Forside Fora Off-topic Nybygget hus

Currently, there are 0 users and 1 guest visiting this topic.
  • Oprettet af
    Emne
  • #0
    NightBreaker
    Moderator
    Offline

    Hejsa

    Vi går og tænker på at få bygget et nyt hus. Og jeg kunne godt tænke mig at høre, om der er nogle der har bygget med hybel eller huscompagniet, og om de har hyret en byggesagkyndig. Og ellers, bare høre hvordan det hele er gået. Er der noget der er kommet bag på en osv.

Viser 25 svar - 1 til 25 (af 25 i alt)
  • Forfatter
    Svar
  • #1
    Cancerman
    Head Rusher
    • 3426 Indlæg
    Offline

    Har ikke selv har bygget men kender folk der har bygge med Huskompagniet og Milton. Jeg ville nok gå med Milton.

    Jeg ville hyre en byggesagskyndig. Men nu er jeg også ekstrem kritisk. Men jeg har godt nok set noget klamp i de nybyggede huse.

    #2
    knekker
    Rusher
    • 1073 Indlæg
    Offline

    Man høre af og til om helt nyopførte huse der kort tid efter bliver inficeret af skimmelsvamp, simpelhen pga bygge sjusk eller at de bruger andet billigere materiale end det som var aftalt.

    At bygge nyt hus bliver din livs største investering, du skal ikke levne plads til at entreprenøren eller hans medarbejder skære hjørner af for at holde tidsplanen, eller hans eget budget i forsøg på at redde sin profit på projektet.
    Det kan måske virke som sure penge at hyre en ekstern person til at gå og holde øje med dem, men så slipper du altså for risiko for bygge sjusk og generelt stå tilbage med et ringere hus.

    Mhs til huskompaniet, så nægter de at have noget at gøre med huse som skal have kælder, da det komplicere projektet, og det passer ikke ind i deres koncept, hvilket er at banke et nyt hus op så hurtigt som muligt. Dette er kun endnu en grund til at det er i din interesse at have en byggesagkyndig til at holde øje med byggeriet.

    #3
    dinirex
    Rusher
    • 55 Indlæg
    Offline

    Tror ikke at det er det bedste tidspunkt at bygge hus på. Prisen er jo nærmest 20% dyrere for den samme vare i 2019. Det er næsten et års leveringstid på standard mursten, samt at låne penge er blevet dyrere. Personligt ville jeg nok vente et års tid. Men ja som de andre skriver, så hyr en byggesagskyndig!

    #4
    hausner
    Moderator
    • 840 Indlæg
    Offline

    Vi byggede med Eurodan og havde byggesagkyndig på. I forhold til det samlede budget er 20.000 til sådan en fætter jo ikke alverdens.
    Den byggesagkyndige lavede en gennemgang og noterede status 3-4 gange i løbet af byggerperioden. Der var et par ting der skulle fixes men det var alt sammen i småtingsafdelingen. Alt i alt kunne vi nok have sparet byggesagkyndige væk men det er jo ikke til at vide. Skulle vi bygge nyt igen imorgen ville jeg dog hyre en igen. Der findes eksempler på horrible byggeprojekter derude. Og det kan ske uanset hvilket firma du vælger. De fleste store firmaer har ikke selv håndværkere men hyre dem ind efter behov. så du er ikke garanteret en god håndværker uanset hvad tidligere erfaringer siger.

    #5
    Hell.on.earth
    Rusher
    • 31 Indlæg
    Offline

    Er lidt nysgerrig på hvorfor du/ I tænker nybyg?
    Hvad er der galt med nogle af de kun lidt brugte huse? De findes jo derude… Det undre mig bare at man (og ikke kun henvendt til dig #0) bare skal bygge nyt – jeg kender jo ikke din baggrund behov osv. – men for mig er boligkøbere en smule for forkælede og ikke vil finde sig at ALT ikke er perfekt! Og igen ikke henvendt til dig #0😊

    #6
    TormDK
    Rusher
    • 443 Indlæg
    Offline

    #5 Min kæreste og jeg går med samme tanker, men jeg tror helt grundlæggende så handler det kun om én ting; Fordi vi kan.

