Klumme: Hate-speech på nettet

Kan i huske dengang man gik på internettet gennem et modem? Mor og far måtte ikke tage telefonen, for så blev man smidt af og den spændende samtale på ICQ blev afbrudt før tid. Samtaler der, i hvert fald for undertegnede, kunne foregå med andre internet-entusiaster, der ofte befandt sig på den anden side af jordkloden. Samtaler om nørdede ting som programmering og game modding.

Det var dengang, hvor det krævede noget, at komme på nettet. Det var noget man opsøgte aktivt ,fordi det var en interesse. Jeg bilder mig ind at gennemsnits-IQ’en af folk på nettet, dengang, har været ganske høj. I hvert fald i forhold til i dag. Det har jeg dog intet videnskabeligt belæg for at påstå, det er blot en tanke født af idéen om behovet for en vis mængde teknisk viden for at komme på nettet til at starte med.

Og de tjenester man brugte og kommenterede gennem, føltes mere som et lokalt medie, end et verdensomspændende kommantarspor som vi i dag kender det fra Youtube eller Facebook. Det var dermed mere afgrænset, hvilket muliggjorde saglig diskussion, der sjældent, hvis nogensinde, mundede ud i det vi i dag kalder for “shitstorms” eller “viral posts”. Man kunne ytre sin mening, få svar på tiltale, og alligevel overleve mentalt dagen efter.

Sådan er det ikke i dag! Udråbstegnet er vel nok det mest velplacerede jeg har brugt i årevis. Efterhånden som de små tjenester er forsvundet og alt langsomt, men sikkert, er flyttet ind på mastodonterne privatlivskrænkende tjenester, så er alle diskussioner blevet globale. Har du en holdning til A eller B, og lufter du den holdning, så er risikoen for at den eksploderer i en shitstorm allestedsnærværende.

Og det behøver ikke være kontroversielle holdninger. De få larmer mest. Og de få har fået magt. Selvom der kun er 10000 idioter der ønsker at sænke dit skib, så er de nu organiseret med deres sølvpapirshatte rundt om på Reddit og andre “dark web” sider (jeg hader det term, men nuvel). Og de står klar til at angribe. “The Reddit Army” bliver de ofte omtalt som.

Men er det så et problem? Har disse grupper ikke altid eksisteret? Jo, det har de formentlig. Men så er vi tilbage til snakken om at kommentarsporene i høj grad er blevet globale. Og samtidig er mængden af mennesker på nettet mangedoblet. Det er ikke længere tech-nørderne der har patent på nettet. IQ’en er dalende. Der findes nu alt ravl og krat, fra hele verden. Og smid så en global pandemi oveni hatten, hvor folk i høj grad har tid til at nærlæse dine holdninger på nettet. Og så står man med en sur og besk cocktail der hverken skal “shakes” eller “stirres”, men i stedet burde hældes direkte i vasken.

Det foregår oftest i kommentarsporene. Og det hænger i høj grad sammen med hvordan vi fungerer som mennesker. “The human condition” om man vil. Det er simpelthen et psykologisk faktum, og en overlevelsesreaktion, når vi reagerer voldsommere på ting vi ikke kan lide. Og dermed sjældnere kommenterer positivt på ting vi godt kan lide. Der nøjes vi oftest med et “like”. Og samtidig har man, som modtager af kommentarer, tendens til at reagere og kommentere oftere på negative responser. Sådan er vi indrettet.

Og den skævvridning er svær at rette op. Negative kommentarer kan selvfølgelig være velfortjente. Og modsatrettede holdninger er ikke et problem i sig selv. Den saglige diskussion er ikke problemet.
Problemet opstår grundet en anden menneskelig tendens. Når man ikke sidder overfor en person, men i stedet kommunikerer via tekst til en vildt fremmed. Så hænger de voldsomme ord og sætninger løst i ærmet. “For det er jo bare tekst og jeg havde ikke fået min morgenkaffe”.

Så hvad er løsningen? Hvordan får vi den saglige diskussion tilbage, hvor vi sikrer alle involveredes mentale helbred. Hvordan undgår vi den globale depression vi i dag ser i kommentarsporene overalt på nettet. Hvordan genopretter vi balancen fra de små internetforums fra “gamle dage”.

