Forside Fora Gør det selv Energikonsulent – varmepumpe og solceller. Svar til: Energikonsulent – varmepumpe og solceller.

#20
Fedder
Rusher
  • 62 Indlæg
Offline

Man kan ikke varme med et ventilationsanlæg da de fleste indblæsningsarmatur sidder i loftet og svare til at sætte en radiator op under loftet = dårlig ide.

Hvis man skal køle med et anlæg, skal det helst blæse ind med 16 grader og som Cancerman skriver skal kanaler kondensisoleres og kan love dig det rigtig meget vand der kan kondensere hvis man undlader. Sidste ting er er at man regner med et luftskifte på 6 gange luftskifte hvis det skal kunne køle til ok temp. Et alm ventilationsanlæg levere omkring 0,5 gange så du skal have et 12 gange større anlæg.

Jer der har ventilationsanlæg skal få det til at køre efter luftfugtighed, så vil i spare en masse unødig varmetab om vinteren.

Jeg arbejder med energibesparelser og bor i et 200 år gammelt (nyrenoveret hus med gasfyr) Men hele EU vil købe varmepumper/fjernvarme osv. dermed bliver installationspriserne presset op…så spiser haveregryn denne vinter og ser hvad der sker.