    Vi er dog første gangs købende, så det er ikke nødvendigvis så sjovt at skulle spare de 5% op i første omgang når du skal bruge et par hundrede tusinde, der ville det nok være en bedre strategi at have købt noget brugt for en 5-8 år siden.

    #7
    NightBreaker
    Moderator
    #0 Trådstarter
    • 1578 Indlæg
    Offline

    #3 Det er rigtigt nok, at det et dyrt at bygge nu. Men jeg hat tjekket det og rent historisk set, så falder priserne ikke. Det bedste er at de bliver den samme. Men det går kun en vej og det er op.

    #4 Tak for input iht. byggesagkyndige. Er ikke helt sikkert på hvor meget han laver iht. hvor tit han er ved byggeriet. Så det er god info. Takker.

    #5 Fordi et nyt hus er der mindre arbejde ved. Og du får det som du vil havde det. Jeg er nok ved at blive for gammel til at vil bruge min tid på hus i stedet for mine børn og kæreste. Vi har et dejligt hus og det er faktisk næsten helt renoveret men det er en drøm at få muligheden for at gøre det.

    #8
    knekker
    Rusher
    • 1073 Indlæg
    Offline

    #3 Hvis OP stadig blot er i ide fasen, så vil der gå mindst et halvt-, men mere sansynligt 1 helt år før det første spadestik er trådt, så er han alligevel ikke så langt fra din anbefaling.

    Når det er sagt, så ved jeg ikke hvad får dig til at tro at priserne kommer ned igen. Som OP nævner så falder priserne sjældent på byggematerialer, prisen plejer kun enten kun at stå stille eller øges løbende.

    Hvis OP er heldig, så går vi snart ind i en recession, det betyder at arkitekter og ingeniøre ikke længere vælter i projekter, som skaber en situation hvor de har råd til at vælge og vrage kunder. De vil være mere villig til at give en rimelig pris for deres arbejde og i det hele taget overveje et villa hus projekt under en recession. Jeg er nemlig selv igang med at finde arkitekt og inginør og en del af dem nægter at have med villa huse at gøre, mange ingeniøre gider kun de store boligblokke projekter som der er flere penge i. Og så oplever jeg også generelt at de enten ikke skriver tilbage, eller at de er fuldt ud bukket i kalænderen, eller de bare generelt opføre sig arrogante.

    Pga. inflationen er kommunerne allerede nu igang med at aflyse mange projekter, det skaber bedre kår for folk der gerne vil bygge hus.

    #4

    Den byggesagkyndige lavede en gennemgang og noterede status 3-4 gange i løbet af byggerperioden. Der var et par ting der skulle fixes men det var alt sammen i småtingsafdelingen. Alt i alt kunne vi nok have sparet byggesagkyndige væk men det er jo ikke til at vide.

    Man skal også huske på at når entreprenøren eller håndværkeren ved at der føres tilsyn med deres arbejde, så har det også en præventiv effekt.

    #9
    trace
    Rusher
    • 141 Indlæg
    Offline

    Jeg er arkitekt, og tegner kun boliger for private. Sommerhuse, villaer, tilbygninger og renoveringer.
    Generelt, om du vælger typehuse eller den “rigtige” vej med en arkitekt og hovedentrepreise, så skal der styr på rådgivningen. Dvs. med typehusfirmaer skal du som min. bruge noget ekstra tid på planløsning, kig på detaljer, produkter osv osv.
    Typehusefirmernes arkitekter har een opgave – at få dig til skrive under så hurtigt som muligt – groft sagt.
    Håndværkerne er jo også hyret ind eksternt, så et godt tilsyn (det koster 30K) er 100% nødvendigt.

    Selvom vi har brugt en entreprenør flere gange, så holder vi også altid på at der skal være tilsyn på opgaverne.

