Forside Fora Off-topic Anskaffe kat – tanker, tips og tricks?

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
  • Oprettet af
    Emne
  • #0
    Steadi
    Rusher
    Offline

    Rushers!

    Fruen og jeg har igennem noget tid snakket om at anskaffe en kat. Vi er begge opvokset med kat, og nu hvor vi selv har fået afkom (2 år, er glad for katte), så snakker vi oftere og oftere om en kat.

    Hvis man kan lide dem, så er katte hyggeligt selskab (hvis velopdragne), relativt selvkørende og, imo, en god måde for børn at lære at omgås dyr. Særligt effektivt til at finde ud af hvornår, at dyr IKKE vil omgås

    Vi har 120 m2 hus beliggende på en ret normal forstadsgrund, aka ca 700 m2, i en ret normal forstad.
    Vi har ikke planer om, at det 100% skal være en indekat. Den får en kattelem. Vi kan ved selvsyn konstatere, at der er andre kattefamilier i området.

    Jeg tænker ikke, at jeg er eneste rusher, som går eller har gået med katte-tanker… Hvad endte du/I med?

    Der tilbydes fra tid til anden killinger på den lokale facebook, men er det bob-bob, hvis moren/søskende bor i nærheden?

    Anyway, lad mig høre forslag og gode råd!

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 81 i alt)
  • Forfatter
    Svar
  • #1
    Emilsa
    Rusher
    • 1121 Indlæg
    Offline

    #0 – Hvis det er en killing i får fat på fra nogen som ligger inde med killinger, så inspicer lige om dens røvhul ser ordentligt ud, for det er rimelig nedern for jer hvis den har (eller er på vej til at få) en prolaps eller hvad det hedder – og dens tarme begynder at komme ud. Det er slet ikke ualmindeligt hos katte og hvis man nu får en killing ind og knytter sig til den, så er det pænt nedern at skulle have den aflivet.

    I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

    #2
    Nioxic
    Rusher
    • 414 Indlæg
    Offline

    Jeg tror ikke du skal bekymre dig om katten “flytter ind” hos en nabo lidt nede ad vejen. men sørg for øre-mærke og evt halsbånd med kontaktinfo, så burde det gå.

    Jeg vil ikke anbefale det bliver en indekat, hvis det var i tankerne. Kattebakken stinker, kattehår OVER DET HELE.. det er simplethen så ækelt. Min kæreste har en indekat i hendes lejlighed og jeg kan ikke lide at være der – pga kattelugt og hår. Heldigvis er soveværelsesdøren heletiden lukket – så der er da 1 safe-haven.

    Anyways, en kat er en glimrende idé, hvis i har tid til at opdrage den og sørger for at børnene er med på det koster noget arbejde (fx at gi den vand – det burde en 2 årig snildt kunne klare)

    #3
    knaseren
    Rusher
    • 125 Indlæg
    Offline

    hunde stinker også og lægger NOGET mer hår over alt.

    #4
    Steadi
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 329 Indlæg
    Offline

    #1 – jeg var slet ikke klat over det med prolaps, det har jeg i tankerne, tak!

    #2 – 100% indekat har vi aldrig tænkt. Mad og drikke indenfor, men så ellers en kattelem, så resten kan ske udenfor.

    Hvor den må opholde sig indenfor er vi ikke nået til – men sove hos os eller ungen var ikke min første tanke, men man er vel blevet blødere med årene, sååå…

    Chipning og neutralisering vil vi helt klart sørge for.

    Jeg kan forstå, at det svinger fra husejer til husejer om besøgende katte er en glæde eller ej, men igen, vi ville ikke være de eneste med kat, som går udenfor.

    #5
    Sever
    Rusher
    • 3 Indlæg
    Offline

    Sørg for at få killingerne et sted fra hvor børn har håndteret dem. Og ikke en tilfældig gårdejer hvis omstrejfende semivildkat har killinger i laden.

