommer jeg i tvivl.
HvornÄr skal man bruge salt og peber pÄ en bÞf man steger?
Nogle steder siger de fĂžr, andre steder efter. Jeg er blevet i tvivl.
Hvad gĂžr I?
-
Oprettet afEmne
-
ForfatterSvar
-
27/05/2025 kl. 20:25 #1
MiNo
Rusher- E-peen: 817
Lige inden. Ellers trÊkker saltet saft ud, sÄ vil bÞf bliver vÄd og sÄ koger du den frem for at stege den (sÄdan sat lidt pÄ spidsen).
Din bÞf skal vÊre knastÞr nÄr den rammer pande/grill.
Alternativt kan man salte en del timer inden. Check gourmetsaltning. Det kan nogle sjove ting og bĂžr prĂžves.
27/05/2025 kl. 20:35 #2RetardedWookie
Rusher- E-peen: 257
AltsÄ det varierer for mig. Det afhÊnger vel ogsÄ om man pandesteger, ovnsteger eller man bruger grill.
Nu lyder jeg mÄske som en ekspert, men det er jeg langt fra.
Umiddelbart vil jeg dog sige lige efter stegning er bedst. Mest fordi friskkvĂŠrnet peber er lĂŠkkert.27/05/2025 kl. 20:46 #3Snowball42
Rusher- E-peen: 422
Som 1 siger, og husk lige at tage bÞffen ud lidt tid fÞr, sÄ den bliver tempereret og sÄ en god varm pande, den skal lige nÄ at have lidt farve, og sÄ kan du altid vÊre fancy sÊtte temperaturen lidt ned og bade den i smÞr og lidt krydderier alt efter hvad du gÄr efter.
Min normale er mere i retning af .. DAMN er klokken blevet sÄ mange og familien skal fodres, sÄ hive bÞffen direkte ud af kÞleskaben lidt salt pÄ inden, og sÄ af og hvile lidt efter, og sÄ foregÄr yderligere salt og peber pÄ min tallerken.
Hvis du ellers kan lide kĂžd og det ikke skal vĂŠre alt for bĂžvlet, men alligevel blive godt hver gang, sĂ„ kan et slow cooker eller en Sous vide det hele. Jeg er ikke altid en Ăžrn til lige at ramme en steg i ovnen 100% sĂ„ den bliver fĂŠrdig nĂ„r alle Ăžvrige ting er fĂŠrdig, sĂ„ for mig er sous vide genialt.. sĂ„ kan jeg fĂ„ prĂŠcis den kerne temperatur jeg vil have og om jeg sĂ„ rammer œ time forbi med de Ăžvrige ting, sĂ„ er den stadig perfekt. Det gĂžr ogsĂ„ de lidt billigere udskĂŠringer gode.
Herhjemme laver vi rigtig meget kylling, da konen ikke spiser bÞffer/rÞdt kÞd, sÄ det er kun mig og bÞrnene. Men skal det vÊre nemt kan en air fryer altsÄ ogsÄ noget, min herhjemme Êder en hel kylling, det bliver max godt med sprÞd skind og lÊkker kylling, nÊrmest hver gang med minimal ekstra bÞvl, plejer dog lige at hÊlde lidt kogende vand over kyllingen inden, tÞrrer den, smÞrer med smÞr, og vender en enkelt gang undervejs.. Men max godt, og minimal effort.. og sÄ kan jeg godt lide med kartofler skÄret i smÄ tern i den anden af de 2 kamre, super nemt og lÊkkert.
Jeg ved godt at det lige gik lidt udover dit bÞf spÞrgsmÄl, men formoder at du ikke spiser bÞf hver dag.
27/05/2025 kl. 20:52 #4Kenkari
Moderator#0 TrÄdstarter- E-peen: 3,642
#3: Nej, jeg spiser ikke bÞf hver dag, jeg er jo ikke lavet af penge. Jeg spiser ogsÄ rigtig meget kylling, og nÄr det skal gÄ stÊrkt, sÄ kÞber jeg de her forstegte kyllingstrimler og smider sÄdan en pakke pÄ panden, sammen med en portion frosne grÞntsager af forskellige slags. Det er god fin mad i hverdagen
#2: Sig endelig mere om det her med grill
27/05/2025 kl. 21:46 #5MiNo
Rusher- E-peen: 817
#3 Hmm, det er noget off topic, men jeg mÄ lige kommentere det. Alt der fÞlger er min *mening*. Nuvel:
Steaks skal ikke ud og fÄ stuetemperatur. Det skal de ikke, for sÄ er der kortere tid til at fÄ god stegeskorpe, inden bÞffen er tilberedt. En god stegeskorpe er tÊt pÄ at vÊre lige sÄ vigtigt for smagen, som kÞdets kvalitet.