Jeg har længe efterlyst, at de store tjenester går ind og simpelthen lærer folk at tale pænt – eller i hvert fald mindre “Dumme svin, du er en luder og din familie skal dø”-agtigt. Med den mængde AI vi har i dag, så er potentialet der til at indføre krav om AI-godkendt “god tone” på diverse engelsksprogede kommentarfelter (dansk version vil nok være at forlange for meget). Det er kontroversielt, det er jeg fuldstændig med på! Men det kan også være lærerigt. For jeg tror ikke nødvendigvis 90% af verdens shitposters tænker sig om før de poster – eller også er jeg bare naiv. Så en lille reminder når de (vi) klikker “Send” på en knapt så gennemtænkt rant, vil måske, samlet set, højne niveauet og give os lidt af menneskeligheden tilbage. Censur? Det mener jeg ikke det er. Du har stadig lov til at ytre din holdning. Der vil blot være krav om at gøre det konstruktivt.

Tak iøvrigt til rushers.dk for at give mig et sted hvor jeg tør skrive denne klumme. Jeg kunne aldrig finde på at indtaste disse ord på de store globale tjenester af frygt for mit mentale helbred. Og det er da tankevækkende, at jeg, selvom jeg skriver det her, stadig sidder og frygter kommentarerne.

Som et lille skævt indslag, vil jeg slutte af med et link Intel’s forslag til en løsning på problemet. I hvert fald for talt dialog. De er netop nu i starten af en shitstorm forårsaget af selvsamme produkt. Så det understreget måske behovet yderligere. Akavet løsning? Ugennemtænkt? Jeg mener i hvert fald at deres produkt sætter fokus på et problem der kræver en løsning. Og om ikke andet kan det da skabe noget diskussion. Så dødstruslerne vælter nok ind hos de implicerede allerede.

Aaah, favre nye verden. God weekend rushers!

Forside Fora Klumme: Hate-speech på nettet

Currently, there are 0 users and 0 guests visiting this topic.
 • Oprettet af
  Emne
 • #0
  ElSenator
  Rusher
  Offline

  Kan i huske dengang man gik på internettet gennem et modem? Mor og far måtte ikke tage telefonen, for så blev man smidt af og den spændende samtale på
  [Læs hele nyheden her: Klumme: Hate-speech på nettet]

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 40 i alt)
 • Forfatter
  Svar
 • #1
  Johbe
  Rusher
  • 131 Indlæg
  Offline

  Rigtig godt indspark.

  Er helt enig. De tidlige dage på nettet, var det en anden brugerskare der huserede. Efter det blev hver mands ‘eje’, er tonen blevet så infantil at det ikke er det mindste morsomt.

  #2
  Deadlights
  Rusher
  • 1223 Indlæg
  Offline

  John Gabriel’s Greater Internet Fuckwad Theory

  #3
  Steadi
  Rusher
  • 329 Indlæg
  Offline

  Som udgangspunkt gider jeg bare ikke deltage i nogle former for debatter online. DR/Rushers og så Reddit er undtagelsen. Men selv der er der diskussioner, som jeg enten slet ikke deltager i fra starten eller trækker mig fra tidligere end jeg måske havde gjort for nogle år siden. Er nok bare nået til den konklusion, at jeg ikke bruge energi på det.

  Tidligere har jeg spillet en del Rising Storm 2: Vietnam. Det er et godt MP-spil. Men det er var voldsomt svært at finde en server, hvor chat-funktionen ikke blev spammet med de mest ekstreme og nedladende ord og sætninger. Så småt opdagede jeg, at det påvirkede min oplevelse med spillet negativt, så det er også et godt stykke tid siden, at jeg har haft fat i spillet sidst.

  Men jeg er udmærket godt klar over udfordringen i, at det så bare er de “højtråbende”, som får mere plads, hvis ingen andre gider give bare lidt lyd.