    Vi fik det tip da vi selv overvejede at få en kat og har 2 børn på 5 og 8 år. Fik killing fra et sted hvor børn havde nusset om dem og slæbt rundt på dem de første 12 uger af deres liv.
    Jeg tror det har meget at skulle have sagt for vi har en kat nu, der elsker vores børn og os også for den sags skyld. De kan slæbe den rundt og ligge med den på sofaen og den er simpelthen den største kælepotte der kommer når man kalder. Den er næææsten en hund men kan passe sig selv så man ikke er afhængig af, at skulle hjem om aftenen f.eks.

    Skal siges, jeg er faktisk vokset op med hund og er 100 % hundemenneske og skal også have en hund en dag. Men det var godt nok en øjenåbner og se hvor tæt knyttet katte faktisk er til deres familie. Har altid set dem som et alt for selvstændigt dyr der bare kommer for at få mad.

    #6
    Steadi
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 329 Indlæg
    Offline

    #5 – medmindre der lige kommer et killing til overs i den lokale fb-gruppe, så tror jeg, at vi må se mod et kattehjem/internat.

    Jeg tænker ikke, at killingerne har rendt rundt omkring børn i deres første uger?

    #7
    SturmWolfDK
    Rusher
    • 562 Indlæg
    Offline

    #0
    Jeg har kun ét forslag/råd: Få en hund i stedet. I’m a dog person

    Ej det er fair nok at I gerne vil have en kat, men den eneste erfaring jeg har med katte, er dem jeg fanger og kører hen til min lokale dyrlæge, som så tager sig af dem, alt efter om de er chippet, eller er vildkatte.

    Jeg ved ikke hvorfor, men nogen mennesker har en tendens til at efterlade deres katte når de flytter, hvorefter de så bliver områdets problem at døje med. Så hvis I skulle blive trætte af den, så please afleverer den på et internat i stedet, så den kan komme hen til nogen som gerne vil have den.
    Det samme gælder for kattekillinger. Jeg har før på gåture fundet papkasser med kattekillinger i, som er smidt et eller andet sted. Et menneske der kan få sig selv til det, er ret syg i bøtten efter min mening.

    Vildkatte er noget forbandet lort at have rendende, særligt når man har fjerkræ. De overfalder gerne en kylling/høne og skambider den før de slår den ihjel, fordi de “leger” med den. (Jeg er meget træt af vildkatte, hvis du ikke har regnet det ud)

    #8
    StiX
    Rusher
    • 196 Indlæg
    Offline

    #5 +1
    Vi havde en kat som vi fik fra en lade da jeg var knægt. Ondskabsfuldt bæst!

    #9
    Jacques
    Rusher
    • 554 Indlæg
    Offline

    Jeg fik min bedste ven, Torben, sidste sommer. Han var blevet opfostret i en stor familie med børn de første 3 måneder af sit liv. Han var fra starten af enormt kælen, social, venlig, fjollet og livlig og det er han, her over et år senere, stadigvæk! Jeg tager mig også meget tid til ham og det har givet pote (høhø). Nu vi snakker om det, så har jeg faktisk lært ham både at sidde og give pote. Det gør han hver gang, han får en godbid. Vildt kært. Jeg er meget overrasket over, hvor meget en kat rent faktisk kan lære. Han har hjulpet mig igennem en rigtigt svær periode af mit liv med depression og angst. Hans tilstedeværelse har vitterligt været ren medicin for mig. Bedste beslutning, jeg nogensinde har taget.

    Og lige for at adressere deres lugt: Torbens kattebakke står ude på mit toilet i min lejlighed og jeg bruger sådan noget naturligt kattegrus lavet af træ. Der lugter overhovedet ikke i lejligheden. Mine gæster lugter heller aldrig noget. Og det er altså ikke fordi, Torben ikke kan finde ud af at lægge en ordentlig dej, der voldstinker…! Så umiddelbart intet problem. Jeg er dog enig i, at der er hår overalt. Jeg løser det dog med fnugruller og en særlig striglehandske, der er højst effektiv. Held og lykke. Giv katten bunker af kærlighed og du vil absolut ikke komme til at fortryde, at I anskaffede jer den.

