Forside Fora Off-topic Baby /version 2.0 opgradering

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  JamesPond
  Rusher
  Offline

  Hejsa

  Vi står til at blive forældre for første gang i starten af det nye år
  I den forbindelse så modtages råd og vejledning med kyshånd. Hvad er jeres erfaring, hvad er det vigtigste at have – hvad kan undværes – hvad kan købes brugt – hvad skal man have forberedt etc.

  På forhånd tak

Viser 21 svar - 1 til 21 (af 21 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Cancerman
  Head Rusher
  • 3042 Indlæg
  Offline

  Ingen børn her, så har ingen gode råd, men vil da lige sige tillykke

  #2
  SapowiTz
  Rusher
  • 58 Indlæg
  Offline

  Da vi blev forældre, tog jeg det ligesom at få et kæledyr. 99% af egen intuition er helt sikkert den bedste løsning! Læste hverken bøger eller noget som helst om at få et barn. Et spædbarn kræver stortset ingenting, så ingen grund til panik. Mad, søvn, kærlighed, mad, søvn og atter kærlighed.
  Resten kommer hen af vejen og i har masser af tid til at få købt/hentet ting, hvis i får brug for det!

  Men et quick tip ville være at få smurt foster-fedtet ud med det samme! Alle rådede os til at lade det være og smøre det ud efter 2 dage, da det ville være godt for barnet… men efter 2 dage begyndte det at stinke grumt, og så var “klumperne” svære at få ud af alle folderne. Smør det ud på huden som var det en creme med det samme

  #3
  Nickell
  Moderator
  • 1745 Indlæg
  Offline

  Tillykke!

  Der findes mange gode ting på DBA og reshopper, samt børneloppen, hvis I bor i KBH-området.

  Barnevogn: køb en ny, og gerne en Odder, grundet længere liggemål. Mine børn har sovet mange gode lure, ham på knap 4 sover stadig en lur i ny og næ, selvom benene skal bøjes lidt. Men de bliver slidt, og du skal være heldig, hvis en brugt barnevogn holder sig til barn nummer to.

  #4
  TormDK
  Rusher
  • 443 Indlæg
  Offline

  De er mega kedelige de første seks måneder, så hvis du vil game systemet lidt, så lad konen/kæresten tage de første par måneder

  #5
  Paybacktime
  Rusher
  • 959 Indlæg
  Offline

  Tillykke med det Som #2 er inde på skal I sgu nok bare følge jeres egen intuition og sunde fornuft. Hvis jeg skulle give mig selv et råd (hun er 18 nu, så det er længe siden), ville det være at være lidt mindre bekymret for småting, men det råd er rigtig svært at implementere, når man står midt i det for første gang

  I ain't got time to bleed

  #6
  zyDocx
  Rusher
  • 223 Indlæg
  Offline

  Snak sammen med din partner om at det bliver en forandring, hvilket også vil medføre diverse konflikter m.m. i den forbindelse kan i med fordel aftale at det er nogo at gå fra hinanden de første par år. Det er helt naturligt (og forventeligt) at der vil komme nogle skænderier osv, dog vær bevidst omkring at dette formentlig ikke omhandler at i ikke kan li hinanden mere, men derimod at i er ramt på søvnen /overskuddet. Uanset hvad, bliver situationen nok næppe nemmere ved at splitte op. Min hustru og jeg lavede en deal der hed at de første 2 år er skilsmisse et nogo, netop fordi at det formentlig ikke er kærligheden som konflikten omhandler. Hvis vi derfor ikke gider hinanden, må vi vente til ungerne er 2 år, og så tage snakken derfra.

  Vi har både en 10årig og så fik vi for ca 1 år siden tvillinger. Både ved første barn og ved de 2 sidste har vi sørger for at aflaste hinanden. Måden hvorpå vi gør det og har gjort det, er ved at den ene part er børnefri fredag eftermiddag -> lørdag middag, hvortil den anden part er børnefri lørdag eftermiddag -> søndag middag. Det er guld værd at have noget egentid at se frem til når hverdag med børn rammer, hvortil man pludselig bruger de fleste vågne timer på at være tjener i eget liv. Jeg bruger oftest denne friaften på at tilgodese sociale behov, se film eller game med venner, eller anden hvor jeg fysisk forlader hjemmet. For mig betyder dette frirum at jeg kommer retur og har lyst til at bruge tid på ungerne, frem for at jeg kører træt i familielivet og konstant er brugt / kører på halvt blus. For ja, børn er nogle små svin og de kræver en masse arbejde
  Sørg ligeledes for at tilgodese egne og partnerens behov (sociale, søvn, seksuelle, ….). Når i som forældre ligeledes er gode ved hinanden og sørger for at den anden part er glad og tilfreds, så gør det samarbejdet så meget nemmere.