  #4
  NightBreaker
  Moderator
  • 1455 Indlæg
  Offline

  #0 Det er helt vildt som du rammer plet. Det er bare noget andet i dag. Det er også derfor jeg ikke havde kunne undværer DR, og derfor jeg er MAX glad for at vi har rushers.dk. Jeg føler næsten det er en af de sidste steder hvor tonen er god. Det med føre også at folk virkelig vil hjælpe (i hvert fald har jeg det sådan).

  #3 Jeg har haft det lidt på samme måde, og det som du siger det også lidt som om den der bare er højtråbende kommer først i køen.

  Og igen, tak for en god klumme.

  #5
  VxChemical
  Rusher
  • 349 Indlæg
  Offline

  #0

  Jeg håber dig og din kat brækker store tåen på en negleklipper!

  Så jeg gjort mit for at opretholde internettets balance!

  #6
  hausner
  Moderator
  • 722 Indlæg
  Offline

  Godt skrevet.
  Det er ret vildt som den psykologiske effekt af være på afstand af de folk man debatere med kan ændre folks opførsel i så udstrakt grad og i virkeligheden ende med at skabe mere splid og afstand mellem folk fremfor at bringe folk tættere sammen.
  En anden vildt overraskende effekt af internettet er hvor hurtigt fake news spreder sig og hvor svært det i virkeligheden kan være at skelne mellem opdigtede historier og fakta, og dermed også hvor meget vind i sejlene eks. konspirationsteorier har fået.

  Dagene med det frie internet er talte. Mit gæt er at internettet kommer til at blive reguleret i langt højere grad fremover end det vi ser nu.

  #7
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #6, Ja, det er et kæmpeproblem at politikere ikke længere har medierne som filter. De kan påstå hvad som helst, fremlægger det som sandhed, og manipulere folk. Det bedste eksempel er selvfølgelig Trump og hans langsomme splittelse af USA. Jeg siger ikke de ikke havde problemer før Trump. Men Trump mestrer at skabe splid, lyve om alt og få folk til at tro på løgnene. I så vidt omfang, at han fik medierne til at fremstå som løgnere, selvom det er ham der er det. Folk har ikke den kritiske sans der skal til for at skelne når man når ned i de bagerste rækker. Og det er farligt!

  #5, Pyha, tak. Så kan jeg sove roligt i nat.

  #4, Lige præcis. De små forummer på nettet har sin plads. Det er her man føler man sidder i et hyggeligt rum hvor man kan snakke sammen, i stedet for at hele verden lytter med. Ikke dermed sagt at bølgerne ikke kan gå højt herinde. Selvfølgelig kan de det. Men der er altså en forskel fra det og så til at man pludselig er hængt ud på Reddit og ser sit liv styrte i ruiner for en misforstået kommentar eller hvad ved jeg. Risikoen er enorm! Og kan komme når man mindst venter det og fra sider man ikke forventede. Sådan føles det i hvert fald.

  #3, Jeg spiller kun med folk jeg kender. Jeg orker ikke at game med fremmede. Oftest er de bedre (og LANGT yngre) end mig, så det giver bare ingen mening for mig. Og tonen er, som du beskriver, sikkert også alt for “nederen”.

  #8
  -dut-
  Rusher
  • 1179 Indlæg
  Offline

  #7 endnu værre er, at danske politikere med glæde undlader at svare på kritiske spørgsmål, eller helt holder op med at stille op til interview. De burde slet ikke få mediernes opmærksomhed, hvis de ikke også giver igen (inklusiv statsministeren).

  Angående gaming, så er jeg for længst holdt op med at spille multiplayer spil. Jeg gider simpelthen ikke høre på folk brokke sig og føre sig frem. Eller faktisk spiller jeg til tider Hearthstone, men der er også meget begrænsede kommunikationsmuligheder.

  #9
  SirYggdrasil
  Rusher
  • 24 Indlæg
  Offline

  God klumme!

  Jeg forsøger altid at efterleve mottoet “It’s nice to be important, but it’s more important to be nice”, når jeg skriver i forums eller chatter online. Om det lykkedes er selvfølgelig op til andre at dømme.