    • Dette svar blev ændret 2 år, 5 måneder siden af trace.
    #10
    trace
    Rusher
    • 141 Indlæg
    Offline

    ….Og, i forhold til fordele nybyg/renovering.
    Nye huse har så uendeligt meget mindre vedligehold (hvis du bygger det ordentligt), et energiforbrug som er næsten ikke eksisterende og frem for alt – en planløsning hvor man har brugt m2’erne rigtigt.
    Mange huse fra 60-70 er født med børneværelser på 6-8 m2. Forældre soveværelser på 10-12 m2 og køkkener med en bredde på 2,2 m og elementer på hver side, i øvrigt uden forbindelse med resten af fællesarealerne. Så de skal bygges om til den store guldmedalje, og det er sjældent rentabelt andre steder end i de store byer.

    Ift. typehusfirmaerne, så har vi tit kontakt med nogen som har afsøgt den vej først, og puha – når man ser deres standard planløsninger – det er tydeligt at det handler om at sælge så mange m2 som muligt.
    Det er det gode ved uvildig rådgivning som ikke har del i den samlede entreprisesum.
    Hvis i hyrer en arkitekt, så har denne jeres højre hånd og får et fast honorar.

    #11
    NightBreaker
    Moderator
    #0 Trådstarter
    • 1578 Indlæg
    Offline

    Tak for info trace. Værdsat !

    Jeg har tegnet lidt selv og synes selv der er tænkt over hvordan huset skal være iht. detaljer. Er dog ikke helt enige med mig selv om stuen, iht. køkken/alrum.
    Huset bliver rimelig stort, vi skal havde plads til stort soveværelse, 3 værelser til børne\gæst. samt et rimelig stort kontor, samt standard walk-in og badeværelse med badekar, samt gæstebadeværelse, bryggers osv. så bliver ca. 190m2. Vi har været ude og mærke af iht. værelser og størrelse. Men som du selv siger det så vil de gerne hurtigt fremad, men vi tager det med ro. Og vi har også tiden til det.

    #12
    trace
    Rusher
    • 141 Indlæg
    Offline

    Så lidt 🙂
    Saddeltag? Tegl? Gad godt se den plan.. 🙂
    Ift. plantegning, er der er jo mange mange omgange frem og tilbage, med større og små justeringer når vi sidder med det i cad og 3d. Vi plejer også at have 3-4 møder udover det indledende møde før vi sender ind til myndighedsgodkendelse. Selv under projektering vil vi optimere div. løsninger for at få den rigtige sammenhæng mellem udearealer, flow i huset, lys, m2 og indretning. Men, vi er også tilpas nørder til at vi gerne vil bruge en hel dag fra morgen til aften på feks. en sommmerhus grund, til bare at få en føling med stedet..

    #13
    zyDocx
    Rusher
    • 237 Indlæg
    Offline

    Min bror har 2 gange gjort brug af huscompagniet. Overordnet set har han været fint tilfreds begge gange, dog har han også brugt en del tid på at besøge byggeriet og holde øje med at tingene blev udført ordentligt. Undervejs har han skulle påtale nogle fejl / sjusk, som der så er blevet rettet op på. Havde han ikke gjort det, var det nok aldrig blevet udbedret. Så med mindre at du selv har tid/lyst til at følge byggeriet, så lyder det som penge der er godt givet ud til en byggesagkyndig.

    Han nævnte bl.a. at han efterfølgende oplevede et guld som havde større hældning end tilladt ift tolerancen. Her var de til at forhandle med, hvor de indgik forlig ift. at han beholdte det som det var, hvortil han gik afslag på xx.xxx kr.

    #5
    Vi bor i et hus fra ’75, men har planer om at bygge nyt om ca 2-3 år. I vores tilfælde handler det primært om at jeg ikke ønsker at bruge tid/bekymringer på alt hvad et ældre hus medfører af problemer. Et nyt hus (som er bygget ordentligt) sparer mig forhåbentlig for at skulle bruge krudt på at forholde mig til de store renovation er (tag, døre, vindue, …) resten af min hustru og mit liv, hvilket i sig selv er rart. Vi ser frem til et hus uden en masse vedligehold, hvor vi i stedet kan bruge tiden på det vi har lyst til. Derudover skal det da også blive lækkert at opgradere nørderummet med ca. 10 m2 og bedre indretning /udnyttelse af m2 😀

    http://konsolting.blogspot.com/

    #14
    knekker
    Rusher
    • 1073 Indlæg
    Offline

    #5
    Vi bor i et hus fra ’75, men har planer om at bygge nyt om ca 2-3 år. I vores tilfælde handler det primært om at jeg ikke ønsker at bruge tid/bekymringer på alt hvad et ældre hus medfører af problemer.