  Ender det med søvnløse nætter osv, så aftale evt at skiftes til at tage nætterne. Det gjorde vi ift. tvillingerne. Søvnmangel er noget møg, men når man ved at man i hvert fald får en hel nats hvile hver anden nat, er der lys for enden af tunnelen (lidt samme princip som 1x friaften /sove længe pr. uge).

  Ift. indkøb af ting, så kan jeg anbefale en slyngevugge. Den var for os guld værd.

  GLHF med det

  http://konsolting.blogspot.com/

  #7
  VampiricEye
  Rusher
  • 3669 Indlæg
  Offline

  Vi døjer pt. med en værre diva/tudefjæs lillebror, så mit bedste råd må være at nøjes med at få et enkelt barn. Nuj, vores liv ville være nemt lige nu, hvis vi kun havde vores 3-årige datter.:D

  Nintendo Influencer

  På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

  På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

  #8
  trace
  Rusher
  • 139 Indlæg
  Offline

  Forventnings afstemningen er det vigtigste.
  Er du oppe om natten når der ammes og skiftes ble? Overtager du efter arbejde så kæresten får lidt fri? Og bytter i over når du går på barsel?
  Spørg til hvad kæresten har brug for, ift aflastning engang i mellem. Husk at byture de første mange måneder er umuligt. Mange kvinder føler at deres krop bliver totalt overtaget af ungen – så fri til st gå/løbe en tur etc er guld værd.

  Der er ikke tid til at venner, familie, kæresteforhold, arbejde, hushold, fritid kører på samme niveau som før.
  Så hvad skærer i på?

  Børn bliver sjovere som tiden går – ved 2,5 år sker der det at det holder op med at være kedeligt/hårdt og mest bare hyggeligt.

  Og fortvivl ikke hvis du ikke bare knus elsker babyen fra start. Med mine tre børn er det først kommet lidt senere

  Og tillykke!

  #9
  JamesPond
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 142 Indlæg
  Offline

  Hej alle, jeg siger mange tak for lykønskningerne. Super med de gode råd, vi tager det også forholdsvis roligt
  Kom til at tale med en ven omkring barnevogn og klapvogn, de har et barn på 1år og har stort set ikke brugt barnevognen og mente det var spild af penge. På den anden side har jeg min søster der dog mener at en barnevogn stort set ikke kan undværes.
  Hvad er jeres erfaring?

  Men ja går og nyder tiden nu, inden at det snart går løs

  #10
  Steadi
  Rusher
  • 329 Indlæg
  Offline

  #9 – vi har brugt vores barnevogn flittigt, og i en alder af 2 år bruger vi den stadig i weekenden.

  #11
  Memorianx
  Rusher
  • 256 Indlæg
  Offline

  #9 det kommer helt an på hvad i vil bruge den til, til vores første havde vi en barnevogn (Trille med langt liggemål) som hun sov i på altanen og vi så havde med på diverse ture osv. Vi købte så en billig paraply klapvogn til små turre hvor vi ikke gad have den store vogn med og hvor vi ikke forventede hun skulle sove en længere lur.
  Da nummer 2 kom var barnevognen godt slit, så nu stå den kun her hjemme på altanen og hun sove alle lurer her hjemme i den, vi har så købt en god klapvogn(Baby jogger) som også er god at ligge så den har vi med til alt duen for huset.

  Generelt vil jeg anbefale at købe en god af den ene, og så finde en billig/brug af den anden afhængig af hvor i gerne vil bruge hvad.
  Fordelen ved en barnevogn er at de typisk ligger bedre i den, og de er lidt mere skærmede for vind og vejr, men de er lidt et skrummel at have med ude. De kan sagtens siden op med en pude bag sig, men de vikler sig rundt i selen og kan ikke se alt grundet høje kanter og kalechen.
  Fordelen ved en klapvogn er omvendt at de sidder meget bedre i dem og har bedre udsyn, de ligger godt nok men de kan være ret åbne specielt når det bliver koldt.

  Langt det meste kan købes brugt, og kender i nogen der har børn et halvt til et helt år ældre kan i få en masse specielt tøj.
  Højstole vil jeg specielt gå efter at købe brugt, en tripp trapp stol koster fx 1300 fra ny og fåes til omkring 300 brugt (og kan sælges videre igen) de kan næsten ikke slides op

  #12
  suckerulez
  Rusher
  • 5 Indlæg
  Offline

  Stort tillykke!