  Men det med at holde en god tone, kan næsten kun lade sig gøre når der er moderatorer, som er rimeligt fornuftige til at holde styr på trolls og deslige. Især måske i chat rooms.

  Jeg har det lidt lige som #8, at jeg ikke spiller online games overhovedet. Jeg spillede WoW i en periode, men det endte med at jeg soloede mest, da jeg ikke gad at blive bebyrdet med andres ytringer om mine evner som spiller. Det kræver nogle gange en hård psyke at kunne spille multiplayerspil nu om dage, lader det til.

  #10
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #9, Jeps, jeg gør også hvad jeg kan for at svare konstruktivt så vidt muligt. Men som #3 er inde på, så afholder jeg mig ofte også fra at svare, selvom jeg har noget på hjerte. Simpelthen fordi jeg ikke vil stå model til de absurde reaktioner man risikerer at få.

  #8, Og det er samme problemstilling der er direkte årsag. Jeg kan slet ikke forestille mig alt det lort politikere må lægge øre til. Og ja, det er hamrende problematisk at de så undlader at svare på kontroversielle spørgsmål. Men samtidig kan jeg, i nogle tilfælde i hvert fald, godt forstå det.

  #11
  Emilsa
  Rusher
  • 1129 Indlæg
  Offline

  Du er på gyngende grund når du påstår at det har noget med en hypotetisk lavere IQ at gøre. Mest af alt fordi hvis det passer at den gennemsnitlige IQ falder. Så er der altså ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem høj IQ og evnen til empati, sympati og forståelse. Der er massere af dumme svin og psygoer med høj IQ.

  Det har mere at gøre med at internettet i gamle dage var indelt i nogle “siloer” baseret på specifikke interesser – hvor du hovedsageligvis brugte din tid sammen med nogen du var i et fællesskab med omkring noget. Du var sammen med nogen du havde en samhørighed med, og så tendenderer tolerencen til at være højere, selv mellem dumme svin. Jeg indgår i en del interessebaserede fælleskaber på facebook, og her behandler folk generelt hinanden ordentligt – også selv om ingen af grupperne har noget med technørderi på nogen måde (selvforsyning, økser, traditionelt værktøj, smedning osv. ) og for det meste er ret lavt eller praktisk uddannede.

  Jeg er begyndt at afgrænse min internetadfærd til kun at bruge sociale medier til at interagere med andre jeg har forholdsvis konkrete interessefælleskab med… Med mindre der sker et eller andet ude i verden jeg er mere end nødt til at blande mig i. Det er simpelthen end mentalt sundere måde at være online på.

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #12
  Bams
  Rusher
  • 354 Indlæg
  Offline

  Godt indlæg.

  #jeg er lidt med 11 her i forhold til hvor den slags ting foregår. Jeg deltager i alverdens fora/grupper på mange forskellige platforme – både profesionelle, sociale, private, hobbybaserede – og det fungerer super!

  Jeg synes ikke, at jeg oplever det så tit længere.

  Men… jeg er jo ikke idiot, jeg ved da godt at åbne debatter om religion, politik osv. overdynges af de omtalte tosser. Det bider dog meget lidt på mig, når de slår sig løs. Og heldigvis kan de uenige tosser oftest underholde hinanden og så er de jo ligesom beskæftiget😂.

  Der hvor jeg synes det bliver usmageligt og hvor vi allesammen har et ansvar for at sige fra, er hvis det handler om mobning, personangreb, misbrug og trusler.

  • Dette svar blev ændret 3 år, 1 måned siden af Bams.
  #13
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #11, Jeg er enig i at definere det som “lavere IQ” er en ekstrem simplificering og potentielt skudt ved siden af. Lav IQ er ikke nødvendigvis sammenhængende med “dumt svin”, det er jeg med på. De mennesker jeg tænker på er netop dem uden empati. Dem der får et kick ud af at skide på andre. Og jo flere folk der er på nettet og jo mere offentligt det bliver, jo mere vil det også eksponeres for disse mennesker.