    Energi priserne og den vilde beskatning derpå, går kun 1 vej, og det er op ad. Dette bliver kun en endnu større løbende post at betale i fremtiden. Derfor skal mit hus være så tæt på Passiv Hus standarden, hvor det kombineres med solseller, batterier og en varmepumpe installeret under haven, så min energi udgift til energiselskabet lander i nul men forhåbentligt med overskud.

    Mit mål er at lave et hus som er så velligeholdelses fri i så lang tid muligt, dvs først og fremmest ingen brug af spartlet ydrevægge som ellers er meget moderne for tiden (hvid malet ydrevægge), spartlet ydrevægge begynder at krakkelere og få pletter efter relativt kort tid og skal velligeholdes ca. hvert 5 år, hvis det skal holdes pænt, hvilket nemt kan komme til at koste 6-15k pr. gang. Derfor skal husets ydrevægge for mit vedkomne være i rå mursten som nemt kan holde i 50 år+.

    @NightBreaker, mhs til tagets konstruktion og loft arealet under det, vil jeg anbefale du undersøger “bjælkespærre”. Det giver dig mulighed for at gå rundt på loftet uden at banke hovedet ind i skarpe spær og stolper som stikker ud og krydser hen over loft arealet, det er en løsning jeg tror du vil blive glad for.

    #15
    Cancerman
    Head Rusher
    • 3426 Indlæg
    Offline

    Vi er også ude efter nyt hus. Er splittet mellem at købe og bygge.

    Som Knekker, så vil jeg også have solceller, varmepumpe og hele baduljen, men jeg er samtidig ikke så vil med nybyg – synes det er mere charme over et ældre – specielt fordi vi kigger efter noget på landet.

    Men det er fandenme et dårligt tidspunkt.
    Vi har dog lige fået solgt vores, med den betingelse at vi selv finder noget inden for 3 mdr. Vi har fået den gode pris for vores, så hvis vi er heldige, så falder markedet markant nu og vi kan skyde papegøjen 🙂

    #16
    Emilsa
    Rusher
    • 1196 Indlæg
    Offline

    #15 – Hvis i bygger nyt og det er på landet, så please please please, få tegnet noget der udadtil passer ind i kulturlandskabet – der er ikke noget mere ækelt end de der moderne minimalistiske underlige huse i et gammelt kulturlandskab. Det svarer til at lægge en lort på et persertæppe og kalde det flot.

    I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

    #17
    Cancerman
    Head Rusher
    • 3426 Indlæg
    Offline

    #16 Trust me. Der kommer ikke en Huskompagniet typehus på landet med min gode vilje. 🙂

    Jeg er vokset på på landet, så jeg holder hårdt på hvordan det skal se ud.

    Desværre ser man en del hus der allerede er blevet smadret af mærkelige tilbygninger…. Hvem fanden laver en tilbygning på et stråtækt bondehus med tagpap? 🙁

    #18
    trace
    Rusher
    • 141 Indlæg
    Offline

    Heldigvis er kommunerne langsomt ved at vågne op. Den eneste måde at forhindre kontekstløst stangvare byggeri, er ved at lave nogle lokalplaner som forbyder de værste ting. Men, modsat gamle dage, hvor der sad nogle folk i kommunen og lavede den sidste ok til helheden i projektet (hvorfor dispensationer også rent faktisk var mulige dengang) så er det ren jura nu.

    Det ville være dejligt, om man påbød bestemte detaljer, udtryk mv. på nogle af de ting typehusfirmaer gør særligt slemt som feks deres valmede tegltage, flisebelægninger mv.