    Bye with a warmly hugs

    • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af Jacques.
    #10
    Djernis
    Rusher
    • 71 Indlæg
    Offline

    Ifølge Mark- og vejfredsloven skal du holde en kat på egen grund, så jeg vil foreslå at i enten bygger en voliere eller træner katten til at blive “luftet” i en sele som 2 af vores naboer gør. Man kan også få sådan nogle “rulle” dimser man kan montere på hegn så når katten prøver at hoppe over hegnet så kan den ikke få hold i toppen af hegnet og “falder” så ned i haven igen.

    Vi har selv haft katte der også kom og gik som de ville, skulle vi have kat igen ville det blive en kat der ikke forlod grunden, vi har prøvet at miste en kat der så dukkede op 11 år senere fordi en ældre dame (det gik rygterne ihvertfald på) havde taget den ind og så besluttede sig for at beholde den selvom den var øremærket og havde halsbånd sidst vi så den. Vi gik ud fra den var blevet kørt ned eller taget af ræven. Så det var lidt en overraskelse at blive ringet op af et internat og få at vide vi skulle komme og hente vores kat…

    Fordele ved en ren udekat: De bruger ikke kattebakken nær lige så meget, man kan have døre og vinduer stående åbne i sommervarmen uden at skulle have en netdør sat i, den kan rende ind i folks huse og den kan fange mus/rotter hvis man har dem i skuret/garagen/laden.

    Ulemper ved en udekat: Naboer kan blive sure hvis katten render og skider i deres bede eller sandkasser, man bekymrer sig hvis katten ikke er kommet hjem til aften som den plejer, folk kan finde på at fodre den hvilket kan resultere i en kat med dårlig mave (vi har lige haft et surt opstød på facebook fra en gut der ikke ville have folk fodrede hans kat netop pga. dette men katten skulle jo have lov til at gøre som den ville), den kan spise ting fra affald = samme problem, der er folk der kan finde på at lægge gift ud til rotter og katte, folk kan finde på at tage din kat indenfor og have den boende der, den kan komme op og slås med andre katte især hvis den er ude om natten (larmer ad h til) og sikkert andre ting, der har også været folk der har set sig sure på katte i området hvor de bor og indfanget kattene og kørt dem langt væk så de ikke kunne finde hjem.

    Hvis i beslutter jer for at have den som udekat, så køb gerne et par ekstra halsbånd og have liggende i reserve, et halsbånd til kat skal kunne løsrive sig så katten ikke bliver kvalt på vej gennem eller over et hegn, og det resulterer så gerne i at den kommer hjem uden halsbåndet en gang imellem.

    Mht. kattelem så er det også en ide at overveje om i skal have en af dem med magnet/elektronisk lås så det kun er jeres kat der kan komme ind/ud, vi havde uden til at starte med og efter at have jaget 4 fremmede katte ud hvoraf 2 af dem mente de skulle strinte indenfor så blev der skiftet kattelem. Dengang var det med en lille magnet på halsbåndet, men mener du kan få nogen idag hvor den kan aflæse microchippen i katten.

    Kattebakken er der sådan set frit valg på, vil anbefale at købe en med en dør/låge så når katten graver lidt så ryger der ikke for meget ud over kanten, en lille “dørmåtte” foran kattebakken med riller i hjælper også på at det ikke lander ud over det hele.
    Kattegrus er det vigtigt at få noget der klumper godt og holder lidt på lugten også, dog uden at være parfumeret da det ikke hjælper og kan give allergiske reaktioner, vi brugte Vitacraft Compact Ultra Classic og var rigtig godt tilfredse med det.

    Et godt kradsetræ er også en god ide, så går det ikke lige så meget ud over møblerne, og hvis man køber et af de høje der kan spændes mod loftet så har katten også lidt at klatre i og et sted at kunne være i fred hvis den synes den skal have en pause fra børn f.eks.

    Væn katten til at blive børstet og måske endda at få et bad i ny og næ fra den er lille, så slipper i for at skulle slås med katten og få masser af sår på armene når katten stritter imod selvom den er smurt ind i et eller andet snask.

    #11
    Emilsa
    Rusher
    • 1121 Indlæg
    Offline

    Hvad er folks navnekonventioner mht katte?

