Forside Fora Politik/Samfund Coronavirustråden version 2 Svar til: Coronavirustråden version 2

#795
mayday-rewire
Rusher
  • 186 Indlæg
Offline

Vaccinerede smitter, dog mindre, i det her eksempel er forskellen helt vilde 13% point!:

“Flere nye studier viser, at vaccinerede individer er fuldt ud i stand til at sende smitten videre. Eksempelvis har forskere i en periode fra september 2020 og et år frem fulgt 602 individer, som boede sammen med coronasmittede i West London og Bolton.

Selvom smittebærerne var vaccineret og i nogle tilfælde ikke engang udviste nogen symptomer, smittede de 38 procent af de ikkevaccinerede medlemmer af den samme husholdning. 25 procent af dem, der var vaccineret, blev også smittet ifølge studiet, som netop er blevet offentliggjort i det lægevidenskabelige tidsskrift The Lancet.”

Vaccinerede har lige så meget virus i kroppen som uvaccinerede:

“En anden overraskelse i den engelske undersøgelse var, at de vaccineredes virusbelastning – hvor meget virus der er i en given mængde kropsvæske – nåede lige så højt op som hos uvaccinerede.”

“Et lignende resultat fremgår af en undersøgelse af spytprøver fra hundredvis af coronapatienter i to områder af Californien mellem juni og august i år. Ifølge resultaterne, som foreligger i en endnu ikke fagfællebedømt rapport, var der ingen signifikant forskel mellem vaccinerede og uvaccinerede i virusbelastningen, når den var højest.”

Dog i kortere tid, da immunresponset er stærkere, hvilket bidrager til et højere selektionstryk end uvaccinerede:

“»Hos en vaccineret person sker der det, at immunsystemet meget, meget hurtigt svarer igen med et virkelig, virkelig stærkt forsvar, som er mange gange mere effektivt end den naturlige immunitet hos uvaccinerede,« siger han.

»Selvom virusbelastningen en overgang er lige stor, mindskes den meget hurtigere hos de vaccinerede. Det indsnævrer drastisk det vindue, hvor de kan smitte andre. Så ideen om, at de er lige smitsomme, er simpelthen ikke korrekt.«

Ovenstående fordel, går så hen og bliver ligegyldig, når de vaccinerede ikke aner de er smittet:

“»Allerede nu vil jeg sige, at det er en pandemi, der både er drevet af de vaccinerede og de uvaccinerede, og vi vil i stigende grad komme til at se, at den primært er drevet af de vaccinerede,« siger hun, men tilføjer, at booster-doserne måske kan gøre en forskel.”

“»Det hører med i regnestykket, at vaccinerede i princippet kan være værre i forhold til at smitte, hvis de ikke føler sig særlig syge og ikke er hjemme i sengen med dynen over sig, for der er lige så meget virus i halsen på de vaccinerede syge som de uvaccinerede syge,« siger hun.

»Der er færre smittedage for en vaccineret, men hvis de smittedage er nogle, hvor du render rundt på gaden, så kan du i princippet smitte mere end den uvaccinerede, der ligger hjemme i sengen.« – Christine Stabell Benn

Sikke en gevinst!

Kilde:
https://www.weekendavisen.dk/2021-47/ideer/efter-stikket

Hvordan de her eksperter kan blive ved med at anbefale en så håbløs strategi, er over min forstand. Vi sikre både smitte, højt immunrespons, og højt selektionstryk, både i vaccinerede samfund, men også pga. virus udefra hvor 58% af jordens befolkning fortsat ikke er fuldt vaccineret.

Den perfekte kombination til flere varianter.