Forside Fora Mad og drikke Krydderier

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
  • Oprettet af
    Emne
  • #0
    Kenkari
    Moderator
    • E-peen: 3,622

    Hejsa

    Efter jeg har tabt mig og flyttet, så er jeg begyndt at lave mad selv, efter lang tid blot at få maden fra kommunen.

    Men, det gør så jeg leder efter sjove ting at lave på nettet, og der kommer jeg i tvivl.

    Hvornår skal man bruge salt og peber på en bøf man steger?

    Nogle steder siger de før, andre steder efter. Jeg er blevet i tvivl.

    Hvad gør I?

Viser 11 svar - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • Forfatter
    Svar
  • #1
    MiNo
    Rusher
    • E-peen: 804

    Lige inden. Ellers trækker saltet saft ud, så vil bøf bliver våd og så koger du den frem for at stege den (sådan sat lidt på spidsen).

    Din bøf skal være knastør når den rammer pande/grill.

    Alternativt kan man salte en del timer inden. Check gourmetsaltning. Det kan nogle sjove ting og bør prøves.

    #2
    RetardedWookie
    Rusher
    • E-peen: 254

    Altså det varierer for mig. Det afhænger vel også om man pandesteger, ovnsteger eller man bruger grill.
    Nu lyder jeg måske som en ekspert, men det er jeg langt fra.
    Umiddelbart vil jeg dog sige lige efter stegning er bedst. Mest fordi friskkværnet peber er lækkert.

    #3
    Snowball42
    Rusher
    • E-peen: 406

    Som 1 siger, og husk lige at tage bøffen ud lidt tid før, så den bliver tempereret og så en god varm pande, den skal lige nå at have lidt farve, og så kan du altid være fancy sætte temperaturen lidt ned og bade den i smør og lidt krydderier alt efter hvad du går efter.

    Min normale er mere i retning af .. DAMN er klokken blevet så mange og familien skal fodres, så hive bøffen direkte ud af køleskaben lidt salt på inden, og så af og hvile lidt efter, og så foregår yderligere salt og peber på min tallerken.

    Hvis du ellers kan lide kød og det ikke skal være alt for bøvlet, men alligevel blive godt hver gang, så kan et slow cooker eller en Sous vide det hele. Jeg er ikke altid en ørn til lige at ramme en steg i ovnen 100% så den bliver færdig når alle øvrige ting er færdig, så for mig er sous vide genialt.. så kan jeg få præcis den kerne temperatur jeg vil have og om jeg så rammer ½ time forbi med de øvrige ting, så er den stadig perfekt. Det gør også de lidt billigere udskæringer gode.

    Herhjemme laver vi rigtig meget kylling, da konen ikke spiser bøffer/rødt kød, så det er kun mig og børnene. Men skal det være nemt kan en air fryer altså også noget, min herhjemme æder en hel kylling, det bliver max godt med sprød skind og lækker kylling, nærmest hver gang med minimal ekstra bøvl, plejer dog lige at hælde lidt kogende vand over kyllingen inden, tørrer den, smører med smør, og vender en enkelt gang undervejs.. Men max godt, og minimal effort.. og så kan jeg godt lide med kartofler skåret i små tern i den anden af de 2 kamre, super nemt og lækkert.

    Jeg ved godt at det lige gik lidt udover dit bøf spørgsmål, men formoder at du ikke spiser bøf hver dag.

    #4
    Kenkari
    Moderator
    #0 Trådstarter
    • E-peen: 3,622

    #3: Nej, jeg spiser ikke bøf hver dag, jeg er jo ikke lavet af penge. Jeg spiser også rigtig meget kylling, og når det skal gå stærkt, så køber jeg de her forstegte kyllingstrimler og smider sådan en pakke på panden, sammen med en portion frosne grøntsager af forskellige slags. Det er god fin mad i hverdagen

    #2: Sig endelig mere om det her med grill

    #5
    MiNo
    Rusher
    • E-peen: 804

    #3 Hmm, det er noget off topic, men jeg må lige kommentere det. Alt der følger er min *mening*. Nuvel:

    Steaks skal ikke ud og få stuetemperatur. Det skal de ikke, for så er der kortere tid til at få god stegeskorpe, inden bøffen er tilberedt. En god stegeskorpe er tæt på at være lige så vigtigt for smagen, som kødets kvalitet.