  Så i har ret, det kan lade sig gøre at have saglige diskussioner, også i lukkede grupper på FB. Der findes der så helt andre problemer som gør at jeg er imod det. Men det er en helt anden diskussion. Jeg er stor fortaler for små forums som rushers i stedet for, så man undgår at et stort firma snager i alle mine interesser. Også derfor jeg kører FB i en Firefox container og har slået duckduckgo FB blocker til.

  Så, for dig og mig og os, der kan vi nok lige håndtere det. Men problemet kan ikke, med nuværende løsninger, håndteres for politikere og offentlige personer. I gamle dage var respons til dem filtreret gennem medierne. Og de kommentarer du måtte have, var sendt gennem aviser, med begrænset snitflade til offentligheden. Dermed var det også forholdsvis håndterbart for dem når de kom med kontroversielle eller misforståede udtalelser.

  Det kan de ikke i dag! De kan være stensikre på at svar angående hvad som helst, vil blive kritiseret i hårde vendinger. Og ofte med trusler til følge. Og det er ved at underminere demokratiet. Jeg skal satme ikke være politiker, det er helt sikkert.

  #14
  zyDocx
  Rusher
  • 224 Indlæg
  Offline

  Personligt forsøget jeg at undlade at deltage i debatter på nettet, som de ser ud i 2021 og har gjort inden for de seneste år. Som jeg ser det, bliver gode nuancerede debatter ødelagt af mennesker med ekstreme synspunkter som ikke besidder selvindsigt what so ever. Ofte omhandler dette personer som enten befinder sig langt ude på højre eller venstrefløjen politisk, som får det til at lyde som om at den anden yderfløj er ekstrem / primitiv, uden forståelse for at vedkommende befinder sig i selv samme situation, blot med omvendt fortegn. Det kan ligeledes være personer som befinder sig i en situation, hvor de har oplevet noget uheldigt selv (eller kender nogle som har), hvorefter det farver deres syn tilstrækkeligt til at nuancen og realiteten går fløjten.

  Min erfaring fortæller mig, at det ikke giver mening at debattere med sådanne personer, eftersom disse på forhånd er overbevist om at de har ret, hvilket efterlader ~0% chance for en god debat, da der jo ikke er noget at debattere jf. at disse jo allerede har ret, hvilket kun efterlader en “læringssituation” hvor jeg bør forstå deres synspunkter, samt give afkald på mine egne “forkerte” holdninger. Det er lidt som når Jehovas Vidner banker på folks døre og tilbyder at debattere biblen. I virkeligheden tilbyder de at fortæller omkring hvad JV fortolkningen omhandler og er kun i ringe grad interesseret i rent faktisk at debattere noget som helst, jf. at de jo allerede mener at de har ret inden samtalen blev indledt. Det ender med at der så sidder folk i hver deres lejre som i teorien burde kunne lære en hel del af hinanden og ende op med nogle ganske fornuftige nuancerede holdninger, hvilket dog bliver overskygget af at parterne ikke ønsker at flytte sig selv, da det jo må være den anden part som er idioten.

  Når jeg oplever disse personer som ikke er i stand til at flytte sig holdningsmæssigt, giver det for mig ingen mening at debattere med disse. Det er mit indtryk at dette ofte hænger sammen med personer som vælger at påtage sig et religiøst/politisk/livsstilsmæssigt/etisk/… -label. Pludselig refererer disse personer udelukkende til hvad deres “manual” dikterer dem, frem for at tænke nuanceret selv. Jeg har oplevet dette adskillige gange med familiemedlemmer som enten er Jehovas Vidner eller veganer.

  Havde der været mere nuance i debatterne og havde disse været bygget på gensidig respekt, ydmyghed og tanken om at det muligvis kunne tænkes, at man rent faktisk kunne lære noget af den anden part som har en stikmodsat holdning, så havde disse været ganske interessante. Når de derimod kører i at “jeg har ret og du er en idiot”, så er der ikke meget at komme efter længere.

  http://konsolting.blogspot.com/

  #15
  kongkim
  Rusher
  • 124 Indlæg
  Offline

  #11 Yah min gamle chef vil jeg mene nok havde en høj IQ men hun var fucking bindegal :S

  Men ellers godt skrevet #0

  Nobody is perfect, and i'm nobody.