    Vi har Gulkat, Gråkat, Sortkat, Blegkat, Mini Monster, Bette gulkat, Mia, Missemor og Hr. Pil… Jeg fik en hunkat af nogen og hun var gravid – viste det sig, derefter var jeg ikke lige hurtig nok til at få hende snørret sammen, så befokningen steg. Tilgengæld har jeg ikke noget rotteproblem længere.

    I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

    #11
    Djernis
    Rusher
    • 71 Indlæg
    Offline

    #10 Vi har gennem tiden haft Luna, Pjevs, Speedy, Basse, Pjuske, Leo og Lucifer

    #12
    Emilsa
    Rusher
    • 1121 Indlæg
    Offline

    #11 – Vi havde en hund der hed Pjevs i gamle dage, dens mor hed Pjok

    I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

    #13
    Djernis
    Rusher
    • 71 Indlæg
    Offline

    #11 Det er også gode navne! Pjuske var en Maine Coon (lidt lille iforhold til hvor store de ellers bliver) og Lucifer var måske enten Maine Coon eller Norsk skovkat.

    Vores hunde har heddet Simba, en hvid Golden Retriever og så hedder vores Welsh Corgi Cardigan Valde, når han skal skældes ud for sjov for at gejle ham lidt op så hedder han “ValdeMAR!”

    #14
    kasperkaal
    Rusher
    • 115 Indlæg
    Offline

    Som 100 procent crazy catlord vil klart anbefale at adoptere fra Dyreværnet. Så er alt også ordnet med vacciner, neutralisering, chipning osv.

    Og få også en forsikring på krabaten. Det kan betale sig i længden.

    Ellers har der allerede været mange gode råd i tråden allerede.

    • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af kasperkaal.
    #15
    StultusX2
    Rusher
    • 2003 Indlæg
    Offline

    #14 Hvorfor en forsikring?

    My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
    En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

    #16
    kasperkaal
    Rusher
    • 115 Indlæg
    Offline

    #15: Hvis det er en indekat er det måske 100 procent nødvendigt, men udekatte vil uundgåeligt ende med at skulle til dyrlægen med et eller andet, og det bliver hurtigt dyrt, hvis man ikke har en forsikring.

    #17
    Steadi
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 329 Indlæg
    Offline

    #15 – min første tanke var forsikring til dyrlægebehandling?

    #10 – jo, ja. Der er selvfølgelig mark- og vejfredsloven… Lufte kat i sele kommer med 99% sikkerhed ikke til at ske. En af “fordelene” ved kat fremfor fx hund er netop, at den er mere selvstændig. Så næsten hellere undvære.

    Jeg er vokset op med katte, der havde fri adgang til udenfor, men stadig spiste, sov og hang ud indenfor. Så jeg har oplevet min omgang af kat kørt ned af lastbil, kat løbet væk og fundet igen (dog inden 11 år) og kat kørt halen af (men overlevet). I min verden er det en del af risikoen ved at have kat.

    Jeg vil i hvert fald have svært ved at have en kat, som skal luftes eller kun kan bevæge sig i et voliere (som vel er noget fuglenets-agtigt, som den kan lukkes ud i?)

    Kattelem bliver helt klart med en form for adgangskontrol. Vi har allerede en kat fra nabolaget, som forsøger at markere dets territorie hos os, så den kunne nok sagtens finde på at rende indenfor og fx spise, hvis den kunne slippe afsted med det.

    Er der faktisk nogen, som har oplevet klager fra naboer over fritgående katte? Jeg er nok bare præget af min opvækst, men kendte og ukendte katte på besøg er ikke et større problem i min optik…

    • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af Steadi.
    • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af Steadi.
    #18
    StultusX2
    Rusher
    • 2003 Indlæg
    Offline

    #15: Hvis det er en indekat er det måske 100 procent nødvendigt, men udekatte vil uundgåeligt ende med at skulle til dyrlægen med et eller andet, og det bliver hurtigt dyrt, hvis man ikke har en forsikring.

    Ah! Nu er jeg med! Beklager er fra landet – noget med; katte dør og så er dét jow det.