    Jeg sidder med et sommerhus i et område som er ret særligt. Nu der kommet ny lokalplan som begrænser størrelserne på husene uanset grundstørrelse til 150m2 + 30m2 anneks.
    Max 30 m2 terrasse og ingen fritstående overdækninger. Huse skal være i træ og i bestemte farver! Synes det er fedt , selvom det med terrasserne give hovedbrud 🙂

    Men altså, ift. sjæl i nybyg, så er der for hulan også et aspekt i, at typehuse bliver bygget i tarvelige materialer der kun bliver grimmere med tiden, hvid er åbenbart den eneste farver der findes til et rum, og vigtigst af alt så er m2 simpelthen så dødssygt disponeret og arkitekturen så flad at det er glemt i morgen.
    Bevares, der er massere af arkitekter der følger samme opskrift, men de fleste gør det fordi de får vredet armen af en kunde eller entreprenør.

    #19
    NightBreaker
    Moderator
    #0 Trådstarter
    • 1578 Indlæg
    Offline

    #12 Det må vi lige se på. Men er ikke helt som jeg gerne vil havde den iht. stue til kækken/alrum. Så… holder lidt på den endnu. Men er da klar til at vise lidt frem 🙂

    #13 Tak for info. Lyder til at din bror har være tilfreds, hvis han har bygget med dem 2 gange.

    #14 Takker skal nok havde det med, men hvis det er penge til det vil jeg gerne over i et funkis. . Huset kan tage alle tage. Men nu må vi se 🙂

    #15 Håber da du har skudt papegøjen. iht. charme så er det rigtigt nok, men et nyt hus har også noget over sig. Men der er plusser ved charmen. Helt klart.

    #18 Jeg har det mest med at huset skal passe ind i området og naturen. Så må man bygge huset dertil eller finde et andet sted. Vi har f.eks haft kigget på en grund med super flot natur, men det er svært at ligge et ordenligt hus der. Sol og udsigt er modsat hinanden. Der er også et par lovkrav iht. grunden der, gør det svært at bygge det hus vi har brug for også (iht. plads). Men ja, til tider er husene lavet i et sikkert valg, der er ikke mange der tager en farvet flise til badeværelset. Men jeg synes da det ses mere nu her end for 5 år siden.

    #20
    knekker
    Rusher
    • 1073 Indlæg
    Offline

    Mhs til funkis huse (kasse huse), så er de meget moderne at se på for tiden, men jeg mener altså at de har et alvorligt design fejl. Og det er at der ingen skrå tag er til at flytte vand væk hurtigt, samt manglende tagudhæng er til at beskytte ydrevæggen imod dagligt tærring.
    Man skal huske på at den største trussel og dagligt tærring imod et hus er sol og det vand der kommer oppe fra. Oftest når jeg ser reperationer på ydrevægge, skyldes det at der ingen tagudhæng har været for at beskytte muren imod sol, regn og slud. Det bliver måske ikke et problem i den nærmere fremtid, men hvis man gerne vil bygge et hus som er så velligeholdelsesfri i så lang tid som muligt. Så er skrå-tag med tagudhæng bare den mest solide løsning langsigtet.

    Jeg er selv vokset op i et 70’er villa hus som kom med flad tag hvor beskyttelsen bestod af tagpap og tjærre. 20 år senere midt i 1990’erne, stod vi om efteråret/vinter med 15 spande lokaliseret rundt i værelserne for at fange vand der er begyndt at lække igennem taget. Min far fik efterfølgende skrå-tag, og pga. den store taghældning, skubbes vandet nu hurtigt væk fra huset, og derpå lævnes der ikke længere mulighed at vandet kan samle sig på taget, og det reducere også mængden af vand som vil kunne trænge ind i huset i tilfælge af læk.

    Udover at man med skrå-tag også får et gratis loftsrum som kan bruges til langtidsopbevaring, samt let adgang til ventilations rørene frem for at de gemmes oppe under stueloftspladerne, så har du også nu mulighed for tidligere at spotte et læk (når man render rundt på loftet i ny og næ), før det når ned i alle husets rum og misfarver væggene og skaber en gammelt fugtlugt i huset, pga vandskadet loft.

    De siger at tagpap i dag er blevet meget mere langtidsholdbart end det der blev brugt i 1970’erne, men jeg spår alligevel at en del folk med funkis huse vil om nogle årtier, omlægge deres fladtage til skrå-tage, når læk begynder at blive en virkelighed.