  #16
  Deadlights
  Rusher
  • 1223 Indlæg
  Offline

  Hold nu op. Selvfølgelig er det fordi Rushere har utroligt høje IQer i forhold til Internetpøbelen. Hvis Einstein var i live i dag ville han poste her dagligt. Og han ville trække gennemsnittet ned.

  #17
  ElSenator
  Rusher
  #0 Trådstarter
  • 579 Indlæg
  Offline

  #14, Spot-on, fuldstændig enig.

  #15, Ja, jeg vil nu for altid være ham på nettet, der kom til at sammenholde IQ med empati og rationalitet selvom det slet ikke var det jeg mente.

  #18
  Gumshot
  Rusher
  • 97 Indlæg
  Offline

  Mit første modem var 300 bps var mest til data overførsel mellem 2 computere.

  Samtaler foregik stadig på verbal vis, og man skal næsten frem til 90’rne før det rigtig udviklede sig til samtaler som kunne være mellem flere. Inden den tid var det jo BBS systemer og fido net som var måden at tale sammen.

  Der er vist i 2021, forum for alt, enhver stemning kan piskes op til at få mange til at følge med uden de bruger nogen særlig intelligens men bare følger en alfa person som har ordene men ikke intelligensen med sig

  Så spørgsmålet om adfærd efter ofte i hvem styrer hvad, og har man god moderation og aktive mod’s så bliver det sjældent et problem, hvis altså ikke mods selv ønsker den adfærd.

  Alt du skal vide - 4 8 15 16 23 42

  #19
  keaon
  Rusher
  • 39 Indlæg
  Offline

  #0 yep første modem var et 14.4. og igennem TDC med deres Opasia ting, nej hvor var det dårligt

  #20
  Cancerman
  Head Rusher
  • 3076 Indlæg
  Offline

  Jeg ved faktisk ikke hvad det første modem vi havde i huset var på. Det var udelukkende til, at koble min fars monokrome skærm til mainframen på kontoret.

  Kan dog huske, at det vi havde til vores første PC var 2400 bps.

  Og tilbage on topic:
  Jeg er stået helt af – gider ikke debatere med folk mere. Det er simpelthen blev spild af tid. Der er nok nogle få på fjæsbogen man kan have en fornuftig debat med, men det er sgutte mange.

  De fleste er bare eder og forbandelser eller kasten om sig med uunderstøttede “facts”… Som de sjovt nok aldrig kan finde dokumentation for, når nogen spørger ind til det. Standard svaret er typisk “Det kan du selv Google dig frem til”

  Jeg kiggede på et tidspunkt for sjov skyld i nogen af Mette Fs fangrupper på Facebook – er du gal nogle ekkokammre. Det er nogle tusinde mennesker der sidder og klapper hinanden på ryggen om hvor fantastisk hun er og sviner den modsatte blok ved enhver lejlighed. Og skulle nogen turde og sige noget andet, så bliver de svinet til som var det 7 klasse i skolegården. Der er helt sikkert det samme på modsatte fløj, men der kiggede jeg ikke.

  #21
  -dut-
  Rusher
  • 1179 Indlæg
  Offline

  #20 mon ikke at hele Trump mentaliteten rammer DK med lidt forsinkelse? Jeg tror at næste valg bliver ganske frygteligt.

  #22
  Cancerman
  Head Rusher
  • 3076 Indlæg
  Offline

  #21 Det frygter jeg, men jeg håber dog Danskerne er bare en smule klogere.

  #23
  Emilsa
  Rusher
  • 1129 Indlæg
  Offline

  #21, #22 – Det der er farligt er at politiske ideologier er begyndt at blive erstattet af persondyrkelse/kult – politikere skal være superstjerner. Det er meget fremtrædende i amerikansk kultur, og det er en af de (mange) uheldige tendenser der kommer krybende fra den forkerte side af atlanten og sætter sig i vesteuropæisk politisk kultur.

