Forside Fora Penge og økonomi Aktier – tips og indsigt Svar til: Aktier – tips og indsigt

#76
TormDK
Rusher
  • 443 Indlæg
Offline

#75 Har købt på NYSE via SAXO, så ja – er 100% på GME. Det er Lambo, eller at sove under broen (I overført betydning, jeg har ikke investeret noget jeg ikke kunne tåle at tabe)

Jeg købte oprindeligt bare for at være med når historien skulle skrives, og kastede ikke mere end små 25000 efter det i januar og februar, jeg tabte også en del af den sum (omkring 15K i reelt tab) i februar fordi jeg ikke anede hvad jeg lavede og derfor havde stop-loss sat til etc. Hvis prisen havde nået 800-1000$ dengang, så havde jeg nok solgt og været tilfreds, som en god lille paper-hand der ikke vidste bedre.

Men efterhånden som tiden gik, nye DD’s kom ud, DFV’s tripple down, kongress høringer osv. osv. det blev meget tydeligt for mig at historien ikke var slut, og at den pris manipulation der fortsat sker bare betyder at vi har ret i tesen om MOASS. We were early, but we were not wrong som divisen går.

I Maj tog jeg så en superrationel beslutning, og har satset en større sum på det. Den er i rød lige nu (Den har dog været over 120% oppe tidligere, mit cost basis er gennemsnitligt 155$, selvom jeg har alt fra 45$ til 170$), og det er hvad det er, men selvom MOASS ikke skulle ske (bare for at lege djævlens advokat), så ser jeg det stadig som en god langsigtet investering.

GameStop har mange positive ting kørende lige pt. ingen gæld længere, så prisen er forkert fordi 50-70% af den daglige volumen kører via Darkpools typisk (Citadel og Virtu er prime market makers for NYSE, så det er dem der er bad guys her), hvilket betyder at køb som oftest ikke påvirker prisen positivt. Hvis man skulle se på GameStop’s værdi ud fra hvad de har i banken alene, så burde kursen være omkring 550$ / share. Ryan Cohen har hentet et senior ekspert team og ønsker at transformere GameStop fra den klassiske retail store vi kender (som vist nok er lukket i Danmark lige pt. pga COVID) til en Chewy-for-gamere, og det kan man næppe være imod. De arbejder også på en Crypto baseret ting, som de ikke helt har annonceret formålet på, men spekulationerne går på at de vil fjerne deres aktier fra DTCC’s håndtering ud fra den problemstilling at DTCC har tilladt short-selling i så massive omfang som nok er tilfældet.

Hvis man ser på sites som f.eks. Fidility (Muligvis den største retail trader i USA nu hvor mange er flyttet væk fra Robin’the’hood), så er det en 4:1 ratio på køb vs. salg, og $GME er lige kommet i S&P 400 indexet, en event som på normale aktier er positive (vi har set eksempler hvor andre aktier der er kommet med i det index samtidig med GME er steget over 10%), men for GME betyd det et fald fordi Prime Marketmakers har en udfordring, og kunstigt holder prisen nede for at undgå det hele springer i luften.

Gode links til sagaen som den udfoldes;

https://gmetimeline.com/ – en faktuel, no-nonsense timeline over events. Super praktisk for at få et overblik.

https://www.reddit.com/r/Superstonk – r/Superstonk er samlings stedet for aber, hvor vi diskutere om alt mellem himmel og jord i forhold til GME. F.eks. hvorfor det ikke er så fedt at Reversed Repo er nået en billion dollars om dagen, hvorfor Bank of America ser ud til at have startet på deres Bankrupcy contingency plan, eller hvorfor inflationen i USA ser ud til at være meget højere (over 10%) end hvad FED går og siger. Der er selvfølgelig også folk der propper bananer op bagi fordi de taber væddemål og en masse sjove memes, det er jo trods alt Reddit.

  • Dette svar blev ændret 2 år, 11 måneder siden af TormDK.