    #17 +1 Du ved/kender jo det hele mht. kattebæst

    My TIE! My nimble coffin! Og det ér KUNS med Collector's CD-ROM 1995!
    En snarligt uddøende single Player med Logitech Wingman Extreme Digital 3D - der “skal tage sine piller og sætte sig ned bag i bussen”...

    • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af StultusX2.
    #19
    Jacques
    Rusher
    • 554 Indlæg
    Offline

    Jeg er helt enig i, at en forsikring til katten er en ultragod ide!! Hold nu op, det har sparet mig mange penge…! For 100 kr om måneden er det godt nok det værd.

    Bye with a warmly hugs

    #20
    Djernis
    Rusher
    • 71 Indlæg
    Offline

    #17 Jep har selv oplevet klager fra naboer der var trætte af at katten/kattene sked i deres bed eller sandkasser hvorefter vi holdt kattene inde indtil de blev aflivet af pga. alderdom eller sygdom, hvorfor jeg netop skrev det ind som en ulempe også

    Og efter vi er flyttet har jeg også hørt en del brokke sig over fritgående katte, vi har dog ikke kat længere selv, men der er rigtig mange der er trætte af at katte løber rundt i deres haver og jagter fugle/skider hvor de vil. HVilket også er grunden til at skulle vi have kat igen så ville det blive en indekat med voliere.
    Vi fik vores Maine Coon fra en avler der havde en god stor voliere med lidt træer og beplanting sat på siden af huset og så en kattelem i et vindue så kattene kunne gå derud, det fungerede ganske fint for hende.

    Grunden til man som katte ejer (efter min mening) ikke hører så megen brok er at det kan være svært at finde ud af hvor katten hører til hvis bare man bor på vejen ved siden af, og fanger man katten og den ikke er aggressiv og man kan håndtere den så er det jo kun på et internat/dyrlæge man kan finde ejeren. Og bliver den først indleveret der så får du et opkald plus en evt. opkrævning for “pasning” hvilket sagtens kan gå hen og være en 500,- hvis ikke det dobbelte.

    Der var også en gang hvor det var helt normalt at hunde løb frit inde i byen, det ser man jo heller ikke mere medmindre det er en gårdhund, men det er en svær kultur at ændre på det med at katte løber frit, specielt når man kan få en killing smidt i nakken så snart den lokale bonde har fået killinger fordi de ikke fik steriliseret katten. Tror vi gav 8.000,- for vores Maine Coon, men han rendte frit alligevel fordi “det var jo sådan det var” selvom han jo var et kæledyr på lige fod med vores hunde.

    Og som de andre siger så er en helbredsforsikring på katten (eller hudnen for den sags skyld) godt givet ud, den vi har på hunden har tjent sig selv hjem

    • Dette svar blev ændret 2 år, 9 måneder siden af Djernis.
    #21
    Steadi
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 329 Indlæg
    Offline

    #20 – vi havde snakket om at lodde katte-stemningen hos vores nærmeste naboer i første omgang.

    Den kan selvfølgelig bevæge sig længere, men hvis de nærmeste er ok med kat, så er det i hvert fald på plads.

    Voliere har jeg svært ved at se være en mulighed på vores hus – og egentlig tænker jeg også det er lidt synd for katten medmindre, at man indhegner halvdelen af haven?

    #22
    Djernis
    Rusher
    • 71 Indlæg
    Offline

    #21 Altså en kastreret hankat har et territorie på op til ca. 2 km fra dens hjem så hvis du vil være på den sikre side så må du ud og stemme dørklokker
    Er den ikke kastreret så er det op mod 20 km, hvilket jeg synes er vildt, de 2km er der også en del der bliver overrasket over det er alligevel en del husstande de kan besøge.