    Mht tilberedt, så er bedste metode at få et godt indstikstermometer som fx Thermopen, så man kan hive bøfferne af på rette tidspunkt. De skal så efterfølgende hvile ca så længe som de stegte – og gerne på en rist. Husk de stiger en del i temperatur i hvile perioden. 3-4 grader (mere/mindre hvis små/store bøffer). Hvilken temperatur som er den retter kan man kun smage sig frem til.

    Sous Vide til bøffer, er en dårlig ide igen mht stegeskorpe. Det bliver meget svært at få den på plads, uden at bøffen får for meget. Til stege er det dog ret genialt.

    Hvis du har grill spørgsmål … så bare sig til 🙂 Griller hele året.

    #6
    Stormtrooper
    Rusher
    • E-peen: 257

    Hvordan kommer man i en situation, så man får mad fra kommunen? Bare af ren nysgerrighed.

    #7
    Festival_H
    Rusher
    • E-peen: 972

    Der som sådan ingen regler. Jeg synes bare du skal prøve dig frem og så holde fast ved det du synes fungere 🙂

    Det er sådan jeg gør. Og nnogle gange kan jeg bare ikke huske hvad jeg gjorde sidst og så prøver jeg noget nyt. Shit happens og det er ok 🙂

    #8
    Festival_H
    Rusher
    • E-peen: 972

    Og hvis du nogensinde køber ribeye steaks, så sørg for at skær silver skin af inden du steger dem. Det gør dem en del bedre. Hvis man køber ved slagteren kan han havde klaret det, men det er ikke sikkert. Det blir noget rigtig sejt og trist kød hvis man ikke skære det af inden det kommer på panden. Det blir det lækreste kød uden. Og man kan ikke bare skære det væk efter de er tilberedt. Sådan virker det desværre ikke. Ribeye rant over.

    #9
    Kenkari
    Moderator
    #0 Trådstarter
    • E-peen: 3,622

    Hvordan kommer man i en situation, så man får mad fra kommunen? Bare af ren nysgerrighed.

    Alle kan få mad fra kommunen. Der er bare forskellen om DE betaler, eller om du betaler selv. Jeg fik det i forbindelse med en operation i skulderen i første omgang, og her anden omgang, fordi jeg var nede i et sort hul. Første gang betalte de en måned, anden gang betalte jeg selv. 47 kr måltidet

    #10
    Snowball42
    Rusher
    • E-peen: 406

    #5 Der er vel altid forskellige meninger, årsagen til at jeg skriver som jeg gør, er at det er hvad jeg har hørt YT’ere sige, læst på mad blogs osv. Jeg ved også godt at folk eksperimenterer med at fryse bøffen lade den tø delvist op, for at beholde et helt rødt indre, og mange andre spændende ting.

    Eksempler på artikler der siger at bøffen skal tages ud. Det er muligt der er mange tilsvarende artikler der siger bøfferne skal blive i køleskabet og direkte på panden.

    https://www.berlingske.dk/annonce/mash-kok-denne-fejl-begaar-de-fleste-naar-de-skal-stege-boef
    https://www.kodriget.dk/pages/boffer
    https://madensverden.dk/boefguide/

    Bøfguide – sådan steger du den per


    https://www.danishcrown.com/da-dk/opskrifter/guide-saadan-steger-du-entrecote-paa-panden/

    #11
    Stormtrooper
    Rusher
    • E-peen: 257

    #9 Ah, ok. Godt at høre, at du er ude af ordningen så 😊

Viser 11 svar - 1 til 11 (af 11 i alt)
  • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...