Mht tilberedt, sĂ„ er bedste metode at fĂ„ et godt indstikstermometer som fx Thermopen, sĂ„ man kan hive bĂžfferne af pĂ„ rette tidspunkt. De skal sĂ„ efterfĂžlgende hvile ca sĂ„ lĂŠnge som de stegte – og gerne pĂ„ en rist. Husk de stiger en del i temperatur i hvile perioden. 3-4 grader (mere/mindre hvis smĂ„/store bĂžffer). Hvilken temperatur som er den retter kan man kun smage sig frem til.
Sous Vide til bÞffer, er en dÄrlig ide igen mht stegeskorpe. Det bliver meget svÊrt at fÄ den pÄ plads, uden at bÞffen fÄr for meget. Til stege er det dog ret genialt.
Hvis du har grill spĂžrgsmĂ„l … sĂ„ bare sig til đ Griller hele Ă„ret.
27/05/2025 kl. 22:08 #6Stormtrooper
Rusher- E-peen: 269
Hvordan kommer man i en situation, sÄ man fÄr mad fra kommunen? Bare af ren nysgerrighed.
27/05/2025 kl. 23:25 #7Festival_H
Rusher- E-peen: 972
Der som sĂ„dan ingen regler. Jeg synes bare du skal prĂžve dig frem og sĂ„ holde fast ved det du synes fungere đ
Det er sĂ„dan jeg gĂžr. Og nnogle gange kan jeg bare ikke huske hvad jeg gjorde sidst og sĂ„ prĂžver jeg noget nyt. Shit happens og det er ok đ
27/05/2025 kl. 23:30 #8Festival_H
Rusher- E-peen: 972
Og hvis du nogensinde kÞber ribeye steaks, sÄ sÞrg for at skÊr silver skin af inden du steger dem. Det gÞr dem en del bedre. Hvis man kÞber ved slagteren kan han havde klaret det, men det er ikke sikkert. Det blir noget rigtig sejt og trist kÞd hvis man ikke skÊre det af inden det kommer pÄ panden. Det blir det lÊkreste kÞd uden. Og man kan ikke bare skÊre det vÊk efter de er tilberedt. SÄdan virker det desvÊrre ikke. Ribeye rant over.
28/05/2025 kl. 09:17 #9Kenkari
Moderator#0 TrÄdstarter- E-peen: 3,642
Hvordan kommer man i en situation, sÄ man fÄr mad fra kommunen? Bare af ren nysgerrighed.
Alle kan fÄ mad fra kommunen. Der er bare forskellen om DE betaler, eller om du betaler selv. Jeg fik det i forbindelse med en operation i skulderen i fÞrste omgang, og her anden omgang, fordi jeg var nede i et sort hul. FÞrste gang betalte de en mÄned, anden gang betalte jeg selv. 47 kr mÄltidet
28/05/2025 kl. 09:57 #10Snowball42
Rusher- E-peen: 422
#5 Der er vel altid forskellige meninger, Ă„rsagen til at jeg skriver som jeg gĂžr, er at det er hvad jeg har hĂžrt YT’ere sige, lĂŠst pĂ„ mad blogs osv. Jeg ved ogsĂ„ godt at folk eksperimenterer med at fryse bĂžffen lade den tĂž delvist op, for at beholde et helt rĂždt indre, og mange andre spĂŠndende ting.
Eksempler pÄ artikler der siger at bÞffen skal tages ud. Det er muligt der er mange tilsvarende artikler der siger bÞfferne skal blive i kÞleskabet og direkte pÄ panden.
https://www.berlingske.dk/annonce/mash-kok-denne-fejl-begaar-de-fleste-naar-de-skal-stege-boef
https://www.kodriget.dk/pages/boffer
https://madensverden.dk/boefguide/
https://www.danishcrown.com/da-dk/opskrifter/guide-saadan-steger-du-entrecote-paa-panden/28/05/2025 kl. 15:00 #11Stormtrooper
Rusher- E-peen: 269
#9 Ah, ok. Godt at hĂžre, at du er ude af ordningen sĂ„ đ
31/05/2025 kl. 15:27 #12FunteX
Rusher- E-peen: 295
Lige et tip, deres krydersalt er guld vÊrd, pÄ f.eks en steg, eller en bÞf . . . https://haervejssalt.dk/da/
BrĂŠndenĂŠlde og hvidlĂžg er jeg helt solgt til . . . đ
- Dette svar blev Êndret 1 mÄned, 1 uge siden af FunteX.
-
ForfatterSvar
- Du skal vĂŠre logget ind som bruger for at kunne svare...