Quake 25 år

I dag er det Quake`s fødselsdag, hurra hurra, hurra…… Ja, Quake bliver 25 år i dag.

Flere forskellig medie og personligheder har givet en hilsen til den gammel dame. Som var med til at sætte gang i 3D grafikken i spil som vi kender dem i dag. ID software var allerede godt kendt for jeres Doom serie, men Quake satte en ny bar for “triple A games”. En bar der ikke var bange for at fortælle os “dit hardware er ikke godt nok”. Teknisk på et helt nyt niveau, grafisk, og kodemæssigt, satte Quake ny standard for hvordan man skulle lave spil fremafrettet. Kode delen i spillet var så god, at det stadigvæk findes i en del nye spil, den dag i dag. Succesen var også til at aflæse Metacritic score på 94, gode salgstal, gjorde Quake hurtigt blev til en ny succes serie for ID software, med efterfølge som Quake2, Quake3, Quake4, og QuakeLive samt den nyeste udgave Quake Champions.

Personligt husker jeg Quake for en masse gode minder med min gamle venner i teenager årene. De første større LANs. En computer der ikke kunne køre spillet ret godt. Feks. havde jeg en skildpadde oppe i toppen af højre hjørne, som havde selskab af en RAM blok med et rødt kryds over, efterfulgt af et netkort der blinket hele tiden pga. min computer ikke kunne håndtere spillet ret godt, men jeg elsket alligevel spillet, som i sidste ende også sendt mig ud i den lokal dataforretning, for at få en bedre computer.

Så tak Quake, og tillykke med de 25 år.

https://en.wikipedia.org/wiki/Quake_(video_game)
https://bethesda.net/en/article/5BDhzsrCYMjy5uWpaMKHQ0/celebrating-25-years-of-quake
https://www.howtogeek.com/735446/how-quake-shook-the-world-quake-turns-25/

Forside Fora Quake 25 år

 • Dette emne har 6 svar og 6 stemmer, og blev senest opdateret for 3 år siden af sunlock.
Currently, there are 0 users and 0 guests visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  NightBreaker
  Moderator
  Offline

  I dag er det Quake`s fødselsdag, hurra hurra, hurra…… Ja, Quake bliver 25 år i dag. Flere forskellig medie og personligheder har givet en hilsen t
  [Læs hele nyheden her: Quake 25 år]

Viser 6 svar - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Cancerman
  Head Rusher
  • 3100 Indlæg
  Offline

  Ah, ja. Det var tider.
  Mindes stadig hvordan drengene blev væltet bagover, da man viste dem Quake på sit 3dfx Voodoo 1

  #2
  Nickell
  Moderator
  • 1748 Indlæg
  Offline

  Det er synd, at man aldrig fik fulgt op på den historie. Strogg var interessant, men det efterlader mig med en mangel på kontinuitet i serien.
  Jeg ville elske et Quake V… Tror jeg…

  #3
  Jeppe
  Rusher
  • 363 Indlæg
  Offline

  #1
  Ja, det var helt vildt hvor meget bedre grafikken blev når man skiftede fra et almindeligt grafikkort til et 3D. Desværre gik der længe før jeg havde råd, så jeg måtte misundeligt kigge på de andres lækre grafik til LANs :(.

  Det var også dengang alt netværk kørte over BNC, så hvis en tog stikket ud røg hele netværket

  #4
  sunlock
  Rusher
  • 52 Indlæg
  Offline

  #1
  Det bedste var når 3dfx logoet kom frem på skærmen, så vidste man det var godt

  #5
  ElSenator
  Rusher
  • 579 Indlæg
  Offline

  Tillykke til Quake!

  Quake 1 bliver aldrig overgået i min verden. Af både tekniske, nostalgiske, æstetiske og kreative grunde. Nogle vil nok være uenige når jeg siger at Quake er fejlfrit – men det mener jeg det er. Det var the perfect storm for et computerspil. Alle dele af spillet er ganske enkelt helt som jeg gerne vil have det for et fps spil.

  Quake 2 derimod sagde mig rent indeholdsmæssigt ikke så meget. Det er et godt spil, men jeg kunne langt bedre lide de mystiske / mytiske temaer i Quake 1. Det var dejligt afvekslet. Quake 2 var ren sci-fi. Til gengæld har jeg spillet Quake 2 sindssygt meget i multiplayer pga. plugin player models. Og jeg lavede også selv nogle stykker.

  #6
  sunlock
  Rusher
  • 52 Indlæg
  Offline

  #5
  Enig, det er et yderst gennemført spil. Gameplay er helt i top.

Viser 6 svar - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...