Forside Fora Off-topic Planke spisebord

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
  • Oprettet af
    Emne
  • #0
    JamesPond
    Rusher
    Offline

    Hejsa.

    Vi er på udkig efter at opgradere vores gamle spisebord til noget større.
    Vi har tænkt i retning af noget plankebord. Vores spisestue har lyse træplanker og tænker derfor enten:
    Et træplankebord i mørke farver, ellers alternativt kunne det også være lys plankebord men så enten med noget mørk tæppe under eller stole i farver.
    Er der nogle anbefalinger til hvad man skal kigge efter ved plankebord og hvad man skal være opmærksom på?

Viser 5 svar - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Forfatter
    Svar
  • #1
    Hell.on.earth
    Rusher
    • 31 Indlæg
    Offline

    Det kommer jo fuldstændig an på hvad priser og kvalitet vi taler om? Vi købte for et par år siden et plankebord ved kærbygaard.com som ligger ved Odense. Her udvalgte vi selv planker til bordet, farve/ knaster osv. Et RIGTIG lækkert håndlavet snedker spisebord, som firmaet leverede og samlede direkte i vores spisestue. Men kvalitet koster… Der kan helt sikkert findes alternativer, som er præfabrikeret.

    #2
    Martin
    Rusher
    • 13 Indlæg
    Offline

    Vi købte i 2021 et plankebord lavet i azobetræ med historik fra det nedlagte færgeleje i Halsskov havn, specielt lavet til vores behov. Vi brugte thors-design.dk som leverede og monterede. Jeg er enig med #1 i at kvalitet koster, men samtidig har vi så et bord der overlever os og bliver en gevinst/byrde for den/de der arver efter os 😉

    Edit: Bordet vejer i omegnen af 300 kg.

    Bordet ser nogenlunde sådan her ud: https://www.thors-design.dk/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fProducts%2fBorde%2fGaia%2fGaia-plankebord-moedebord-konferencebord-i-EddaStudio.jpg&width=1920&Height=2400&Crop=0&DoNotUpscale=false&format=webp

    • Dette svar blev ændret 1 år, 4 måneder siden af Martin.
    #3
    Nass
    Rusher
    • 537 Indlæg
    Offline

    Jeg kan supplere de andre kommentarer med en erfaring fra den modsatte ende. Jeg har købt et plankebord i Sinnerup fra serien Woodland. Det var sat ned fra ~17k inkl. til 7.800. Det er inkl. fragt og ben.

    Vi har været glade for det

    #4
    Gyldenglad
    Rusher
    • 27 Indlæg
    Offline

    Har som #1 også et bord fra kaerbygaard.com, mener det kostede 14.000 inkl. levering og opsætning. (Rettelse, det kostede 21.500)

    Det jeg har lært ved at have et plankebord, er at prisforskellen ofte ligger i bredden af de stykker træ som du sammensætter dit bord af. Hvis du køber et plankebord i f.eks. Jysk vil du måske opdage at din “planke” er sammensat af stokke, altså træstykker på måske 5 cm bredde der er limet sammen og skaber pladen. Prisen bliver markant dyrere, hvis du vælger at dit bord skal sammensættes af 2 massive plader, lidt mindre dyr hvis det 3 massive plader. Længden har også betydning for prisen, men ikke i samme størrelsesorden som bredden.

    Når du bestiller en plade fra masseproduktion, så er der ikke en garanti for at dine to (eller 3, 4 osv.) stykker træ er “spejlet” op mod hinanden, dvs. du kan få vidt forskellige nuancer og mønstre. Hvis pladerne er limit sammen i midten, så vil du oftere kunne se stregen hvor de er limet. Plader som er lavet custom, vil ofte komme fra spejlede stykker fra samme stamme.

    De stykker træ som ikke er bredde nok, mangler spejling eller har uheldige knaster vil typisk blive sendt i masseproduktion og ende i jysk, og derved er priserne på pladerne selvfølgelig billigere derude.

    Ift. om hvorvidt dine plader i midten skal limes sammen, eller om der skal være et mellemrum, så er det min anbefaling at de limes sammen. Der er ikke noget mere træls end skidt og madresten som falder i midterhullet af bordet, eller skidt som lægger sig ovenpå benene.

    Når det kommer til farve, så findes der forskellige sorter som selvfølgelig har naturlig farve, men meget af det kommer an på oliebehandlingen. Det gør sig mere gældende hvis du vælger en løsning fra et snedkerværksted. Det er f.eks. muligt at få en lysere træsort, som eg, til at være mørkere ved oliebehandlinger.

    Kæresten var ihvertfald meget vild med, at hun kunne gå og nærmest bestemme hvilke mønstre hun ville godkende, om der måtte være knaster eller ej, “kattepoter” og hvor mørkt træet måtte være. Så er der også overvejelserne om kant-finish, oliering, bentyper. Tror hun afviste 4-5 plader før hun fandt sit “match”, og så der er også noget oplevelse i at få snedkerlavet sin egen unikke bordplade.

    • Dette svar blev ændret 1 år, 4 måneder siden af Gyldenglad.
    #5
    JamesPond
    Rusher
    #0 Trådstarter
    • 163 Indlæg
    Offline

    Tak for de gode råd, havde egenligt tænkt omkring de 10.000 men kan godt ske vi skal se lidt nærmere.
    God info omkring detaljer med sprækkerne

Viser 5 svar - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...