  I skal koncentrere jer om 4 områder!

  1. Autostol (få professionel rådgivning)
  2. Barnevogn eller kombivogn – kommer an på behov (og eller bilstørrelse)
  3. Soveplads – Tremmeseng eller Side-by-side vugge
  4. Pusle/pleje = puslehynde og badekar

  Kig evt. på nogle startpakker som disse: https://www.paperturn-view.com/da/nskebrn-a-s/startpakker-2021-nskebrn?pid=NTE51372&v=13.4

  Jeg har 3 børn + 1 barnebarn og har rådgivet kunder i over 15 år. Spørg gerne.. Der er så mange faldgruber, også hvis man vælger brugt! Fx. skal du være max. opmærksom på autostole har begrænset levetid! Tripp Trapp højstolen skal/bør være en nyere model, da der ellers ikke kan komme fx. bøjle/skråstol/bakkebord mv. på stolen! Har så mange kunder der laver så mange fejlkøb – nogle trælse, men også nogen der er dødsbringende! (autostol)

  Søren/ØnskeBørn Aabenraa & Sønderborg

  #13
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  Mød lige det lille bæst først – tag den derefter! I kan være “heldige” og så funker’ hun/han/den bare.
  HVIS(ikke når) der så måske er noget…så kan man ty til bøger etc.

  PS. den der med at lade fosterfedtet være..øh? De par stykker jeg var med til – var der slet ikke nok – til at “gemme”??
  ..er derfor med på, at bruge dét. INDEN det bliver harsk efter dage+

  #12 Du lyder allerede for gammel til at – sætte dig ind i/huske: Første gang!?? Jeg havde sgudda’ ikke bil første gang, anden gang…alle gange! (undskyld?)

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  • Dette svar blev ændret 2 år, 6 måneder siden af StultusX2.
  • Dette svar blev ændret 2 år, 6 måneder siden af StultusX2.
  #14
  Steadi
  Rusher
  • 329 Indlæg
  Offline

  En del supermarkedskæder har forresten gratis babypakker, som man skal bestille på forskellige måder. Indholdet varierer lidt, og måske er der ikke brug for alting, men gratis vådservietter og lidt bleer er aldrig en skidt ting (når man nu faktisk skal bruge sådan noget).

  #15
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  #14 +1 YAY! Har de stadig den slags? Den slags skal man selvfølgelig nuppe…med mindre man er ved muffen og alt er perfekt!

  Så er der lige det med økologiske bomuldsbleer aka stofble*(med økologisk rispapir indlæg) DET ER IKKE altid noget alle bebser kan magte! Har selv været heldig! Aldi-bleer gav mindre rød-røv end de klassiske mærker.

  *for naturens skyld!

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #16
  Paybacktime
  Rusher
  • 959 Indlæg
  Offline

  #15 Købte også i Aldi. Stort set ingen forskel og markant billigere end diverse mærkebleer.

  I ain't got time to bleed

  #17
  Kenkari
  Moderator
  • 2732 Indlæg
  Offline

  Jeg har heldigvis undgået den fælde, men den ting jeg har lært af folk omkring mig som ER faldet i den fælde. Vådservietter. Køb det gerne i bulk hvis du kan.

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #18
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  #17 Okay. Hvilket mærke, skal man så købe MANGE af?

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

  #19
  Steadi
  Rusher
  • 329 Indlæg
  Offline

  #17 – særligt i øjeblikket, hvor der lader til at være vådserviet-mangel.

  #20
  Kenkari
  Moderator
  • 2732 Indlæg
  Offline

  #17 – særligt i øjeblikket, hvor der lader til at være vådserviet-mangel.

  Aner bananer.. Bare køb mange!

  "Arguing with retards is like playing chess with a pigeon: No matter how good I am at chess, the pigeon is just going to knock over the pieces, crap on the board and strut around like it's victorious"

  #21
  StultusX2
  Rusher
  • 2003 Indlæg
  Offline

  #17 – særligt i øjeblikket, hvor der lader til at være vådserviet-mangel.

  Aner bananer.. Bare køb mange!

  SÅ-så! DE SKAL vel være Øko+/Biologisk nedbrydelige?

  Hvis tvivl? At spørge dem fra fælderne?

  My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
  En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

Viser 21 svar - 1 til 21 (af 21 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...