    Voliere er ikke altid en mulighed nej, den hende avleren havde var vist omkring 4×5 meter (måske mere) og hendes katte havde ingen problemer med at være begrænsede til den. Men tror sagtens man kan “nøjes” med størrelse drivhus på 10 m², måske endda mindre såfremt der er nok ting til aktivering, men jeg ville nok ikke gå under den størrelse netop fordi jeg også ville mene der skulle være ordentligt med plads.
    Har man hegn rundt om hele haven er det s’føli noget nemmere da man så bare kan investere i “pet rollers” til at montere på toppen af hegnet, det koster dog en god del, men kan huske at et internat i Frederikshavn vi fik et par katte fra havde et vinkeljern monteret på hegnet og så 4-5 vasketøjssnore spænd ud ovenpå dem og det fungere også for hende, dog kunne man godt få lidt KZ-lejr vibes af haven, har også set andre snakke om trådhegn der så bliver vinklet i ca. 70° ind mod haven så katten ikke kan klatre over. Men har man hæk hele vejen rundt så skal man jo til at banke pæle i og montere hegn i hele højden for at være sikker på at katten bliver inde i haven.

    Tænker det er et spørgsmål om tilvænning, en killing der er vant til at være indekat og komme ud i ny og næ i sele plejer ikke at sidde og skrige på at komme ud, hvorimod en udekat gennem 10 år skal igennem noget tilvænning og man skal holde øje med den ikke smutter med ud når man selv skal ud. Det var vi selv igennem over en ca. 3-4 måneder da vi besluttede os for at holde vores inde i sin tid. Men de accepterede da at være indekatte alligevel og vi mærkede efter tilvænningen ikke en negativ forskel på deres adfærd, tværtimod blev de mere sociale og ville oftere komme hen for at blive nusset.

    Der er tonsvis af muligheder men fælles for dem alle er at det sagtens kan blive enten lidt dyrt eller komme til at få huset/haven til at se rodet ud eller i værste tilfælde ligne en rocker/nazi borg.
    Det kommer også meget an på, som du selv er inde på, hvordan ens hus og have er indrettet, har man lige så meget forhave som baghave så er det jo begrænset hvor meget plads man har til en voliere, eller hvis man har en af de grunde hvor haven lige er stor nok til en trampolin og en grill så er det svært.

    Jeg er ikke vokset op med kat, men da jeg flyttede sammen med min kone i sin tid havde hun 2, og det udviklede sig så til at vi på højdepunktet havde 4 katte og vores Golden Retriever og Corgi, så der var dyr nok i huset Eneste tidspunkt jeg har haft problemer med andres katte var da der var en der blev ved med at komme ind i vores hus (døren til haven stod åben), på 3. gangen fik vores Corgi næsten fat i den og vi så den ikke efterfølgende, og så da svigerforældrenes kat besluttede sig at jagte vores høns, vi boede i rækkehuset i nr. 26 og de boede i nr. 22, hvorefter vores Corgi fandt ud af at katten hed Anthon (fordi vi s’føli kaldte på katten for at få ham til at stoppe), så selv idag 8 år senere kan vi ikke sige navnet Anthon uden han begynder at puste sig op og vil til at jage en kat væk, han lærte hvordan hønsenes “alarm kald” lød og så snart de lavede den lyd så rendte han ud i haven for at beskytte dem.

    #23
    Steadi
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 329 Indlæg
    Offline

    #22 – Fruen var ikke modtagelig overfor ideen om et voliere, så det bliver enten sele, ingenting eller ingen kat

    #24
    Steadi
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 329 Indlæg
    Offline

    #22 – Faldt lige over den her side med eksempler på indhegning til katte, https://www.katteindhegning.dk/.

    Jeg må sige, at overraskende mange løsninger ligner noget fra et statsfængsel

    #25
    knekker
    Rusher
    • 863 Indlæg
    Offline

    #24 Mine forældre har nogle katte fra nabolaget som dukker op af og til, den får endda lov til at komme indenfor. Hvis naboerne klager, så tag hellere snakken med dem, hvorfor det at der ligger lidt lort i deres bed, egentlig er et problem. Er det fordi naboen gerne vil kunne ligge og rulle i deres bed, eller er de bare generelt meget sart?
    En kat er et ude dyr der selvfølgelig skal have lov til at vandre rundt i området. Jeg synes du skal se bort fra #22‘s anbefaling om at holde det inde i et fulgebur. Og de folk som vælger at få en indekat, er godt nok nogle egoister. Tænk at man er villig til at se fuldstændig bort for dyrets egne velbefindene og naturlige behov, blot fordi man gerne vil have et dyr til egen underholdnings skyld? Samme kan siges om folk som holder fugle i fuglebur, altså fugle som har behov for at sprede deres finger og flyve rundt i naturen over flere 100 km afstand. Det er idioti og egoisme uden lige.