    Det er blot lidt info jeg synes du skal tage med i dine overvejelser før du vælger et funkis hus.

    #21
    knekker
    Rusher
    • 1073 Indlæg
    Offline

    Her er lidt sammenligning med levetiden på forskellige materiale valg.
    https://idenyt.dk/huset/tag/hvilket-tag-lever-langst/

    Et tegltag har markedets længste levetid. Hvis resten af konstruktionen kan holde, kan taget holde i mere end 100 år.

    Glaseret Tegl, kan potentiel være generende for naboen pga reflektioner, men de holder sig selv rene og ser flot ud i mange år fremover, pga glaseringen som gør det svært for mos og skidt at sætte sig fast.

    #22
    VampiricEye
    Rusher
    • 3837 Indlæg
    Offline

    #21 Har glaseret tegl ikke nærmest været en garanti for nabokrig i de senere år?

    Nintendo Influencer

    På dansk: https://www.youtube.com/channel/UC-6I6HgrpYjimEpvayLu3Vg

    På engelsk: https://www.youtube.com/channel/UCNNzj5gu0Iolj4vcNIp1IUA

    #23
    trace
    Rusher
    • 141 Indlæg
    Offline

    #19
    Det lyder som om, at i har gjort jer nogle fornuftige tanker. Jeg oplever mange som sidder i et 60’er hus (som har sine kvaliteter) men i virkeligheden ville have haft en murermestervilla.
    Så kommer ideen om sprosser i vinduerne, gesimsbånd osv. til en bygningstypologi der slet ikke matcher det frem forbi bygherre ser lige netop de detaljer som udslagsgivende for ‘hygge’ .. 🙂
    Det kan godt være nogle svære snakke fordi folk jo er forelsket i nogle bestemte ting.

    Min påstand vil være, at nybyggede huse selvfølgelig også skal(og kan) planlægges, tegnes og fremelskes så det har den samme charme som de ældre huse. Bla også ift udearealer ved at man bygger uden om de største træer, og i øvrigt får taget fat i planlægningen af have og hæk fra dag 1.

    Udearealer er i øvrigt et meget godt eksempel ift de der typehuse. Der er INGEN der siger stop når bygherre kræver fliser fliser og flere fliser og alu-vedligeholdsfrie-hegn. Men damn it, det er kønsløst. Som med så meget andet i arkitekturen er der et kompromis mellem æstetik, praktik og økonomi 🙂

    Farver er helt sikkert tilbage – og 60/70 arkitekttegnet huse har også fået en renæssance de sidste par år. Se file under pop feks som har fede paletter eller reform køkkener som også er meget mere spraglet

    #24
    trace
    Rusher
    • 141 Indlæg
    Offline

    Ift tage, ja. Skifer, tegl og tagpap holder virkelig godt. Men også zink og alu tage giver mening rundt omkring.
    Ift tagpap er der meget mere hældning og krav til denne end fladtagsvillaer fra 60-70erne som du siger virkelig har fået tæsk af sol og vand.
    Men et ‘fladt’ nybygget tagpap tag lavet efter alle kunstens regler skal klart også have et kig relativt oftere end dem med 5 grader plus hældning.

    #25
    knekker
    Rusher
    • 1073 Indlæg
    Offline

    #22 Du tænker på alle de problemer der opstod imellem 2000-2010 da det var in med højglans tegl? Glaseret tegl tilbydes nu i matte, altså med stærk reduceret glans (men beholder stadig alle fordele). Så det burde være et langt mindre problem.
    https://www.randerstegl.dk/dk/tagsten/produkt/rt856-laumans-idealvariabel

    Tilmed hvis naboernes hus ligger med ryggen mod dig, så burde det være blot endnu et mindre problem.
    Min nabo har f.eks de højglans tegl fra starten af 2000 da de kom på mode, altså dem som gav nabo stridigheder, og mit hus ligger ryggen mod ham, jeg mærker overhovedet ikke til det. Tilgengæld er hans tag i rigtig god stand, det ser rent og relativt nyt ud, selv efter næsten 20 år.

Viser 25 svar - 1 til 25 (af 25 i alt)
  • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...