  Det har nok meget at gøre med at politik i en senkapitalistisk virkelighed hvor neoliberalismen er hegemonisk kun bevæger sig i en retning. Dem der har magten vil føre cirka den samme politik på et overordnet plan, uanfægtet af partitilhørsforhold – de vil bare markedsføre og italesætte den forskelligt alt efter hvilket segment i markedet de finder deres stemmer hos. Politik er reduceret til livsstil og forbruger kultur – alt er et teater.

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

  #24
  SvenBent
  Rusher
  • 277 Indlæg
  Offline

  Det er faktisk en ad grunde til at jeg foretraekker (D)R.
  de et pt det eneset danske hardware forum jeg har kendskab til som kan tage en debat nogenlunde uden at der bliver kastes med kager frem og tilbage.

  Der er flere folk paa DR hvis nav jeg husker fordi vi har haft en debat med udgangs punkt i staerk uenighed men har formaaet at gaa igennem for og imod uden er det blev personligt.

  mht til politik har jeg erklaert at det er umuligt at debate med visse dele af min familie da de i den grad har en selvvalgt fornaegtelse af tingeng og samtidigt har ingen logiks/intelligent tankegang/analyse til tingenene

  Saa hvad jeg bringer frem hoere de ikke paa. og hvad de siger vil aldrig have vaerdi for mig for jeg kan ikke stole paa at de har checket eller endog forstaaet det mest grundlaegende for hvad de siger.

  - Sven Bent

  #25
  hausner
  Moderator
  • 722 Indlæg
  Offline

  “Saa hvad jeg bringer frem hoere de ikke paa. og hvad de siger vil aldrig have vaerdi for mig for jeg kan ikke stole paa at de har checket eller endog forstaaet det mest grundlaegende for hvad de siger.”

  Så den går lidt begge veje, den der med ikke at høre efter hvad den anden siger

  #26
  synchaoz
  Rusher
  • 50 Indlæg
  Offline

  Fin lille klumme!

  Internettet har, om noget, bidraget til at dehumanisere hinanden til en sådan grad, at vi glemmer, at det rent faktisk er rigtige, levende, følende og tænkende personer på den anden side, som sidder og læser vores beskeder. Det er mennesker der griner og græder, har sorger og glade dage fuldstændig ligesom os selv. Men vi kan ikke se dem. Vi kan ikke høre dem og vi kan ikke føle dem. Og der er ingen åbenlys konsekvens for os selv, når vi skriver grimme ting til og om dem. Det er nemt og vi bliver ikke konfronteret med den vrede, sorg og angst det skaber for vedkommende vi skriver til.

  Jeg kan ikke lade være at undre mig hvordan internettet ser ud 100 år i fremtiden, hvor alle folk på nettet er vokset op med det fra barnsben. Bliver det langt værrer, eller bliver det mon bedre? Internettet lige nu er stadig i sin barndomm, og det bliver frekventeret af folk som stadig kan huske en tid, hvor det slet ikke eksisterede. Måske bliver tonen bedre og mindre rammende, når alle mennesker på hele planet er vokset op i en tid, hvor internettet altid har eksisteret, og den kollektive sindstilstand har bedre tilpasset sig en sådan virkelighed.

  #27
  hausner
  Moderator
  • 722 Indlæg
  Offline

  #26
  Medmindre vi finder en fornuftig måde at regulere det på gennem loven er jeg sikker på det bliver værre

  #28
  FunteX
  Rusher
  • 251 Indlæg
  Offline

  Det er desvaerre rigtigt . . .

  #29
  -dut-
  Rusher
  • 1179 Indlæg
  Offline

  #26 jeg har efterhånden faktisk svært ved at vurdere hvem der generelt er værst på nettet. Dem som er vokset op med det, eller dem som først kom på nettet som voksne.

  Der er godt nok slemme eksempler over det hele. En fællesnævner virker dog til at være umodererede sociale medier.

  #30
  Emilsa
  Rusher
  • 1129 Indlæg
  Offline

  #29 – hvilke sociale medier er umodererede?

  I funkekasset diser funkestyveren med sin dangenak på olmsk saster, for at fakke a kultes - alt mens han byser sin roï oc knup.

Viser 30 svar - 1 til 30 (af 40 i alt)
 • Du skal være logget ind som bruger for at kunne svare...