    #26
    FedeAnderzen
    Rusher
    • 28 Indlæg
    Offline

    VI har haft katte i årevis og har pt 3 stk.

    Hvis du skal have kat og i ikke er så meget hjemme så overvej at få mere end en, de har stor glæde af hinanden. Vi har både haft enkelt katte og søskende af flere omgange og det er klart når vi har flere, at de virker til at trives bedst.

    Når vi har dem fra små af, kommer de ikke udenfor de første måneder, men skal bruge kattebakke inde. De har heller ikke adgang til hele huset fra start af. Langsomt lukker vi så mere op så de kan gå over det hele og kattelemmen åbnes, men kun så de kan gå ud af den. På den måde undgår vi at få “gaver” om natten.
    Når de er begyndt at rende meget ude og besørge i havenn, flytter vi bakken ud i udhuset. Vi har aldrig katte der skider eller pisser inde, de går troligt ud hver gang, også selvom de skal vente ved døren på at komme ind igen.
    Vi fodrer dem med tørkost inde i køkkenet morgen og aften, og kun den mængde de skal have pr døgn, dette gør at de kommer hjem til spisetiderne og ikke løber for langt væk.

    Vores katte render dog stadig over til naboen som har det med at skde vildkatte, men han har en gang fanget en af vores i en fælde og så lige givet den med vandslangen før han lukkede den ud igen. Der gik længe før den løb derover igen.

    #27
    Steadi
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 329 Indlæg
    Offline

    #25 – det var egentlig også en tanke, som jeg gik med. Og vi ved, at der i forvejen render katte rundt i nabolaget – ellers er det i hvert fald nogle mærkelige lorte, som jeg finder i bedene engang imellem

    #26 – vi havde pudsigt nok et par katte, da jeg var barn, som var brødre. Og det fungerede aldrig helt. Den ene slappede først rigtig af, da den anden løb væk.

    Vi er hjemme næsten hver dag (hej til andre småbørnsforældre :)), så selskab tænker jeg ikke bliver et problem.

    Lyder som om, at I har langt til nærmeste nabo?

    #28
    SapowiTz
    Rusher
    • 58 Indlæg
    Offline

    Ville også ignorere det med pligten til at holde dyret på egen grund! Har engang haft 2 søskende katte med ubegrænset adgang i det fri. De var begge hunner og steriliseret så de gik aldrig længere end 2-300 meter væk.
    Har ikke katte idag, men synes det er hyggeligt når jeg opdager en ninja i haven i ny og næ! Har aldrig i mit liv set katte-lort som et problem, men derimod flyder der med hundelorte på alle stier man vælger at gå på… og ejerne er gerne de værste når det kommer til klager over kattelortene.. suk!
    Og seriøst… man er virkelig et lavt lavt menneske hvis man bliver harm over en fri kat! Den gør jo ikke nogle fortræd, men passer bare sit eget.

    Mht til tips og råd.
    En steriliseret hunkat skulle eftet sigende være langt mere forsigtig end en hankat.
    Vi boede ud til en stor hovedevej og kattene var ude hele dagen i normal arbejdstid. Ingen blev kørt ned og de holdt sig generelt væk fra vejen… hankatte skulle være tæmmelig ligeglade og af den grund ryger der vist flere på den konto!

    #29
    Noize
    Rusher
    • 175 Indlæg
    Offline

    køb en lille hund ala en terrier. smider ikke mange hår og er ca samme størrelse som en stor cat. En kat er sin egen og vil altid vøre det, en hund er en del af familien og mere knyttet til sin menneske familie end selv sin egen race..
    hundes måde at bonde til en menneske familie er virkelig et fascinerende fænomen.

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 81 i alt)
  • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...